Ματζουράνης: "Η ΑΕΛΚ είναι ομάδα τίτλου!"

01/12/2010 - 04:00 Τελευταία τροποποίηση στις 01/12/2010 - 10:04

Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν τον Νίκο Ματζουράνη ως γυμναστή, από την κατά καιρούς ενασχόλησή του με το χώρο του ποδοσφαίρου, στον Αιολικό παλαιότερα και στην ΑΕΛΚ τον τελευταίο χρόνο. Λιγότεροι, εκείνοι που ξέρουν ότι στο παρελθόν συνεργάστηκε με την ομάδα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Ελάχιστοι ωστόσο, όσοι έχουν πληροφορηθεί πως κατέχει διδακτορικό στην προπονητική και την εργοφυσιολογία και πλέον, έχει και μια ακαδημαϊκή έδρα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να τον περιμένει, στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής.

Ο Νίκος Ματζουράνης συνομίλησε με τον Βαγγέλη Παπαντώνη, για λογαριασμό του "SportLesvos.GR", λίγη ώρα αφότου είχε αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του στην ομάδα της Καλλονής, το απόγευμα της Τρίτης στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» του Λεκανοπεδίου, όπου και εκτυλίχθηκαν στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης από το «αντίο» ενός ανθρώπου, του οποίου το έργο αναγνωρίστηκε όσο λίγων, αυτόν τον έναν περίπου χρόνο που βρέθηκε στην ομάδα, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στη Football League 2, φιγουράροντας παράλληλα μετά και την 11η αγωνιστική στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος.

Από αύριο, ανοίγονται πλέον νέοι δρόμοι στην ακαδημαϊκή σου σταδιοδρομία. Πώς προέκυψε ξαφνικά αυτή η προοπτική;

"Ξαφνικά, όπως είπες κι εσύ. Εντελώς ξαφνικά. Η αλήθεια είναι ότι ήξερα, πως σύντομα θα ανοίξει αυτή η πόρτα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Υπολόγιζα όμως, ότι αυτό δε θα συνέβαινε πριν τον Ιούνιο. Έτσι μου ήρθε και εμένα λίγο απότομα. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο βήμα ακαδημαϊκά. Το γνωρίζαμε. Το είχαμε συζητήσει και έτσι από αύριο (σ.σ. σήμερα), μετακομίζω μαζί με την οικογένεια μου μόνιμα για τα επόμενα χρόνια στην Κομοτηνή, αφού η έδρα αυτή στο Πανεπιστήμιο δεν είναι μετακλητή. Στο ΤΕΦΑΑ θα ασκήσω καθήκοντα Διδάκτορα στους τομείς της προπονητικής και της εργοφυσιολογίας."

Πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι της ΑΕΛΚ και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Κασάπης, άμεσος συνεργάτης σου στην ομάδα, στο άκουσμα αυτής της είδησης;

"Ο Μιχάλης στενοχωρήθηκε για τη διακοπή της συνεργασίας μας, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι διοικούντες. Πρόκειται για έναν άνθρωπο οξυδερκή, έξυπνο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα όλο αυτό το διάστημα. Θα είμαστε σε επαφή και επικοινωνία. Γενικά, το κλίμα ήταν βαρύ σήμερα, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά σε όλη την Καλλονή όπως πληροφορήθηκα, αφού η αποχώρησή μου ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων. Υπάρχει μούδιασμα, ενδεχομένως και φόβος από τη μεριά του κόσμου για την επόμενη ημέρα. Ξαφνικά μπαίνει ένα τέλος σε 19 εβδομάδες συνεχούς δουλειάς με τη φετινή ομάδα. Δεν είναι εύκολο. Όμως πιστεύω ότι η ΑΕΛΚ θα έχει ανάλογη συνέχεια."

Πέρα από την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, τι προοπτικές ανοίγονται στο χώρο του ποδοσφαίρου με την εγκατάστασή σου στη Βόρεια Ελλάδα;

"Ο χώρος του ποδοσφαίρου με ενδιαφέρει πολύ. Θα συνεχίσω να ασχολούμαι. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου, το αγαπώ και θα το ψάξω. Ίσως όχι άμεσα, αλλά το καλοκαίρι ευελπιστώ να βρίσκομαι ξανά σε μια ομάδα. Δε σου κρύβω ότι ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα τηλέφωνα…"

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους φιλάθλους της ΑΕΛΚ και του Αιολικού, οι οποίοι λάτρεψαν τη δουλειά σου και σχολιάζουν διθυραμβικά τα κατορθώματά σου με τις ομάδες τους;

"Ξεκινώντας από τον Αιολικό, ομάδα με την οποία μεγάλωσα, οφείλω να πω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής μου ιστορίας. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να με πίκραναν, αναίτια. Το κρατάω αυτό μέσα μου, να ξέρεις. Παρ’ όλα αυτά όμως, εύχομαι από καρδιάς η ομάδα να βρει το δρόμο της και να πετύχει τους στόχους της. Ο Φώτης Κοκκινέλλης, αλλά και ο Μάριος Λουτραγώτης είναι φιλαράκια μου, χαίρομαι πολύ για την εξέλιξη τους και θα χαρώ ακόμα περισσότερο κάθε επιτυχία τους.

Αναφορικά με την Καλλονή, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την εκτίμηση και την αγάπη του. Να μην ανησυχούν για το μέλλον. Η πορεία της ομάδας είναι προδιαγεγραμμένη. Η ΑΕΛΚ είναι ομάδα τίτλου. Φέτος, από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, δείχνει μια δυναμική αξιοθαύμαστη. Είναι σα σε συνέχεια της περσινής μας πορείας, σε ανώτερη όμως κατηγορία. Οι παίκτες αισθάνονται φαβορί πριν από τα ματς, νιώθουν καλά, βγάζουν σιγουριά. Σα σύνολο έχουμε προσωπικότητα, προσανατολισμό και φυσικά προσόντα. Πρόκειται για ομάδα υψηλού επιπέδου. Αυτό το είδα ξανά μόνο στον Αιολικό επί εποχής Μιχάλη Γρηγορίου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους κι αν η ΑΕΛΚ δεν τερματίσει πρώτη, θα είναι σίγουρα μέσα στις πρώτες θέσεις. Μπορεί η Καλλονή να έχει μικρό ρόστερ, το μικρότερο στον όμιλο, όμως διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, με χαρακτήρα νικητή. Στη συνέχεια θα βγαίνουν απλά και οι αυτοματισμοί. Η ΑΕΛΚ με το παιχνίδι της κερδίζει την εκτίμηση και το σεβασμό των αντιπάλων.

Πλέον υπάρχει εξαιρετική χημεία ανάμεσα στους παίκτες και τον Κασάπη, ο οποίος παίρνει το 100% από τον καθέναν. Φτιάξαμε μια ομάδα που διαθέτει ωριμότητα στο παιχνίδι της και ξέρει πλέον να διαχειρίζεται τα αποτελέσματα. Δε βρίσκεται τυχαία η ΑΕΛΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Γι’ αυτό να μην ανησυχεί ο κόσμος. Να είμαστε όλοι κοντά. Κι εγώ από την πλευρά μου θα βοηθήσω όσο μπορώ το νέο γυμναστή, τον Ξενοφώντα Χαραλαμπή, να συνεχίσει πάνω στο πλάνο με το οποίο δουλεύει η ομάδα τόσο καιρό."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey