Εγκαινιάζονται τα Λουτρά, πιάνουν δουλειά στη Μόρια!

02/03/2016 - 13:41 Τελευταία τροποποίηση στις 02/03/2016 - 15:22

Η Λέσβος διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, ωστόσο η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί με συντονισμένες ενέργειες να παράξει έργο, ρίχνοντας το βάρος και στον αθλητισμό!

Οι εργασίες στο Γήπεδο Λουτρών έχουν ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Μαρτίου. Έστω και με κάποιες καθυστερήσεις, το έργο στα Λουτρά εκπληρώνει μια επιθυμία χρόνων από την τοπική κοινωνία, που αναμένεται να προσφέρει λύσεις και σε αρκετά ακόμα ερασιτεχνικά σωματεία της Μυτιλήνης. Η Δημοτική Αρχή πρόλαβε όχι μόνο να εντάξει την ανακατασκευή του Γηπέδου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί και εντός των χρονικών ορίων που προβλεπόταν, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους Λουτραγώτες.

Ωστόσο, με τις υπάρχουσες εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι το Γήπεδο Λουτρών δε θα είναι το μόνο κέρδος για το λεσβιακό ποδόσφαιρο. Ήδη τα νέα είναι ευχάριστα και για το "Καραπαναγιώτειο" Γήπεδο Μόριας. Όπως σας είχε αποκαλύψει το "SL" πριν λίγο καιρό, με χρηματοδότηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει δρομολογηθεί η ανακατασκευή του και η τοποθέτηση συνθετικού τάπητα, ανταποδοτικά ως προς την επιβάρυνση της περιοχής από το hot spot για τους πρόσφυγες. Οι διεργασίες προχωρούν, από τη ΔΟΕ έχει εγκριθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει την υλοποίηση του και απομένουν τα τυπικά για να μπουν τα μηχανήματα μέσα στο γήπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει θέσει ως χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση των εργασιών την 15η Απριλίου, ενώ δρομολογείται και επίσκεψη εκείνη την περίοδο στελεχών της στη Λέσβο. Προτού βέβαια τοποθετηθεί ο τάπητας, απαιτείται να γίνουν τα στραγγιστικά έργα, τα οποία θα εκτελέσει το νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου.

Την ίδια στιγμή, οι προετοιμασίες εγκατάστασης συνθετικού τάπητα σε ακόμα ένα γήπεδο είναι πυρετώδεις. Ο λόγος για το Γήπεδο Μεσοτόπου, η ανακατασκευή του οποίου θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής», γεγονός που αναμένεται να προσφέρει σημαντικές λύσεις στο δυτικό τμήμα του νησιού. Ενώ, όπως φημολογείται έντονα τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Λέσβου βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξασφάλιση χορηγίας, που θα χρησιμοποιηθεί για την ανακαίνιση και του Γηπέδου Παμφίλων!  

Φυσικά, αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Επομένως, αν και οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής βρίσκονται προς τη θετική κατεύθυνση, θα είναι δίχως αντίκρισμα εάν δεν δρομολογηθεί άμεσα ο σχεδιασμός για την κατασκευή σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου, που θα μπορεί να φιλοξενήσει τα αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ), καθώς επίσης και η συντήρηση του Κολυμβητηρίου, που βρίσκεται αφημένο στη μοίρα του με τις φθορές του χρόνου να γίνονται πλέον εμφανείς, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά ακόμα και στο εξωτερικό του κτιρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey