Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου κατά Ρουγκέλλη για την άρνηση παραχώρησης του απινιδωτή

10/03/2023 - 12:52 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2023 - 13:11

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου, παρεμβαίνει στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο σωματείο του Ολύμπου με την πρόεδρο της κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη, σχετικά με την άρνηση παραχώρησης του απινιδωτή για τους αγώνες της ομάδας. Αναλυτικά:

"Με αφορμή το δημοσίευμα του Γ.Π.Σ. ΟΛΥΜΠΟΣ Αγιάσου, στο οποίο εκφράζει την δυσαρέσκεια και πικρία του για την άρνηση της Προέδρου της Κοινότητας Αγιάσου να παραχωρήσει τον απινιδωτή για την διεξαγωγή δυο (2) ποδοσφαιρικών αγώνων εφ΄ όσον τηρούνταν όλες οι προϋποθέσεις χειρισμού του και την απαντητική ανάρτηση της Προέδρου της Κοινότητας, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου, θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να εκφράσει τις απόψεις της στο ζήτημα που προέκυψε, χωρίς να θέλει να ρίξει «λάδι στη φωτιά», ούτε να χαϊδέψει αυτιά.

Καταρχήν, ξεκαθαρίζουμε ότι, ο ρόλος του κάθε Προέδρου, Δημάρχου, Περιφερειάρχη κτλ., σε ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, πρέπει να είναι ενωτικός, να ηρεμεί καταστάσεις, να μην οξύνει τις αντιθέσεις και διαφωνίες μεταξύ των Δημοτών και να βοηθά μέσα από ενωτικές αποφάσεις Συμβουλίων και φορέων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Οι αδόκιμοι χαρακτηρισμοί, οι βρισιές και οι απειλές, ποτέ δεν βοηθούν για λύσεις και πληγώνουν ανεπανόρθωτα. Στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Ολύμπου, ποτέ μα ποτέ, (όσο και αν το ψάξαμε), ποτέ η Δημοτική Αρχή της Αγιάσου, δεν στράφηκε κατά του Δ.Σ. του Ολύμπου και των οπαδών αυτού του ιστορικού σωματείου. Οι άνθρωποι του Ολύμπου και οι περί αυτόν, έχουν δείξει έμπρακτα την αγάπη τους για το σωματείο κατά γενική ομολογία των Αγιασωτών.

Για να κρατηθεί «όρθια» μια ομάδα, χρειάζεται κόπος πολύς, τρέξιμο, αγωνία, διάθεση χρόνου και το χέρι στις περισσότερες φορές να μπαίνει βαθιά στη τσέπη για οικονομικές υποχρεώσεις του Ολύμπου. Γι’ αυτό στο παρόν Συμβούλιο του σωματείου αλλά και όλων των
προηγούμενων, χρειάζεται να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Αν αυτού, στην απάντηση της Προέδρου, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και απειλές κυριαρχούν σε όλο το κείμενο. Σταχυολογούμε κάποια κομμάτια:

1. Κάποιοι έχουν μάθει με μεγάλη ευκολία να θάβουν ανθρώπινες ψυχές, γι’ αυτό έχουν εξοικειωθεί με το σπορ αυτό….

2. Συνένοχη στο έγκλημα σας δεν γίνομαι

3. ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ

4. Εγώ νεκροθάφτης δεν γίνομαι

5. Εγώ το κόσμο σε τρενάκι τρόμου δεν θα τον βάλω

6. Να παρέμβει εισαγγελέας

Βαριές κουβέντες και «ασήκωτες» Εμείς σαν ΛΑ.ΣΥ., επισημαίνουμε ότι:

Ο απινιδωτής δεν είναι περιουσιακό στοιχείο της Προέδρου, άλλα της Κοινότητας. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η Πρόεδρος να αποφασίζει μόνη της κατά το δοκούν, που θα παραχωρήσει τον απινιδωτή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έπρεπε να καλέσει το Κοιν. Συμβούλιο και τον Όλυμπο και όλοι μας υπεύθυνα, θα βρίσκαμε λύση. Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που εφαρμόζει εν κρυφώ, ανήκει σε άλλες εποχές. Σαν ΛΑ.ΣΥ διεκδικούμε:

I. Εξονυχιστική προληπτική Ιατρική, με δωρεάν εξετάσεις όλων των ερασιτεχνών αθλητών, σε Δημόσια Νοσοκομεία, κάθε 2 χρόνια.

II. Δωρεάν παραχώρηση απινιδωτών, σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, απ’ τα κέρδη του ΠΡΟ-ΠΟ, Πάμε Στοίχημα κτλ. της Γ.Γ.Α.

III. Κατάλογο της Ε.Π.Σ. χειριστών απινιδωτών, με επίσημη πιστοποίηση, απ’ τον οποίο σε κάθε αγώνα, θα γίνετε επιλογή χειριστών από την Ε.Π.Σ. με ευθύνη και πληρωμή από την Γ.Γ.Α. και όχι των σωματείων.

Αυτές θεωρούμε ότι είναι οι λιγότερες υποχρεώσεις του Κράτους απέναντι στα ερασιτεχνικά σωματεία, που τόσα πολλά προσφέρουν στη νεολαία μας. Αφήσαμε τελευταίο, τη δήλωση της Προέδρου ότι «ήλθα με το κεφάλι ψηλά και θα φύγω με το κεφάλι ψηλά»…..

Θυμίζουμε στην απερχόμενη Πρόεδρο ότι:

1. Καταδίκασε την Αγιάσο, επί θητείας της, χωρίς ούτε μια εφημερία γιατρού, και χωρίς γιατρό κάθε Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που τα περισσότερα χωριά έχουν Κ.Υ. άρα πολύ καλλίτερη πρωτοβάθμια Υγεία.

2. Της θυμίζουμε το χάλι που έχει καταντήσει το αγροτικό μας δίκτυο.

3. Της θυμίζουμε τις απαράδεκτες και κολάσιμες παρεμβάσεις στο ιστορικό διατηρητέο μνημείο της Πατωμένης.

4. Της θυμίζουμε την απαράδεκτη εικόνα των ομπρελών στην Αγορά και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αγιάσου, με την ίδια να παρανομεί και να αλλοιώνει το παραδοσιακό χρώμα του χωριού.

5. Της θυμίζουμε ότι ένα 12θέσιο πουλμανάκι σαπίζει στην πλατεία Δημαρχείου.

6. Της θυμίζουμε ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο απ΄ την λίστα των 5 σελίδων αναγκαίων έργων που έχει ανάγκη η Αγιάσος.

7. Της θυμίζουμε την «περίεργη» εμμονή της σε μια σειρά από Κοιν. Συμβούλια να βάζει θέμα την σκανδαλώδη δωρεάν παραχώρηση περιουσιακού στοιχείου της Κοινότητας (Δημοτικό Πάρκο), σε ιδιώτη.

8. Της θυμίζουμε ότι με δική της ψήφο (της Προέδρου) πάρθηκε απόφαση από την Κοινότητα να θέλει τη δημιουργία του προσφυγικού «γκέτο» της Βάστριας.

Αυτά και άλλα πολλά, που θα ειπωθούν εν ευθέτω χρόνο, αποτελούν λόγο ώστε η Πρόεδρος να κλείσει την σύντομη Αυτοδιοικητική της καριέρα «με ψηλά το κεφάλι!!!»."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey