Έρευνα Μαντζουράνη για τη διαλειμματική προπόνηση

11/03/2015 - 14:51 Τελευταία τροποποίηση στις 11/03/2015 - 15:09

Με αφορμή την σύναψη συνεργασίας του Νίκου Μαντζουράνη με τον Αιολικό, το "SL" δημοσιεύει σήμερα με μεγάλη χαρά μια πρόσφατη έρευνα του Μυτιληνιού επιστήμονα σχετικά με τη διαλειμματική προπόνηση και τις επιδράσεις της σε νεαούς ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε από τους καθηγητές Ν. Μαντζουράνη, Θ. Πυλιανίδη, Κ. Κυρικλίδη, Α. Ζαφειρίδη και Σ. Κέλλη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Αθλητικής Επιστήμης "Άθληση και Κοινωνία".

Σκοπός της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προτοκόλλων διαλειμματικής προπόνησης μικρής διάρκειας και ακραίας μικρής διάρκειας στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου και στην ταχύτητα της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου σε ναερούς ποδοσφαιριστές κατά την αγωνιστική περίοδο.

Συμμετείχαν συνολικά 33 ποδοσφαιριστές ηλικίας 15-17 ετών της ομάδας νέων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Κ20) και τα συμπεράσματα που εξήχθηκαν είναι βέβαιο πως μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τόσο τους Λέσβιους προπονητές όσο και τους γυμναστές.

Η συγκεκριμένη έρευνα, που συμπεριλαμβάνεται στο τεύχος 53 του επιστημονικού περιοδικού το οποίο διατίθεται επί πληρωμή, δημοσιεύεται σήμερα εντελώς δωρεάν στο "SL" με τη σύμφωνη γνώμη του Νίκου Μαντζουράνη.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την 11σέλιδη έρευνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey