Αχταρμάς σε άνοδο και υποβιβασμό!

05/05/2011 - 13:53 Τελευταία τροποποίηση στις 05/05/2011 - 14:14
Τεράστιο μπέρδεμα προέκυψε εσχάτως με τις ομάδες που υποβιβάζονται και προβιβάζονται από Α' σε Β' Κατηγορία και αντιστρόφως, καθώς η ΕΠΣ Λέσβου προχώρησε σε αλλαγές των προξηρύξεων, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα αρχικά ορισθέντα το καλοκαίρι, κάτι που από τις περισσότερες ομάδες πέρασε στα «ψιλά».

Στη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σεπτεμβρίου, η διοργανώτρια αρχή δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις τροποποιήσεις των προκηρύξεων που προέκυψαν στα δύο πρωταθλήματα, με τις συζητήσεις να εστιάζονται κυρίως στο σύστημα διεξαγωγής και στο διαχωρισμό των ομίλων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν πολλές ομάδες να βρεθούν, Μάιο μήνα, προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ενώ λοιπόν, η αρχική προκήρυξη προέβλεπε ότι από τη Β' Κατηγορία ανεβαίνουν οι τρείς πρώτες ομάδες, στη δεύτερη του Σεπτέμβρη, αυτό άλλαξε και τελικά προβιβάζονται μόνο δυο. Αυτό σημαίνει, ότι ο Ερμής που κατέκτησε την 3η θέση στον όμιλο ανόδου της Β' Κατηγορίας, δεν υπάρχει περίπτωση να προβιβαστεί ούτε υπό προϋποθέσεις, όπως αρχικά πίστευαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας των Παμφίλων.

Σε ότι αφορά την Α' Κατηγορία, δεδομένου ότι από την νέα χρονιά το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, αντί για τρεις ομάδες που αρχικά ήταν καθορισμένο να υποβιβαστούν, πέφτουν οι δυο. Η μόνη περίπτωση να πάρει την άγουσα για τη Β' Κατηγορία και τρίτη ομάδα, είναι εφόσον ο φετινός πρωταθλητής Λέσβου δεν καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στο μπαράζ με τον πρωταθλητή Λήμνου ή αν τελικώς δε δηλώσει συμμετοχή στο ερχόμενο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Στην πράξη, υποβιβάζονται από την Α' Κατηγορία η Φίλια και ο Αρίων Μήθυμνας, ενώ η Δόξα Πλαγιάς είναι σε "αναμμένα κάρβουνα", περιμένοντας να δει τις εξελίξεις σχετικά με τον πρωταθλητή της Α' Κατηγορίας, ενώ τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία προβιβάζονται οριστικά μόνο ο Εθνικός Θερμής και η Άναξος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey