Η ΕΠΣ Λέσβου στο UEFA Regions Cup!

13/06/2018 - 11:33 Τελευταία τροποποίηση στις 13/06/2018 - 12:48

Μια διοργάνωση που τα τελευταία χρόνια δεν είχε μεγάλη απήχηση στη χώρα μας, ευελπιστεί η ΕΠΟ πως θα καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον των Ποδοσφαιρικών Ενώσων. Και μάλιστα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Ομοσπονδία, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη συμμετοχή από διάφορους Νομούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «SL».

Ο λόγος για το UEFA Regions Cup, ένα πρωτάθλημα Ενώσεων για ποδοσφαιριστές ηλικίας 19-40 ετών, οι οποίοι όμως για να λάβουν μέρος δεν πρέπει ποτέ κατά το παρελθόν να έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικό σύλλογο στην καριέρα τους. Οι ομάδες διοργανώνονται τοπικά και ανήκουν στις ΕΠΣ, αποτελώντας ουσιαστικά μικρές «Εθνικές» των κατά τόπους Νομών, εκπροσωπώντας τους αρχικά σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και εν συνεχεία ο πρωταθλητής συμμετέχει στην αντίστοιχη διοργάνωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα επιλεγεί δηλαδή όλη η «αφρόκρεμα» ποδοσφαιρικά της Λέσβου και της Λήμνου, για να εκπροσωπήσει τα δύο νησιά σε μια διοργάνωση που έχει το χαρακτήρα των Μικτών ομάδων αλλά με ενήλικες παίκτες και η ομάδα αυτή προχωρήσει ως την κατάκτηση του τίτλου, θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στο αντίστοιχο «Champions League» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.  

Να σημειωθεί ότι η ΕΠΣ Λέσβου είχε αγωνιστεί ακόμα μία φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση τη σεζόν 2003-04. Την ομάδα επέλεξαν και κοουτσάρισαν ο τότε προπονητής των Μικτών ομάδων Παράσχος Λάσκαρης και ο Θοδωρής Παπαλόπουλος, με αρκετούς Λέσβιους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα αργότερα, όπως για παράδειγμα ο Τζίμης Βλαστέλλης. Άλλοι παίκτες, ενδεικτικά, εκείνης της ομάδας ήταν  μεταξύ άλλων τα αδέρφια Δελόλμα, καθώς και οι Χατζηκυριάκος, Γιαννίκος, Κόκκινος, όπως και αρκετοί ακόμα που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση εν μέσω των υποχρεώσεών τους στον Αιολικό και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η ΕΠΣ Λέσβου είχε μάλιστα καταφέρει να προκριθεί από το πρώτο νοκ άουτ ματς, κερδίζοντας την ΕΠΣ Μακεδονίας στο Στάδιο «Κ. Κεντέρης» της Καλλονής με σκορ 2-0, ωστόσο αποκλείστηκε στην επόμενη φάση χάνοντας στο Γήπεδο Ελευσίνας από την ΕΠΣ Πειραιά με 1-0.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey