Ούτε τα… προσχήματα για «Ταρλά»!

09/02/2016 - 13:42 Τελευταία τροποποίηση στις 09/02/2016 - 14:51

Μπορεί στις 10 Δεκεμβρίου 2015, σε επίσημη δήλωσή του μέσα από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ ο Πρόεδρος της Νίκος Μιχαλάκης να δήλωνε πως «Το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ήταν, είναι και θα παραμείνει ιδιοκτησία του Δήμου Λέσβου», ωστόσο με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η αθλητική εφημερίδα «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ», τη Δευτέρα, επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για κυρίαρχο διαχειριστικό ρόλο των Καλλονιατών στον «Ταρλά», μετά την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου και τη δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ ως προς το περιβόητο 10ετές παραχωρητήριο αποκλειστικής χρήσης του Σταδίου από τον Δήμο Λέσβου.

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, τον οποίο επικαλείται συχνά η Super League, αναφέρει ρητά πως γήπεδο, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα της ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλη ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, δίχως τη σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας αρχής, αλλά και της ομάδας που το έχει δηλώσει έδρα της.

Όπως όμως συνέβη και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν τον «Ταρλά» χρησιμοποίησαν από κοινού τόσο η ΠΑΕ ΑΕΛΚ για τους επίσημους αγώνες της σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όσο και ο Αιολικός για έξι παιχνίδια του στη Γ’ Εθνική, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, σε ειδικές περιπτώσεις. Ο κανονισμός εξάλλου είναι ίδιος και φέτος, άρα ισχύουν όσα και πέρυσι. Όμως τότε, Super League και ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχαν συναινέσει, με αποτέλεσμα ο φίλαθλος κόσμος της Μυτιλήνης να επωφεληθεί, παρακολουθώντας από τις κερκίδες του ανακαινισμένου «Ταρλά» έξι ακόμα ποδοσφαιρικά ματς, δίχως να χρειάζεται να κάνει ολόκληρο… ταξίδι στην Καλλονή, 40 χιλιόμετρα μακριά, για να υποστηρίξει και τον Αιολικό!

Γιατί όχι και φέτος;

Από την αρχή της φετινής περιόδου, όταν και έγινε γνωστή η δικαστική κόντρα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ με τον Δήμο Λέσβου, η φίλαθλη κοινή γνώμη διερωτάται το αυτονόητο: Γιατί όχι και φέτος; Γιατί δηλαδή να μη βρεθεί μια φόρμουλα, αφού συνέβη πέρυσι και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα, ώστε να διεξαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια των δύο ομάδων στον «Ταρλά», για τον οποίο η Πολιτεία δαπάνησε 1.550.000€, ώστε όπως είχε δηλώσει ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, «η Λέσβος να αποκτήσει Στάδιο και μάλιστα υπερσύγχρονο». 

Ωστόσο, από την αρχή είχε διαφανεί πως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχε αποφασίσει να πάει στην κόντρα, αδιαφορώντας για το κόστος, αφού ανοίγοντας πλέον νέο μέτωπο με το φίλαθλο κοινό της Μυτιλήνης ρίσκαρε να μειώσει αισθητά τον αριθμό εισιτηρίων της στα εντός έδρας παιχνίδια της. Κάτι, που και λόγω της μέτριας αγωνιστικής παρουσίας, έγινε τελικά πράξη με την ΑΕΛΚ να φιγουράρει στην τελευταία θέση της λίστας με μόλις 962 εισιτήρια κατά μέσο όρο, τη στιγμή που ακόμα και ο Πανθρακικός την προσπερνά με 3.010 περισσότερα εισιτήρια στο σύνολο!

Το αίτημα του Αιολικού και η μη συναίνεση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε η αθλητική εφημερίδα «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» σε αποκλειστικότητα, η διοίκηση του Αιολικού με επιστολή της προς τη Super League στις 26 Ιανουαρίου, ζήτησε -πριν τις δύο διαδοχικές αναβολές της Γ’ Εθνικής- να της παραχωρηθεί άδεια χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για τους εντός έδρας αγώνες της με ΠΑΟ Βάρδας και Παναργειακό, οι οποίοι δεν συνέπιπταν τότε με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛΚ στη Μυτιλήνη.

Η απάντηση της Super League, που δημοσιεύεται αυτούσια, δεν αφήνει πλέον την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος είναι εκείνος που δυναμιτίζει την κόντρα, αδιαφορώντας για το κοινό συμφέρον, δηλαδή για την ψυχαγωγία φιλάθλων της Μυτιλήνης -εν δυνάμει πελατών και των δύο συλλόγων- για τους οποίους άλλωστε εκσυγχρονίστηκε το Δημοτικό Στάδιο της πόλης! Πιστή στην τακτική της και πατώντας πάνω στον κανονισμό της ΕΠΟ, που προαναφέρθηκε, η Super League δια του Γενικού Διευθυντή της Μιχάλη Αναγνώστου, που υπογράφει την απαντητική επιστολή προς τη διοίκηση του Αιολικού, επισημαίνει την άρνηση του συνεταιρισμού λόγω και της μη συναίνεσης της ΠΑΕ ΑΕΛΚ! Η οποία, όπως γίνεται αντιληπτό από το ύφος της επιστολής, θα μπορούσε με τη συγκατάθεσή της να αλλάξει τα δεδομένα, όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι.

Εκκωφαντικά απών ο Δήμος Λέσβου

Το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεικνύει επίσης περίτρανα ότι ο Δήμος Λέσβου είναι εκκωφαντικά απών, γύρω από όσα συμβαίνουν σε μια (κατά τα λοιπά) δική του ιδιοκτησία, το Στάδιο Μυτιλήνης. Απόλυτη δικαίωση δηλαδή, για όσους έκαναν λόγο περί προσβολής του δημοσίου συμφέροντος μετά την ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης του δικαστηρίου, από το οποίο γίνονταν γνωστοί οι λανθασμένοι χειρισμοί της δημοτικής αρχής Βουνάτσου στην υπόθεση του παραχωρητηρίου τεσσάρων αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού και μάλιστα για 10 χρόνια σε μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία: Του Σταδίου Μυτιλήνης (ως κύρια έδρα), του Σταδίου «Κ. Κεντέρης» Καλλονής (ως εναλλακτική έδρα των τμημάτων υποδομής και προπονητικό κέντρο), καθώς επίσης και των Γηπέδων Αγίας Μαρίνας και «Γεώργιος Σκούφος» (ως προπονητικά κέντρα). Γεγονός που αποσιωπήθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, με το δικαστήριο να εστιάζει στην αποκλειστική χρήση του «Ταρλά» από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, τη στιγμή που τα υπόλοιπα γήπεδα, τα οποία είχαν επίσης παραχωρηθεί στη διοίκηση των Καλλονιατών και συμπεριλαμβάνονταν στο υπό εξέταση παραχωρητήριο, αφέθηκαν με ευθύνη της ΠΑΕ ΑΕΛΚ κυριολεκτικά… στο έλεος τους!

Μόνος ζημιωμένος ο φίλαθλος κόσμος

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης είπε τη μισή αλήθεια σε εκείνη τη δήλωσή του τον περασμένο Δεκέμβρη. Το Στάδιο Μυτιλήνης είναι δημοτικό μόνο κατ’ όνομα. Τις αποφάσεις για το ποιος θα αγωνιστεί εκεί, τις ελέγχει απόλυτα η ΠΑΕ ΑΕΛΚ και δεν δίνει κανένα λογαριασμό στο Δήμο Λέσβου. Με το πρόσφατο παράδειγμα της συναίνεσής της στην πραγματοποίηση αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στον «Ταρλά», μεταξύ των παλαιμάχων του Παλλεσβιακού και ομάδας ηθοποιών – τραγουδιστών, να φανερώνει με το χαρακτηριστικότερο τρόπο την εμπάθειά της σε οτιδήποτε πρεσβεύει ο Αιολικός, για τον οποίο -όσο το επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες- η πόρτα στη φυσική του έδρα (!) θα παραμένει κλειστή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey