Πόλεμος για το "Γεώργιος Σκούφος"

04/02/2015 - 10:55 Τελευταία τροποποίηση στις 07/02/2015 - 17:44

Πρωτοφανείς καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, στο οποίο συζητήθηκαν τα αιτήματα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ και του Αιολικού για την παραχώρηση δύο δημοτικών γηπέδων, που θα χρησιμοποιούνται για τις προπονήσεις τους.

Μέσα σε κλίμα έντασης από τα πρώτα λεπτά, παρουσία αντιπροσωπειών και των δύο συλλόγων, αρχικά τα μέλη του ΔΣ του νομικού προσώπου άκουσαν τις θέσεις των δύο ομάδων και ακολούθως ανέλυσαν το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, αλλά και τις προϋποθέσεις, για να παραχωρηθούν τα γήπεδα.

Πρώτα συζητήθηκε το θέμα του Αιολικού, ο οποίος είχε ζητήσει με έγγραφό του το Γήπεδο της Αγίας Μαρίνας για την επόμενη τριετία. Το συμβούλιο αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία να κάνει δεκτό το αίτημα της ομάδας της Μυτιλήνης, η οποία ωστόσο καλείται με δικά της έξοδα να κάνει τη σπορά του χλοοτάπητα. Παράλληλα, η διοίκηση του Αιολικού δεσμεύτηκε να παραχωρεί το Γήπεδο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα κάθε εβδομάδα σε ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λέσβου.

Στη συνέχεια, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ήρθε η σειρά του Γηπέδου "Γεώργιος Σκούφος". Η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ επέμενε στην αποκλειστική χρήση του για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ όταν ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου Μιχάλης Ταμβακέλλης διαβίβασε την προσωπική άποψη του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού έγινε... πόλεμος! Κι αυτό γιατί η βασική προϋπόθεση που έθετε η δημοτική αρχή προς την ΠΑΕ ΑΕΛΚ για να συναινέσει στην παραχώρηση του "Γεώργιος Σκούφος" ήταν αυτό να χρησιμοποιείται για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αιολικού -όπως σας είχε άλλωστε αποκαλύψει το "SL" από τις 23 Ιανουαρίου- όταν δε θα είναι δυνατή η χρήση του "Ταρλά" λόγω των αγώνων της ΑΕΛΚ στη Super League!

Από την πλευρά της καλλονιάτικης ΠΑΕ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τους Προκόπη Καρτάλη, Κώστα Παπαδόπουλο και Μιχάλη Καραβασίλη, τέθηκε το επιχείρημα ότι η διοίκηση της ομάδας της Καλλονής έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για το συγκεκριμένο γήπεδο. Ωστόσο, από τη δημοτική αρχή διευκρινίστηκε πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον Αιολικό, τον οποίο εκπροσώπησαν οι Σταύρος Γριπιώτης, Στρατής Αλμπάνης και Στρατής Γεωργής, αφού εκείνη αδυνατεί στην παρούσα φάση να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες ανακατασκευής που χρειάζεται το "Γ. Σκούφος", ώστε να αδειοδοτηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές των ποδοσφαιρικών αρχών για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων. Τελικώς τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού συντάχθηκαν με την πρόταση του Δημάρχου και με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία (8-1) προχώρησαν στη λήψη της απόφασης, με την οποία όμως δε συμφωνεί η ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της έντασης που ακολούθησε, ειπώθηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν, ενώ από την πλευρά της καλλονιάτικης ΠΑΕ υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια προς τον Δήμο Λέσβου. Σε κάθε περίπτωση, η συγεκριμένη απόφαση δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μια προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, κάτι που δε δικαιολογεί το "ξάφνιασμα" των Καλλονιατών, ειδικά από τη στιγμή που με γνώμονα τη λήξη του παραχωρητηρίου για το "Γ. Σκούφος" από τις 31 Δεκεμβριου 2014, έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου στην περιοχή των Λάμπου Μύλων. Πλέον, εφόσον επιθυμούν να χρησιμοποιούν το "Γ. Σκούφος" με αυτούς τους όρους θα πρέπει να υπογράψουν νέο παραχωρητήριο, διαφορετικά δε θα είναι δυνατή στο άμεσο μέλλον η χρησιμοποίηση του γηπέδου για τις προπονήσεις της ομάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey