Στη «Δίκη στο Open» ο Νίκος Σπανός για την βαριά τιμωρία του Αετού στο Κύπελλο Ελλάδας (vid)

26/09/2023 - 13:20 Τελευταία τροποποίηση στις 26/09/2023 - 13:40

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας του Αετού Λουτρών, Νίκος Σπανός, για την επικείμενη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για αφαίρεση δέκα βαθμών επειδή, η ομάδα δεν βρήκε αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει στη Μύκονο εν μέσω τουριστικής περιόδου για τον αγώνα της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που είχε οριστεί στις 28 Αυγούστου.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σπανός:

«Έπρεπε να βρούμε 25 εισιτήρια για τις 27 Αυγούστου για Μύκονο. Θα τιμωρηθούμε μάλλον. Μίλησα με τον κ. Δανιήλ, του εξήγησα τους λόγους, ότι δεν είναι δυνατόν έναν ερασιτέχνη παράγοντα, που παλεύω επί 10 χρόνια να αναδείξω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με μία ομάδα από ένα ακριτικό νησί που δεν έλειψε από ένα ταξίδι, που ήμουν τυπικός στα πάντα και ζήτησα όπως πέρσι με την περίπτωση του Αλμυρού Γαζίου που κληρωθήκαμε να παίξουμε Αύγουστο και δεν μπόρεσε να έρθει στη Λέσβο και παίξαμε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Στο σκεπτικό της η Πειθαρχική Επιτροπή λέει ότι έπρεπε να βγάλω εισιτήρια πριν από τρεις μήνες. Η κλήρωση έγινε στις 11 Αυγούστου. Να έβγαζα εισιτήρια με ποιον προορισμό; Να πηγαίναμε στην Κρήτη;

Αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο παρότι είχαμε διαβεβαιώσει τον υπάλληλο της ΕΠΟ, τον κ. Αποστολίδη, γιατί στείλαμε επανειλημμένα έγγραφα ότι δεν μπορούμε να βρούμε εισιτήρια. Μιλήσαμε με ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες, τίποτα. Μιλήσαμε με τη Μύκονο, βρήκαμε ένα πλοίο να πάμε αλλά δεν είχε για να γυρίσουμε, έπρεπε να μείνουμε 4 μέρες στη Μύκονο και αν θα βρίσκαμε να γυρίσουμε. Ποιος θα αναλάβει αυτά τα έξοδα, ερασιτεχνική ομάδα είμαστε. Περιμένουμε να δούμε αν θα ισχύσει αυτή η τιμωρία, είναι -5 βαθμοί για φέτος, -5 βαθμοί για του χρόνου και 2.000 ευρώ πρόστιμο».

Αν τους παραπλάνησαν: «Είχα συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπάλληλο της ΕΠΟ, τον κ. Αποστολίδη, και με είχε διαβεβαιώσει, με τον τρόπο του, να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση την Επιτροπή, ότι δε θα τιμωρηθείτε, κάποιο έγγραφο μας είπε να κάνουμε ορθή επανάληψη ώστε να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση την Επιτροπή και ότι έπρεπε να επανοριστεί ο αγώνας. Παραλείψαμε αυτήν την παράγραφο και πάνω εκεί πατήσανε και ματαιώθηκε ο αγώνας και τιμωρηθήκαμε από την Πειθαρχική Επιτροπή».

Αν τους ρώτησαν γιατί τους τιμώρησαν αφού τους έλεγαν άλλα πράγματα: «Μίλησα με τον κ. Δανιήλ ο οποίος έδειξε κατανόηση, είπε ότι αυτό δεν έγινε σωστά, ότι έχει αναλάβει εκείνος να μιλήσει με την Πειθαρχική Επιτροπή για να μην τιμωρηθούμε. Τέτοια ποινή πρώτη φορά βλέπω. Και με στοιχεία από σοβαρές εταιρίες που λένε ότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάμε στη Μύκονο. Δεν ήθελα εγώ να μην πάει η ομάδα, ο σκοπός της είναι να αναδείξει το νησί μας, να ακουστεί η Λέσβος. Αλλά έτσι όπως πάνε αυτοί, μας στερούν κάθε όνειρο. Είμαστε ερασιτέχνες, δεν έχουμε καμία βοήθεια. Θυμάστε τι είχε γίνει και παλιότερα που μας κάλεσαν να πληρώσουμε 2.000 ευρώ έξοδα διαιτητών. Προς τιμήν της, όμως, με την πρώην διοίκηση της ΕΠΟ οι νησιωτικές ΕΠΣ μας έδωσαν χρήματα για να καλύψουμε αυτά τα έξοδα μετακίνησης και διαιτησίας».

Αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει: «Όλα περνάνε από το μυαλό μου. Μας απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες και λάτρεις του ποδοσφαίρου, έχουμε γεννηθεί μέσα στις αλάνες. Εγώ έχω φτιάξει και τον Αετό Β’ με παιδιά από 16 έως 25 ετών. Προσπαθούμε για το καλύτερο και δεν έχουμε κανέναν κοντά μας. Δηλαδή εγώ πρέπει συνέχεια με ένα τηλέφωνο να διεκδικώ, να προσπαθώ να πάω στον κάθε περιφερειάρχη για να βρούμε λύσεις. Ειδικά τώρα η ΕΠΟ πρέπει να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα των νησιών, εμείς είμαστε ακρίτες, φυλάμε Θερμοπύλες, εμείς τους δίνουμε παίκτες, όλοι έπρεπε να είναι κοντά μας».

Δείτε το βίντεο:

 dikisports.blogspot.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey