Αύρα Euro 2004 στον «Ταρλά»!

10/07/2022 - 20:59

Ήταν μια μέρα γεμάτη ποδόσφαιρο, που τα είχε κυριολεκτικά όλα. Παρά τη βροχή, για μικρό χρονικό διάστημα, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Λέσβου που συμμετείχαν στο τουρνουά “United We Play”, αλλά και τα προσφυγόπουλα που βρέθηκαν παρέα τους στο Στάδιο Μυτιλήνης, απόλαυσαν την παρουσία των Legends 2004, οι οποίοι έφεραν μια διαφορετική αύρα, αυτή των  Πρωταθλητών Ευρώπης. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Legends 2004 και το UEFA Foundation for Children, με την υποστήριξη της RUSH Greece, Ακαδημίας που δραστηριοποιείται και στο νησί μας μέσω του Αιολικού. 

Φύσσας, Χαριστέας, Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Νταμπίζας, Παπαδόπουλος, Καφές, Βενετίδης, Λάκης και Κατεργιαννάκης, σχεδόν η μισή ομάδα της Εθνικής που πέτυχε τον σπουδαίο άθλο με την κατάκτηση του EURO 2004 στην Πορτογαλία, ήρθαν στη Μυτιλήνη και χάρισαν απλόχερα χαμόγελα και ενθουσιασμό σε όλα τα παιδιά. Συνομίλησαν μαζί τους, τα συμβούλεψαν ως μέντορες και προπονητές και μπήκαν μαζί τους στο γήπεδο, φορώντας ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, παίζοντας με αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιών, από τις ακαδημίες Κ12 του Αιολικού, του Απόλλωνα Βουναρακίου, του Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους, του Αίγειρου Μυστεγνών και του ΠΑΣ Λέσβου, καθώς επίσης και νεαρών ασυνόδευτων προσφύγων. 

Για περισσότερες από 6 ώρες τα παιδικά χαμόγελα κατέκλυσαν τον «Ταρλά», με τελική νικήτρια την ομάδα του Αίγειρου Μυστεγνών χάρη στην υποστήριξη των Καραγκούνη και Χαριστέα. Ενδιάμεσα είχαν πραγματοποιηθεί αγώνες επίδειξης γυναικών (Κ16) με τη συμμετοχή του Αιολικού και του ΠΑΣ Λέσβου, στον οποίο αγωνίστηκαν και οι Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και αγώνας ανδρών (Κ18) παρουσία παικτών από τον Αιολικό, την κυπριακή Ομόνοια Αραδίππου, αλλά και τη Northeast Rush από τις ΗΠΑ, προσκεκλημένων της Ακαδημίας RUSH Greece και του Αιολικού στο νησί μας. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν υψηλόβαθμα στελέχη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο Γενικός Γραμματέας της UEFA κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του UEFA Foundation for Children κ. Urs Kluser, η Project Manager του UEFA Foundation for Children κ. Carine N’Koue, αλλά και ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Jason Hepps. 

Στην τελετή λήξης απονεμήθηκαν δώρα στις νικήτριες ομάδες, μεταξύ αυτών μπάλες ειδικά σχεδιασμένες από προσφυγόπουλα μέσα από έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 1600 παιδιά που διαμένουν σε δομές, ενώ η ανταλλαγή αναμνηστικών συνεχίστηκε και όρος τους επισήμους προσκεκλημένους από τους διοργανωτές. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey