Κομμάτι της ιστορίας του Μουσείου Ραδιοφωνίας της Γερμανίας o Ασημάκης Χατζηνικολάου

22/09/2023 - 14:16 Τελευταία τροποποίηση στις 22/09/2023 - 14:39

Κομμάτι της ιστορίας του Μουσείου Ραδιοφωνίας της Γερμανίας στην πόλη Mannheim είναι πλέον ο γνωστός αθλητικογράφος με καταγωγή από τα Μυστεγνά Ασημάκης Χατζηνικολάου.

xatzinikolaou2-asimakis.jpg (770×509)

Προσωπικά αντικείμενα του, όπως η γραφομηχανή που έγραφε, μοντέλο Triumph "Matura-375, θα αποτελούν μόνιμα εκθέματα του Μουσείου, τιμώντας την πολυετή του παρουσία (1964 -2004) στην Βαυαρική Ραδιοφωνία και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ενημέρωση των Ελλήνων Μεταναστών στην Ευρώπη, γνωστός με καθημερινή ελληνική εκπομπή.

Ο Ασημάκης Χατζηνικολάου έχει γράψει την δική του δημοσιογραφική και όχι μόνον ιστορία στην Γερμανία και στην ελληνική ομογένεια. Επιπλέον, είναι επίτιμο μέλος της Μπαγερν Μονάχου και γενικά χαίρει εκτίμησης από το γερμανικό κράτος για την προσφορά του. Ακόμη, έχει τιμηθεί και από τους Βετεράνους Λέσβου, τους Βετεράνους του Παλλεσβιακού και από τον Αίγειρο Μυστεγνών. Γιος του είναι ο γνωστός FIFA Agent στην Ελλάδα και Ευρώπη Αχιλλέας Χατζηνικολάου, μέλος της πιο ακριβής μεταγραφής στον ελλαδικό χώρο, αυτή του Μιχάλη Κωνσταντίνου το 2001 από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει βοηθήσει και αρκετά παιδιά από το νησί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey