"Καθαρή πόλη από συνθήματα", το μήνυμα των συνδεσμιτών!

16/02/2011 - 20:46

Έπειτα από πρωτοβουλία του Θεόδωρου Στεργίου Προέδρου της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης, συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της κοινότητας στη Χρυσομαλλούσα όλοι οι επικεφαλής των συνδέσμων φιλάθλων της πόλης, με θέμα συζήτησης και προβληματισμού με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, το φαινόμενο που τελευταία βρίσκεται σε έξαρση στη Μυτιλήνη και δεν είναι άλλο από τα αισχρά γραμμένα συνθήματα στους τοίχους…

Παρόντες σε αυτή την πρωτοβουλία που τελικά θα μείνει στην ιστορία, αφού είναι σπάνια εικόνα να βλέπει κανείς τους επικεφαλής των οργανωμένων φιλάθλων όλων των ομάδων να κάθονται μαζί σε ένα τραπέζι, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου του Αιολικού Κώστας Παπτσάς, μαζί με το Νίκο Βερβέρη, οι Πρόεδροι των δύο Συνδέσμων της ΑΕΚ Πάρις Ελευθερίου και Καραχιάς Πέτρος, του Άρη Πάρις Πατελίδης μαζί με την Αθανασάκη Ροζαλία, του Ολυμπιακού Βαγγέλης Χατζηδημητρίου και του Παναθηναϊκού Βασίλης Βερβέρης μαζί με τον Άρη Κουγιουμτζόγλου. Από πλευράς δημοτικής αρχής, πέραν του κ. Στεργίου, παρών ήταν και το μέλος της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης, Λάκης Κυπαρίσσης.

Στην πολύ όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση που έγινε και κατατέθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις για το πώς φτάσαμε ως εδώ και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, άπαντες συμφώνησαν πως η κατάσταση με τα γραμμένα συνθήματα έχει ξεφύγει τελευταία και ο καθένας εκπρόσωπος ξεχωριστά, δεσμεύτηκε να συμβάλλει με τον τρόπο του στο εξής, για την καθαρή και όμορφη εικόνα της πόλης.

Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε φυσικά πως η παρουσία των εκπροσώπων των συνδέσμων, δεν αποτελεί… ομολογία πως είναι τα μέλη τους οι αυτουργοί ή οι δράστες των γραμμένων συνθημάτων στους τοίχους, αλλά έγινε σαφές πως με δική τους πρωτοβουλία, μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα για να περιθωριοποιηθούν οι οπαδοί (οργανωμένοι ή μεμονωμένοι μικρή σημασία έχει, άλλωστε μικρή κοινωνία είμαστε και είναι εύκολο να εντοπιστούν αυτοί με τη συνεργασία των συνδέσμων) που επιδίδονται στο ζωγράφισμα της πόλης. Μάλιστα οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν και κινήσεις για να καθαριστούν άμεσα τα κόκκινα, πράσινα και κίτρινα συνθήματα, με συμμετοχή των ιδίων των μελών των συνδέσμων.

Η συνάντηση έκλεισε μέσα σε πολύ όμορφο κλίμα, με τους… αντίπαλους συνδέσμους να κάνουν και πλάκα μεταξύ τους με αφορμή το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που έρχεται την Κυριακή!
Ο Θεόδωρος Στεργίου αλλά και οΛάκης Κυπαρίσσης που παρέστη στη συνάντηση, ευχαρίστησαν θερμά τους οργανωμένους για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή τους και τόνισαν πως είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να διαφυλάξουν την καθαρή εικόνα της πόλης μας, αλλά και η εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου με τα συνθήματα.

Και μία συνάντηση που έμοιαζε με φιάσκο πριν καν πραγματοποιηθεί, είχε τελικά επιτυχία και ελπίζουμε να αποδειχθεί στο μέλλον πως θα έχει και αποτέλεσμα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey