Επιστολή αγανάκτησης από τα Λιονταράκια

05/04/2011 - 14:11 Τελευταία τροποποίηση στις 05/04/2011 - 15:01

Τη δική τους θέση παίρνουν τα Λιονταράκια, αναφορικά με την προ ημερών διακοπή του αγώνα με αντίπαλο τον Αχιλλέα Πέτρας, για το προπαιδικό πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε, ότι το ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Αχιλλέας αποχώρησε από το γήπεδο διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία και επικαλούμενος αντιαθλητική συμπεριφορά φιλάθλων, πιθανότατα γονιών, που υποστήριζαν τα Λιονταράκια και παρακολουθούσαν το ματς από την κερκίδα.

Αναλυτικά, η μακροσκελής ανακοίνωση, που έχει αποδέκτη την ΕΠΣ Λέσβου και κοινοποιείται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την οποία υπογράφει το ΔΣ του ΑΠΣ Λιονταράκια, οι προπονητές Βαγγέλης Σπανός, Γιώργος Τσολακίδης και γονείς των παιδιών:

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Είμαστε υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μετά τα όσα έγιναν στις 27.03.11 στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, στον αγώνα Λιονταράκια-Αχιλλέας Πέτρας για το προπαιδικό πρωτάθλημα, για να πληροφορηθείτε αυτά που πραγματικά συνέβησαν.

Αυτά που έγιναν και όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες, μας ανάγκασαν να συντάξουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε τις απορίες και αντιρρήσεις μας σε όσα ψευδώς αναφέρουν με ελαφρά τη καρδία οι άνθρωποι του Αχιλλέα Πέτρας. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και δεν μπορούμε να ανεχθούμε κατηγορίες για πράγματα που δεν έγιναν. Ευτυχώς για μας παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κ. Καλλίας, πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, που είδε ιδίοις όμμασι τι συνέβη και πιστεύουμε ότι σας μετέφερε την αλήθεια και όχι αυτά που είπαν και ανακοίνωσαν στα ΜΜΕ οι άνθρωποι του Αχιλλέα.

Ας δούμε όμως τι έγινε. Ο αγώνας κυλούσε ομαλά, οι ομάδες έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο και διεκδικούσαν τη νίκη, μέσα σε κόσμια πλαίσια. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς να σημειωθεί κάποιο τέρμα, ξεκίνησε το δεύτερο και στο 46' ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι υπέρ του Αχιλλέα. Τότε κάποιος από την κερκίδα επιτέθηκε φραστικά στο διαιτητή, βλέποντας την αδικία, τη στιγμή που ο κ. Τσολακίδης, ο κ. Σπανός που ήταν στον πάγκο και οι παίκτες μας, δέχθηκαν την απόφαση του διαιτητή. 0-1. Στο 50' ήρθε η ισοφάριση με απευθείας κτύπημα φάουλ και στο 55' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της ομάδας μας. Αμέσως ο προπονητής κ. Παπάζογλου και πριν χτυπηθεί το πέναλτι, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και φωνάζοντας «πάμε να φύγουμε, είναι στημένο», πήρε τα παιδιά από το γήπεδο, διακόπτοντας έτσι τον αγώνα, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του. Σημειωτέον ότι ο αγώνας διαρκεί εξήντα λεπτά (δύο ημίχρονα των τριάντα λεπτών).

Στη συνέχεια οι άνθρωποι της Πέτρας επιτέθηκαν φραστικά στον παρατηρητή του αγώνα και στο διαιτητή, ενώ τα παιδιά κλωτσούσαν τις πόρτες των αποδυτηρίων και ρωτούσαν το διαιτητή «πόσα πήρε». Παρ’ όλα αυτά, προτάθηκε από όλους να βγουν και να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να κλείσει το φύλλο αγώνος. Αυτά έγιναν στο γήπεδο.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Αχιλλέας βγάζει τη Δευτέρα ανακοίνωση, αναφέροντας: «Από τη στιγμή που η ομάδα του Αχιλλέα προηγήθηκε στο Β΄ ημίχρονο με 1-0 βιώσαμε άσχημο κλίμα, μια πραγματική κόλαση της αντίπαλης ομάδας από την κερκίδα. «Φίλαθλοι» ασταμάτητα έβριζαν τους διαιτητές "αλήτες, κοπρόσκυλα θα τα πούμε έξω", ενώ η αήθης επίθεση επεκτάθηκε στους δικούς μας παίκτες "σκάστε ρε μαλ... γαμ..." και οι προπηλακισμοί συνεχιζόταν χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Στο 55' πριν την λήξη του αγώνα μείναμε με 10 παίκτες όταν ένα απλό χτύπημα κόρνερ μετατράπηκε από τον διαιτητή Σαμαρίνα σε πέναλτι. Τότε οι παίκτες μας ζώντας την κατάφωρη αδικία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη «ζούγκλα» μαζί με τον προπονητή τους διασώζοντας τουλάχιστον την αξιοπρέπεια τους».

Τα ΜΜΕ στο γραπτό τύπο άρχισαν να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τα είπε ο Αχιλλέας και να μιλούν για "ένα «φίλαθλο» που έβριζε αισχρά", "για ένα «φίλαθλο» που έβριζε κατά παντός υπευθύνου μέχρι τη στιγμή που τα Λιονταράκια ισοφάρισαν το παιχνίδι, για αποχώρηση λόγω επεισοδίων και όχι λόγω διαμαρτυρίας στο διαιτητή». Λες και ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που φίλαθλος τα έψαλε στο διαιτητή. Θα προτιμούσαμε να επικοινωνούσαν με τον υπεύθυνο της ομάδας μας για το τι πραγματικά έγινε και γιατί ο γονιός ασχολήθηκε με τον διαιτητή, πριν υιοθετήσουν τις απόψεις του Αχιλλέα.

Το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο και πριν πάρει την ανακοίνωση, παραγωγός εκπομπής και πατέρας παιδιού που παίζει ποδόσφαιρο, ειρωνικά λέει «να καλέσουμε τους γονείς από τα Λιονταράκια, να τους δώσουμε συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά τους». Ξέχασε μάλλον πολύ γρήγορα τη συμπεριφορά του όταν μετά το παιχνίδι Οδυσσέας Ελύτης-Φίλια 13-0 είπε από ραδιοφώνου ότι «μάθαμε στα παιδιά της Φίλιας να κάνουν σέντρα».

Το απόγευμα σε αθλητική εκπομπή στην Τηλεόραση, παρουσιαστής λέει ότι έχει δίκιο ο Αχιλλέας που έφυγε, όχι εξαιτίας της απόφασης του διαιτητή, αλλά διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά των φιλάθλων. Τότε παρεμβαίνει ο κ. Παπάζογλου (προπονητής Αχιλλέα) και αναφέρει ότι οι φίλαθλοι έβριζαν τα παιδιά και γι΄αυτό έφυγαν από το γήπεδο. Ευτυχώς ο κ. Ψαρρόπουλος, πρόεδρος της ΕΠΣΛ, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή μίλησε πολύ σωστά και εξέθεσε τα γεγονότα, όπως πραγματικά έγιναν.    

Μέχρι εδώ αναφέρουμε τα όσα έχουν συμβεί και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, διότι υπάρχουν αποδείξεις. Αδικηθήκαμε πολλές φορές και από πολλούς, αλλά ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη συμπεριφορά του Αχιλλέα και δεν μπορούμε να ανεχθούμε όλα αυτά που υποστηρίζει. Για τον απλούστατο λόγο, ότι εντέχνως παραποιούν και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα.

Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε. Μήπως είμασταν αλλού;
1. «κατάφωρη αδικία». πέναλτυ για τη μία ομάδα, πέναλτυ και για την άλλη. Στη φάση του πέναλτυ που έφερε το γκολ του Αχιλλέα δεν υπήρχε αδικία;
2. Αν ο διαιτητής ήθελε να νικήσουν τα Λιονταράκια, θα έδινε αμφισβητούμενο πέναλτυ εις βάρος τους δεκατέσσερα λεπτά πριν τη λήξη;
3. Έπρεπε με τη λογική τους να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε; Αντιθέτως κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε και είπαν στους παίκτες ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και ότι όπως οι παίκτες έτσι και οι διαιτητές μπορεί να κάνουν λάθη. Απόδειξη ότι ουδέποτε έχουμε καταγγείλει διαιτητή, παρά τις αδικίες που έχουν γίνει σε βάρος της ανδρικής μας ομάδας και των ομάδων που είμασταν τα προηγούμενα είκοσι χρόνια.  
4. Τα παιδιά τα πήρε κι έφυγε ο κ. Παπάζογλου και δεν έφυγαν μόνα τους.
5. Τις ενέργειες των παιδιών που κλωτσούσαν τις πόρτες κ έβριζαν το διαιτητή δεν τις είδε ο κ Παπάζογλου;  
6. Μιλούν για «Άσχημο κλίμα, πραγματική κόλαση, ζούγκλα, φίλαθλοι ασταμάτητα έβριζαν τους διαιτητές». Στα τέσσερα λεπτά από το 46 ως το 50 έγιναν όλα αυτά; Μήπως έβριζαν το διαιτητή και όταν έδωσε φάουλ και πέναλτυ υπέρ της ομάδας μας; Επεισόδια; Αυτά που συμβαίνουν σε γήπεδα της Superleague τι είναι;
7. Γιατί δεν πήραν τα παιδιά να φύγουν όταν γινόταν όλα αυτά τα φοβερά, αλλά μόλις είδαν ότι το παιχνίδι χανόταν;
8. Δεν ξέρουν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο διαιτητής σταματάει τον αγώνα για να κάνει συστάσεις και εν ανάγκη διακόπτει οριστικά τον αγώνα;
9. Πότε και ποιος έβρισε τα παιδιά; οι γονείς των παιδιών από τα Λιονταράκια ποτέ δεν έβρισαν τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας και επικαλούμε τη μαρτυρία του κ. Λεβεντέλη που ήταν στο γήπεδο και προς τιμήν του είπε στο ραδιόφωνο το πρωί Παρασκευής. «μη τρελαθούμε, κανένας γονιός δεν έβρισε τα παιδιά»
10. Προπηλακισμοί; Πού τους είδαν;
11. Πότε έμειναν με δέκα παίκτες; Γιατί εμείς ούτε είδαμε στο γήπεδο ούτε διαβάσαμε στο φύλλο αγώνος καμιά κόκκινη κάρτα.

Εμείς αναγνωρίζουμε το λάθος και χωρίς πολύ σκέψη το μεμονωμένο περιστατικό καταδικάζεται. Ήδη έχει συζητηθεί και ο γονιός κατάλαβε το λάθος του. Μήπως όμως θα πρέπει και αυτοί που κατά καιρούς διαμαρτύρονται, να είναι πιο προσεκτικοί και να μην ρίχνουν τα βάρη αλλού, προσπαθώντας να καλύψουν τα λάθη τους; Γιατί ο καλύτερος είναι αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη.
Όλοι θέλουμε τις νίκες και τις επιτυχίες, αλλά πρέπει να μάθουμε να κοπιάζουμε για να τις πετύχουμε και να μην προσπαθούμε να μειώσουμε τους άλλους. Ας προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και να μην ξεχνάμε ότι στον αθλητισμό δεν έχει σημασία η νίκη αλλά η συμμετοχή, η μάθηση, η καλή συμπεριφορά και όλα αυτά σε οδηγούν σιγά σιγά στην επιτυχία.
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε."

Σημείωση sportlesvos.gr: Επειδή γίνεται αναφορά και στον τρόπο, με τον οποίο παρουσίασαν το περιστατικό τα ΜΜΕ, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο τίτλος που χρησιμοποιήθηκε στο άρθρο του sportlesvos.gr "Διακοπή αγώνα προπαιδικού λόγω επεισοδίων" έδινε έμφαση στο αδιαμφισβήτητο γεγονός της "επεισοδιακής διακοπής" ενός αγώνα για παιδιά ηλικίας 10 και 11 χρονών.

Αρμόδια να αποφασίσει για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, είναι μονάχα η διοργανώτρια αρχή, ενώ από τη μεριά του το sportlesvos.gr μπορεί απλώς, να διαθέσει όσο χώρο χρειάζονται οι ομάδες, για να εκφράσουν δημόσια τις όποιες διαμαρτυρίες ή παρατηρήσεις τους.

Ως εκ τούτου, ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε μερίδα του Τύπου που ασχολήθηκε με το απαράδεκτο περιστατικό, ανάμεσά τους και το sportlesvos.gr, ότι "υιοθέτησαν τις απόψεις" του ενός ή του άλλου σωματείου, είναι επιεικώς άστοχος, από τη στιγμή που και τα δύο σωματεία συμφωνούν μέσω των ανακοινώσεών τους, ότι ο αγώνας διεκόπη επεισοδιακά πριν τη λήξη του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey