«Τα ερασιτεχνικά σωματεία μειώνονται λόγω γραφειοκρατικού κυκεώνα»

20/02/2024 - 21:14 Τελευταία τροποποίηση στις 20/02/2024 - 22:45

Παρακολουθήστε όλα όσα δήλωσαν μετά την εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΕΠΣ Λέσβου ο πρόεδρος της επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ και ο πρόεδρος της Ένωσης Παντελέων Βερρής

Ο κ. Δανιήλ ανέφερε ότι βρέθηκε στη Λέσβο για δεύτερη φορά με αφορμή την εκδήλωση της ΕΠΣΛ, καθώς η περιφέρεια και περισσότερο τα νησιά χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής λόγω των μεγαλύτερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Δανιήλ συμπλήρωσε ότι σε Λέσβο και Λήμνο συνολικά υπάρχουν αρκετές ομάδες συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας και αυτό είναι κάτι που δίνει ιδιαίτερη αξία στο ποδόσφαιρο. Σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τόνισε ότι με τις νέες νομοθεσίες της πολιτείας και τη μεγάλη γραφειοκρατία που απαιτείται πλέον, οι παράγοντες έχουν αγανακτήσει κι αν υπάρξει ανάλογη συνέχεια οι ομάδες μελλοντικά θα μειωθούν περισσότερο πανελλαδικά.

Για τη Γ Εθνική είπε ότι υπάρχει νέος σχεδιασμός και ότι οι τέσσερις όμιλοι είναι πολλοί. Το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής πρέπει να είναι ανταγωνιστικό και να παράγει παίκτες, ενώ κάποια μέτρα που ισχύουν δεν έχουν αποδώσει. Οι παράγοντες πρόσθεσε, πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα μπατζετ φουσκώνουν κυρίως από τα χρήματα που ξοδεύονται στις μεταγραφές και όχι από τα υπόλοιπα έξοδα. Οι ομάδες που θέλουν να ανέβουν στη Γ Εθνική πρέπει να έχουν δικούς τους νεαρούς παίκτες και να έχουν «υγεία», καθώς είναι ο προθάλαμος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι ομάδες τονίζει, για να επιβιώσουν πρέπει να δημιουργούν έσοδα από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουν οι παράγοντες και να αλλάξουν φιλοσοφία.

Ο κ. Βερρής είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα και είναι καλό να ακούγονται. Η ΕΠΣ Λέσβου είναι μαζί με τα σωματεία, είναι εδώ για να δίνει λύσεις σε αυτά τα θέματα που δεν αφορούν μόνο το Λεσβιακό ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης στην κάμερα του sportlesvos ο προπονητής του Απόλλωνα Βουναρακίου Γιάννης Βόϊκος ευχήθηκε να έχουν όλα τα σωματεία, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές μια καλή και δημιουργική χρονιά και οι ακαδημίες να είναι πάντα γεμάτες από νεαρούς αθλητές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey