ΕΠΣΛ:Τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων

24/08/2023 - 12:04 Τελευταία τροποποίηση στις 24/08/2023 - 12:20

Η ΕΠΣ Λέσβου δημοσίευσε τη νέα προκήρυξη στην οποία υπάρχουν τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα αγωνιστούν στα play offs οι πρώτες πέντε ομάδες (συνολικά 10 ομάδες) σε διπλούς αγώνες μεταφέροντας τη βαθμολογία από το κανονικό πρωτάθλημα. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στα play outs που θα συμμετέχουν οι τελευταίες πέντε ομάδες.Το σωματείο που θα τερματίσει στην τελευταία θέση του μίνι πρωταθλήματος θα υποβιβαστεί στην Β Ερασιτεχνική Κατηγορία Λέσβου.

Επίσης, η Β ΕΠΣ Λέσβου θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου και οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε τρείς γύρους. Η κλήρωση του τρίτου γύρου θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2ου γύρου.

Μετά την λήξη των αγώνων των τριών γύρων οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο με γηπεδούχο που θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης για την ανάδειξη του πρωταθλητή Β Ερασιτεχνικής Λέσβου. Οι ομάδες που τερμάτισαν την 2η θέση του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο με γηπεδούχο που θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. Για την περίπτωση ισοβαθμίας του 1ου με τον 2ο στον κάθε όμιλο θα διεξαχθεί ένας μονός αγώνας μεταξύ τους σε ουδέτερο γήπεδο με γηπεδούχο το σωματείο που θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. 

Τα σωματεία που τερμάτισαν στην 1η, 2η και 3η θέση ανέρχονται στην Α Ερασιτεχνική Λέσβου. Στην περίπτωση που ο πρωταθλητής Λέσβου ανακηρυχθεί πρωταθλητής ΕΠΣ Λέσβου και ανέλθει στην ανώτερη κατηγορία τότε θα ανέλθει στην Α Ερασιτεχνική Λέσβου και το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση. Μετά την λήξη των αγώνων των τριών γύρων τα δύο σωματεία που θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις του κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στην Γ Ερασιτεχνική Κατηγορία Λέσβου σε περίπτωση συγκρότησης την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής Λήμνου για την περίοδο 2023 - 2024 θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο τριών γύρων. Οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνες των τριών γύρων σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί μετά από την κλήρωση του πρωταθλήματος. Για τον τρίτο γύρο θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κλήρωση.

Η κλήρωση για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο Λέσβου θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Η ΕΠΣΛ δημοσίευσε επίσης αναλυτικά όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα νέα πρωταθλήματα και το κύπελλο Λέσβου κα Λήμνου αντίστοιχα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΛ:

"Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ συνεδρίασε και επικύρωσε τις συμμετοχές των ομάδων σε Α, Α1 και Β Κατηγορία ΕΠΣΛ για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Α Ερασιτεχνική Λέσβου:

ΑΕΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ
ΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΤΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΑΣ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ
ΑΡΙΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΦΑΛΩΝΑ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ
ΦΙΛΙΑ

Α1 Ερασιτεχνική Λήμνου:

ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ
ΑΡΗΣ ΜΟΥΔΡΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΗΦΑΙΣΤΙΑ
ΚΑΣΠΑΚΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

Β Ερασιτεχνική Λέσβου:

ΑΕΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ Β
ΑΙΟΛΙΚΟΣ
ΑΝΑΞΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΠΠΕΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ
ΔΟΞΑ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΥΨΗΣ
ΜΑΚΑΡΕΑΣ ΑΓΡΑΣ
ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Κύπελλο Λέσβου:

ΑΕΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ
ΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΤΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΑΣ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ
ΑΡΙΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΦΑΛΩΝΑ
ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΦΙΛΙΑ

Κύπελλο Λήμνου:

ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ
ΑΡΗΣ ΜΟΥΔΡΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΗΦΑΙΣΤΙΑ
ΚΑΣΠΑΚΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

Ενημερώνουμε ότι η έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας θα είναι όπως παρακάτω:

Κύπελλο Λέσβου : 23/09/2023-24/09/2023
Κύπελλο Λήμνου : 23/09/2023-24/09/2023

Α Λέσβου: 30/09/2023 - 01/10/2023
A1 Λήμνου: 30/09/2023 - 01/10/2023

Β Λέσβου: 21/10/2023 - 22/10/2023. Για τον καταρτισμό των 2 ομίλων θα υπάρξει νέα ανακοίνωση στις 01/9/2023.

Προσοχή ! Όσα σωματεία λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση του κυπέλλου θα πρέπει το αργότερο έως 15/09/2023 να έχουν υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών που χρειάζονται στην Α Φάση των αγώνων. (ηλεκτρονική αποστολή αλλά και κατάθεση των πρωτότυπων δικαιολογητικών σε διαφορετική περίπτωση δεν προχωράει η διαδικασία της έκδοσης)

Προσοχή! Όσα σωματεία δεν έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς τις οικονομικές τους οφειλές ως προς την ΕΠΣΛ δεν θα μπορούν να προβούν σε κανενός είδους μεταβολή ποδοσφαιριστή τους έως της εξόφληση και αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής.

Κληρώσεις:

Η κλήρωση για το πρωτάθλημα και κύπελλο της Α1 Λήμνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/08/2023 και ώρα 18:45 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ του Δήμου Λήμνου.
Η κλήρωση για τα πρωταθλήματα και κύπελλο Λέσβου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 04/09/2023. Η ΄ώρα και το μέρος θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Τέλος τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η τροποποιημένη προκήρυξη όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων κατόπιν των δηλώσεων συμμετοχής."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey