Σπουδαίες συγκινήσεις

05/09/2011 - 13:01 Τελευταία τροποποίηση στις 05/09/2011 - 14:37

Η Α' Φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο με σημαντικές αναμετρήσεις, μεγάλα σκορ, προκρίσεις για τα φαβορί, αλλά και μάχες μέχρις εσχάτων για κάποια αουτσάιντερ, που πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για μια θέση στην επόμενη φάση.

Στο μεγάλο ντέρμπι, η Αναγέννηση Γέρας πήρε παλικαρίσια πρόκριση εις βάρος του Ολύμπου Αγιάσου, κερδίζοντας εκτός έδρας με 1-2 (αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ). Ο Διαγόρας δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία απέναντι στον Αίγειρο Μιστεγνών (0-6), όπως κι ο Αετός Λουτρών που προκρίθηκε κόντρα στον Ορφέα Κεραμειών (3-0). Στη Μόρια ο Βύρων πέρασε παρά το ισόπαλο 2-2 κόντρα στον Αχιλλέα Πέτρας, ενώ σαρωτική ήταν η Θύελλα Πηγής μέσα στο Μόλυβο (1-6).

Σπουδαίο ματς έγινε στο Μεσότοπο, ο οποίος προκρίθηκε στα πέναλτι, ενώ μάχη μέχρις εσχάτων έδωσε ο Κεραυνός Αφάλωνα, όμως το 4-1 απέναντι στην Άναξο δεν ήταν αρκετό.

Μελανό σημείο της Α' Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου, η διακοπή του επαναληπτικού αγώνα ανάμεσα σε Ταξιάρχη και Ατρόμητο.

Αετός Λουτρών - Ορφέας Κεραμειών 3-0
Στα Λουτρά, ο Αετός ήταν και πάλι καλύτερος του Ορφέα, νικώντας με σκορ 3-0. Χατ τρικ ο ταλαντούχος Στρατής Γριπιώτης, που εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του Αετού. Η ομάδα των Λουτρών, που δε συνάντησε προβλήματα από τον Ορφέα, είχε και δοκάρι με τον Στρατή Κόκκινο.

Αιγέας Πλωμαρίου - Πολιχνίτος 4-0
Σαν σε προπόνηση ο Αιγέας έφτασε στο 4-0 επί του Πολιχνίτου, στο γήπεδο του Πλωμαρίου. Ο Αιγέας άνοιξε το σκορ στο Α' Ημίχρονο με τον Χρυσάφη και σημείωσε άλλα τρία γκολ με τους Βελούτσο, Σαββέλη και Λούπο. Ο Αιγέας ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Χαλδέζου.

Βύρων Μόριας - Αχιλλέας Πέτρας 2-2
Ο Αχιλλέας δεν είχε ελπίδες πρόκρισης κι αυτό λειτούργησε θετικά, παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων μέσα στη Μόρια. Χωρίς άγχος οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν με γκολ των Βερβέρη και Αποστόλη Γρούβα, κάνοντας το 0-2 στην έναρξη της επανάληψης. Οι παίκτες του Θοδωρή Γιακαλή συνήλθαν μετά το σοκ, μείωσαν αρχικά με τον Μαϊστρέλλη και ισοφάρισαν στη συνέχεια με τον Μπαζίμα. Ο Χωματάς σημάδεψε το δοκάρι δύο φορές, ενώ και ο Αχιλλέας είδε την μπάλα να προσκρούει δύο φορές στο δοκάρι σε προσπάθειες των Νικόλοφ και Γρούβα.

Ατρόμητος Αν. - Αρίων Παλαιοκήπου 3-0

Με δύο γκολ του Ραφαήλ Κουνιαρέλλη που πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και ένα του Χονδρού, η ομάδα της Ανεμώτιας τσέκαρε το εισιτήριό της για την επόμενη φάση, επικρατώντας με 3-0 του Αρίονα Παλαιοκήπου. Η φιλόδοξη φέτος ομάδα της Ανεμώτιας με αυτή τη νίκη συνεχίζει στο θεσμό αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Αρίων Μήθυμνας - Θύελλα Πηγής 1-6
Μετά το 6-1 στη Πηγή, η Θύελλα πέρασε νικηφόρα και μάλιστα με το ίδιο σκορ και μέσα από το Μόλυβο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης. Η ομάδα της Πηγής δεν συνάντησε σκόραρε δύο γκολ με τον νεαρό Τζιώτη, καθώς επίσης και με τους Σταυρινό, Καλλιμαντζέρο, Τσολάκη και Σγουρέλλη.

Αστέρας Ιππείου - Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-1
Στο Ίππειος, Αστέρας και Προοδευτική προσπάθησαν για την νίκη, όμως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Την πρόκριση ωστόσο κέρδισε η Προοδευτική, που είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με 1-0. Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη, με τον Κέλπαλη να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της Σκάλας και τον Λεμονιά να ισοφαρίζει αργότερα σε 1-1 για τον Αστέρα, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Κουτσέλλης.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Αίγειρος Μιστεγνών 6-0
Εύκολη πρόκριση, με νίκη και πάλι με σκορ 6-0, πήρε ο Διαγόρας απέναντι στο νεοφώτιστο Αίγειρο Μιστεγνών. Ο αγώνας είχε απρόοπτα, αφού ο Διαγόρας δε συμπλήρωσε εντεκάδα, με τον Δελόλμα να μην μπορεί να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού κι έτσι η ομάδα του Σπάρταλη παρατάχθηκε εμ 10 παίκτες στο γήπεδο. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ωστόσο ήταν μεγάλη. Χατ τρικ σημείωσε ο νεαρός Γιώργος Ζουμπουλής και από ένα γκολ σκόραραν οι Τσουλέλλης, Βαμβουκλής και Μουτζούρης.

Ταξιάρχης Μανταμάδου - Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 1-3 (διακοπή)
Άδοξο φινάλε είχε ο αγώνας του Ταξιάρχη με τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Μανταμάδου, με τον διαιτητή Πούλο να αναγκάζεται να διακόψει την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι του Ταξιάρχη έριχναν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης βεγγαλικά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής αρχικά να κάνει συστάσεις. Όταν ο Ταξιάρχης άνοιξε το σκορ με τον Φυνδάνη, το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, αφού οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή του σκορ από τον πρώτο αγώνα. Τα αίματα όμως άναψαν, όταν ο διαιτητής απέβαλε τον Χρήστου για εξύβριση, όπως ανέφερε στο φύλλο αγώνα.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος, με το πλεονέκτημα του παραπάνω παίκτη, αέβασε στροφές και ισοφάρισε με τον Μπυζιώνη. Λίγο αργότερα ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα με γκολ του Βασίλη Ορφανού και το τελικό 1-3 σημείωσε ο Σγουρέλλης. Σε εκείνο το σημείο, όλο και περισσότερα βεγγαλικά έπεφταν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα.

Οι άνθρωποι της ομάδας από τον Μανταμάδο παρακάλεσαν τον Βασίλη Πούλο να βγει και να σφυρίξει το τέλος της αναμέτρησης, ώστε η ομάδα να μην υποστεί μηδενισμό, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο διαιτητής αναφέρει στο φύλλο αγώνα, πως το ματς διεκόπη στο 70' εις βάρος του Ταξιάρχη, στον οποίο εκτός από μηδενισμό, θα επιβληθεί και τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο.

Καραβαγγέλης Στύψης - Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 0-0
Στο γήπεδο της Στύψης, Καραβαγγέλης και Αλκιβιάδης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν, δε βρήκαν δίχτυα, μένοντας στη λευκή ισοπαλία. Η πρόκριση έτσι, χαμογέλασε στον Αλκιβιάδη, που είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι. Ο Καραβαγγέλης είχε στο μεγαλύτερο διάστημα την εδαφική υπεροχή χάνοντας κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ ο Αλκιβιάδης είχε ως καλύτερη φάση, ένα σουτ από τον Μαρίνο Ανηφόρου, που τράνταξε το δοκάρι των γηπεδούχων.

Μεσότοπος - Δόξα Πλαγιάς 2-1 (3-2 πεν.)
Η έκπληξη της Α' Φάσης σημειώθηκε στο Μεσότοπο, όπου ο τοπικός ΑΟΜ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στο Πλωμάρι και να φέρει το παιχνίδι στην παράταση και ακολούθως στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, που είχαν σε πολύ καλή μέρα τον γκολκίπερ Παναγιώτη Βουδούρη, ο οποίος απέκρουσε τρία (!) πέναλτι. Ο Μεσότοπος μάλιστα ήταν διπλά τυχερός, αφού περνάει στην αμέσως επόμενη φάση του Κυπέλλου χωρίς αγώνα. Οι γηπεδούχοι έχαναν με 0-1 από το αυτογκόλ του Βατζάκα. Όμως ο Μακαρώνης ισοφάρισε σε 1-1, με πέναλτι πάντως που αμφισβητήθηκε απο τους Πλαγιανούς και λίγο πριν το ημίχρονο, ο Βασίλας έκανε το 2-1, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος. 

Κεραυνός Αφάλωνα - Άναξος 4-1
Στα Πάμφιλα, ο Κεραυνός κουβαλούσε ένα βαρύ σκορ από την ήττα του με 6-1 στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο δε φαινόταν ότι μπορεί να ανατραπεί. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα μπορεί να συμβούν και λίγο έλειψε να γίνει το θαύμα. Ο Κεραυνός, παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων, κατάφερε στο B' Hμίχρονο να φθάσει στο 4-0, αναζητώντας ένα ακόμη γκολ για την πρόκριση. Σκόρερ για τον Κεραυνό οι Τάκης Βαλσάμης (2), Παν. Βαλσάμης και Γιαννάκας. Ο Βαρνάς αστόχησε σε πέναλτι. Το άγχος για την Άναξο έδιωξε ο Βλουτής, ενώ νωρότερα για τα αποδυτήρια αποχώρησε λόγω αποβολής ο Χαλκιώτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey