Χάνονται 69.600€ για τα σωματεία της Λέσβου!

16/12/2010 - 15:26 Τελευταία τροποποίηση στις 16/12/2010 - 17:55

Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το "sportlesvos.gr" και αφορά την επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για το έτος 2008, προς τα σωματεία της Α' Κατηγορίας σε Λέσβο και Λήμνο.

Μια επιχορήγηση, που φτάνει σχεδόν τις 70.000€, χρήματα τα οποία σε λίγες ημέρες θα αποτέλεσουν παρελθόν, μετά από αμέλεια αλλά και σειρά λανθασμένων ενεργειών των παραγόντων της ΕΠΣΛ, που συμπεριφέρθηκαν επιεικώς επιπόλαια από το καλοκαίρι κι έπειτα, αν και είχαν μπροστά τους αρκετό χρόνο για να διορθώσουν τα... κακώς κείμενα!

Η απόφαση

Η απόφαση 34630/5-8-2010 για επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την ΕΠΣ Λέσβου φάνταζε ως "μάννα εξ' ουρανού" τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που διανύουμε για τα ποδοσφαιρικά σωματεία Λέσβου και Λήμνου. Μια απόφαση ειλημμένη από τον Αύγουστο, για την εκταμίευση του ποσού των 69.600€, για την οποία η ΕΠΣ Λέσβου έπρεπε μόνο να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα στείλει στη Διεύθυνση Οικονομικών της ΓΓΑ μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους.

Η γκάφα

Οι άνθρωποι της ΕΠΣ Λέσβου, παρά την όποια καθυστέρηση, συγκέντρωσαν τελικώς όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στις αρχές Δεκέμβρη απέστειλαν μέσω courier το φάκελο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε την παράδοσή του ωστόσο, στις 2 Δεκέμβρη, δε βρήκε (!) κάνεναν αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικών για να τον παραλάβει και για άγνωστο λόγο δεν μπόρεσε να τον παραδώσει ούτε στο πρωτόκολλο (;). Αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει άπρακτος στα γραφεία της εταιρείας courier και ο φάκελος να παραμείνει... ξεχασμένος σε κάποιο ράφι. Οι μέρες περνούσαν και κανείς δεν ενημερώθηκε από την ΕΠΣΛ, που σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναζητήσει την τύχη του φακέλου της στη ΓΓΑ, τον εντόπισε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, στα γραφεία της courier. Όμως για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, η νέα απόπερα παράδοσής του προς τη Διεύθυνση Οικονομικών της ΓΓΑ από την ετιαρεία courier έγινε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, με την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών να έχει πλέον παρέλθει...

Τι μέλλει γενεσθαι

Το "sportlesvos.gr" σε μια προσπάθεια να βρει την άκρη του νήματος, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρο Ψαρρόπουλο, ο οποίος παραδέχθηκε πως υπάρχει θέμα με την εν λόγω επιχορήγηση, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του πως όλα θα πάνε καλά και τα χρήματα θα εισπραχθούν: "Εκτιμώ πως δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα από την επιχορήγηση κι αυτό γιατί παρά το ότι ο φάκελος με τα δικαιολογητικά της ΕΠΣΛ απεστάλη εμπρόθεσμα προς τη ΓΓΑ -κι έχουμε έγγραφα που το αποδεικνύουν- με ευθύνη της courier δεν παραδόθηκε πριν τις 10 Δεκεμβρίου. Θεωρώ δεδομένο ότι το ποσό των 70.000€ περίπου θα εκταμιευτεί τις προσεχείς ημέρες, ή έστω με κάποια καθυστέρηση μετά τις 31/12, αφού εφόσον υπάρχει η απόφαση και τα χρήματα φυσικά, τα ποσά αυτά μπορούν να μεταφερθούν στο νέο προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να τα εισπράξουμε, τότε είναι επίσης δεδομένο πως η ΕΠΣ Λέσβου θα προσφύγει κατά της εταιρείας courier. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις, ακόμα κι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ έχει ασχοληθεί με το θέμα μας."

Η διάψευση της ΓΓΑ

Δεν ήταν όμως το ίδιο αισιόδοξοι με τον κ. Ψαρρόπουλο, οι άνθρωποι του τμήματος επιχορηγήσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με τους οποίους επικοινώνησε το "sportlesvos.gr" το πρωί. Συγκεκριμένα, διεμήνυσαν πως πολύ δύσκολα θα εκταμιευτεί τελικά το ποσό της επιχορήγησης προς την ΕΠΣ Λέσβου, αφού οι προθεσμίες έχουν παρέλθει και τα ανείσπρακτα ποσά ενός έτους δε μεταφέρονται στο επόμενο, αφού τα οικονομικά έτη κλείνουν στις 31 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το θέμα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αφού ακόμα κι αν οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι του τμήματος επιχορηγήσεων -έπειτα από κάποια παρέμβαση όπως τονίστηκε- προχωρήσουν την υπόθεση της ΕΠΣΛ, αυτή αναμένεται να κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας από τη μεριά της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών.  

Το "sportlesvos.gr" θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες το ρπορτάζ για το θέμα της επιχορήγησης, που αναμένεται να πυροδοτήσει το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΣ Λέσβου και να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, μόλις τα σωματεία πληροφορηθούν ότι τα χρήματα που τους ανήκουν, δε θα τα εισπράξουν ποτέ...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey