Μυρμηγκοφωλιές στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας

01/03/2023 - 12:19 Τελευταία τροποποίηση στις 01/03/2023 - 13:07

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αγίας Μαρίνας παραμένει κλειστό παρότι εδώ και αρκετό καιρό έχει ολοκληρωθεί η επίστρωση του συνθετικού χλοοτάπητα, εγείροντας ποικίλα ερωτήματα.

Κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει πολλές φήμες για το γεγονός της μη παράδοσης του έργου. Προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και ο φίλαθλος κόσμος, αναρωτιούνται για ποιο λόγο το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει δοθεί ακόμη προς χρήση. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, το περισσότερα μέρη του έργου έχουν ολοκληρωθεί και όπως προαναφέρθηκε το βασικό μέρος που είναι η επίστρωση του τάπητα. Όμως υπήρχαν κάποιες εκκρεμότητες σε συνοδά έργα, όπως στα αποδυτήρια και κυρίως στον τρόπο πρόσβασης στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ που βρίσκεται στο πίσω μέρος του γηπέδου. Εκεί έπρεπε να χαραχθεί δρόμος από την  έξω πλευρά, έτσι ώστε να μην γίνεται η πρόσβαση μέσα από τον χώρο του γηπέδου. Όλα τα παραπάνω έχουν καθυστερήσει σημαντικά την παράδοση του γηπέδου, το οποίο βρίσκεται πια στη φάση της παράδοσης! στο ΝΠΔΔ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ακατάλληλο πριν τη χρήση

Αυτό όμως που δεν γνώριζαν στον Δήμο Μυτιλήνης και το πληροφορήθηκαν από το ρεπορτάζ του «SL», είναι το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος του ολοκαίνουργιου κατά τα άλλα γηπέδου, που ακόμη δεν έχει δοθεί προς χρήση (το τονίζουμε πολλές φορές)!!, είναι εντελώς ακατάλληλος. Όπως φαίνεται ολοκάθαρα στις φωτογραφίες και στα βίντεο, σε πολλά σημεία του γηπέδου υπάρχουν μυρμηγκοφωλιές με «στρατό» από μυρμήγκια, έχουν φυτρώσει χόρτα (της εποχής) και γενικότερα υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες που μπορεί να διαπιστώσει κανείς ιδίοις όμμασοι, που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών (όποτε αγωνιστούν).

gipedo-agmarinas.jpg (770×576)

Υποχρεωμένος ο εργολάβος να το (ξανά) φτιάξει

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει έλεγχος στο χώρο του γηπέδου και αν διαπιστωθούν τυχόν παραλείψεις και λάθη με υπαιτιότητα του εργολάβου, θα πρέπει να γίνει επιδιόρθωση από τον ίδιο, καθότι για 15 μήνες είναι υπόχρεος για την συντήρηση του.

Δεν επαρκούν τα χρήματα για φωτισμό

Στο συγκεκριμένο γήπεδο όμως υπάρχουν κάποια επιπλέον βασικά ζητήματα ως προς την ορθή λειτουργία του πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα. Βασική παράλειψη εις γνώση των αρμοδίων η έλλειψη πυλώνων φωτισμού, αφού όπως ισχυρίζονται δεν επαρκούσαν τα χρήματα. Το κόστος των πυλώνων φωτισμού μόνο για προπόνηση και όχι για αγώνες αγγίζει τις 100.000€, κάτι που δεν μπορούσε να καλυφθεί, ωστόσο υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική αρχή μελλοντικά να ολοκληρωθεί και το κομμάτι του φωτισμού. Βέβαια αν κρίνουμε από τον χρονικό διάστημα της υλοποίησης των υπολοίπων έργων, «ζήσε Μάη να φας τριφύλλι». Όχι αυτόν πάντως.

Αλήθεια πόσο λειτουργικό μπορεί να είναι ένα γήπεδο εν έτει 2023 χωρίς φωτισμό ακόμα και για ομάδες που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα; Η απάντηση είναι μία. Καθόλου. Τον χειμώνα προπονήσεις μέχρι τις 5 το απόγευμα που σκοτινειάζει  και μετά στοπ. Κύριοι έχουμε περάσει σε άλλη εποχή.

gipedo-agmarinas1.jpg (770×576)

Και αν θέλει κάποιος να το πάει παραπέρα, θα μπορούσε να αναρωτηθεί το εξής: Μα πως θα μπορούσε ένα γήπεδο χωρίς φωτισμό να γίνει ένα από τα προπονητικά κέντρα του Αιολικού, όπως είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων κάποια στιγμή.

Όπως και να χει ένας νέος αθλητικός χώρος είναι καλοδεχούμενος και πάντα δίνει επιπλέον λύσεις στις ομάδες που συνωστίζονται στα γήπεδα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Τώρα πια όχι τόσο. Όμως όταν γίνεται ένα έργο, όταν ξοδεύονται τόσα χρήματα, πρέπει να γίνεται και σωστή δουλειά. Αυτή τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο του ανακατασκευασμένου γηπέδου της Αγίας Μαρίνας, ή έχει γίνει προχειροδουλειά, ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που οφείλουν οι αρμόδιοι να επιλύσουν άμεσα. Ανεπίτρεπτο σε έναν χώρο που δεν έχει πατήσει ακόμη πόδι να υπάρχει αυτή η εικόνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey