Ενεργειακή αναβάθμιση με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στο Ενωσιακό γήπεδο Θερμής (video)

28/02/2024 - 10:12 Τελευταία τροποποίηση στις 29/02/2024 - 15:46

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάνελ στο Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής.

fotovoltaika-panel5.jpg (1170×658)

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση 32 γηπέδων ποδοσφαίρου σε όλα τη χώρα. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, συνολικού ποσού 806.263,57€.,  μέσω έκτακτης επιχορήγησης σε 19 ΕΠΣ ανάμεσα στις οποίες είναι και η ΕΠΣ Λέσβου, αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την εξυπηρέτηση των Ηλεκτρικών Φορτίων από Αυτοπαραγωγό (Netmetering) σύστημα.

fotovoltaika-panel3.jpg (1170×658)

Η δράση εντάσσεται στον νέο οδηγό του Υπουργείου για την «ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» και έχει σπουδαία περιβαλλοντική σημασία που θα αφήσει θετικό οικολογικό αποτύπωμα και θα ελαφρύνει παράλληλα τις ΕΠΣ από τις χρεώσεις για την ενεργειακή κάλυψη των γηπέδων που τους ανήκουν.

fotovoltaika-panel4.jpg (1170×658)

Η παραλαβή του έργου που ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έγινε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου από την αρμόδια επιτροπή αποτελούμενη από τους Σταύρο Γριππιώτη, Γιώργο Καραθανάση και Γιάννη Πίνη.

Στην κάμερα του sportlesvos μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Παντελέων Βερρής και ο ανάδοχος του έργου Αντώνης Παυλής:

Ο κ. Βερρής ανέφερε ότι κατόπιν επικοινωνίας του με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαϊας και της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ κ. Άγγελου Δανιήλ τον περασμένο Νόμεβριο, ενημερώθηκε για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ σε Ενωσιακά γήπεδα της χώρας. Παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες η ΕΠΣ Λέσβου κατάφερε να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να εγκριθεί ανάμεσα στις 19 Ενώσεις συνολικά. Η χρηματοδότηση του έργου που καλύφθηκε από τη ΓΓΑ, άγγιξε τις 30.000€.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει περιβαλλοντικό όφελος καθώς εξοικονομείται μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες του γηπέδου. Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες όπως η τοποθέτηση φωτιστικών led στους προβολείς. Ακόμη, ο κ. Βερρής υπογράμμισε ξανά ότι σκοπός του είναι η γενικότερη αναβάθμιση του γηπέδου, με την αλλαγή του χλοοτάπητα, την κατασκευή νέων κερκίδων, αποδυτηρίων, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αλλά και ενός γηπέδου 8x8 γηπέδου παραπλεύρως του κανονικού γηπέδου. Μάλιστα όπως τόνισε βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη κάποιες μελέτες και θα ακολουθήσουν ενέργειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Ο κ. Παυλής είπε ότι έγινε τοποθέτηση 43 πάνελ συνολικής ισχύος 20kw, που θα παράγουν ετήσια 30.000 kWh., κάτι που σημαίνει ότι θα μηδενιστεί η αξία του ρεύματος στην κατανάλωση. Μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών από την ανάληψη του έργου, ολοκληρώθηκε η προμήθεια, η κατασκευή και η παράδοση στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey