Η Σχολή ΟΣΦΠ της Μυτιλήνης, στο Σοφικό!

24/06/2011 - 16:46 Τελευταία τροποποίηση στις 24/06/2011 - 17:15

Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και έως το Σάββατο 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Ranch Σοφικού Κορινθίας, με διοργανώτρια την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η πρώτη μεγάλη συνάντηση της Ακαδημίας και των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, οι οποίες ενοποιήθηκαν με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών υποδομών της ομάδας μας.

Στη εκδήλωση αυτή συμμετείχε και η Σχολή της Μυτιλήνης και μάλιστα ήταν η μεγαλύτερη αποστολή μετά από τη Σχολή Ελαιώνα, κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση στα στελέχη της Θρύλος Α.Ε.

Περισσότεροι από 400 νεαροί αθλητές, μαζί με τους υπεύθυνους των Σχολών, τους προπονητές και με πολλούς γονείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, απόλαυσαν τη φιλοξενία της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το πρωί της Πέμπτης οι νεαροί αθλητές του Ολυμπιακού διασκέδασαν με πολυποίκιλες δραστηριότητες. Το πρόγραμμα των πρωινών δραστηριοτήτων είχε τοξοβολία, κολύμβηση, αναρρίχηση, ποδηλασία βουνού, ιππασία κ.α. Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι των Σχολών, μαζί με τους προπονητές και γονείς παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες στο συνεδριακό χώρο του Ranch Σοφικού.

Στις ομιλίες καταρχάς αναλύθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. κ. Γιώργο Παύλου, το όραμα της Διοίκησης και του Προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τα Τμήματα Υποδομών καθώς και οι στόχοι της οργανωτικής και λειτουργικής Ενοποίησης της Ακαδημίας και των Σχολών Ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας, ανέλυσε το Νέο Σύστημα Λειτουργίας των Σχολών και το πλαίσιο συνεργασίας τους με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ακολούθησε η ομιλία και παρουσίαση της μεθόδου Ανίχνευσης και Αξιολόγησης νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών (Scouting) από τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιώργο Αμανατίδη. Στο επιστημονικό μέρος της συνεδρίασης, ο Αθλητικός Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Νίκος Ζουρμπάνος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των προπονητών ποδοσφαίρου για την ψυχολογική παρακίνηση των νεαρών αθλητών. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση και επίδειξη πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τον κ. Κώστα Τζιατζιά και την κ. Μαρίλη Παπαοικονόμου από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το απογευματινό πρόγραμμα είχε αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων των Σχολών, προπονήσεις για τους μικρούς αθλητές και φωτογράφηση με παλαίμαχους άσσους του Ολυμπιακού και νυν στελέχη σε διάφορες θέσεις. Γιώργος Αμανατίδης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Τάσος Μητρόπουλος, Σίνισα Γκόκιτς, Νίκος Βαμβακούλας, Μίλαν Παύλοβιτς μοίρασαν αυτόγραφα και συνομίλησαν με τα παιδιά.

Την Παρασκευή συνεχίστηκε το πρόγραμμα με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, ενδιαφέροντα σεμινάρια για τους ενήλικες και πολλές εκπλήξεις για όλους! Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών, οι υπεύθυνοι των Σχολών, μαζί με τους προπονητές και τους γονείς, παρακολούθησαν το δεύτερο μέρος των ομιλιών στο συνεδριακό χώρο του Ranch Σοφικού.

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας, παρουσίασε τους άξονες του ενιαίου προπονητικού προγραμματισμού της Ακαδημίας και των Σχολών Ποδοσφαίρου σύμφωνα με την αγωνιστική φιλοσοφία της Α΄Ομάδος. Ακολούθησε η ομιλία και παρουσίαση της επιστημονικής μεθόδου αξιολόγησης των φυσικών ικανοτήτων των νεαρών ποδοσφαιριστών από τον εργοφυσιολόγο κ. Γιώργο Ζιώγα Ph.D.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Νίκος Τζουρούδης, Ιατρός της Α' Ομάδος του Ολυμπιακού παρουσίασε τη δυνατότητα αξιοποίησης των αθλητιατρικών επιστημονικών δεδομένων για την αξιολόγηση και βελτίωση της απόδοσης των νεαρών ποδοσφαιριστών. Τέλος, το συνεδριακό μέρος της δεύτερης ημέρας έκλεισε με την ομιλία της διατροφολόγου της Α΄Ομάδος και των Αγωνιστικών Τμημάτων Υποδομής του Ολυμπιακού, κ. Μαρίας Λυκομήτρου, η οποία αναφέρθηκε στην οργάνωση των γευμάτων των παιδιών και τις κατάλληλες διατροφικές οδηγίες για τους  μικρούς αθλητές. Τις ομιλίες ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων.

Νωρίς το απόγευμα και την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν τους τελευταίους αγώνες, επισκέφτηκε το Σοφικό ο αμυντικός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε αυτόγραφα και έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά. Η τριήμερη συνάντηση των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Σοφικό έκλεισε με την επίσκεψη του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είπε:

"Σήμερα έχουμε έρθει εδώ για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, για την ιερή προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και στα χρόνια που έρχονται θα έχουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή το χτίζουμε. Επίσης αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι είναι πολύ λίγοι οι Έλληνες παίκτες ηλικίας 18 με 25 ετών που μπορούν να παίξουν στον Ολυμπιακό και να είναι ανταγωνιστικοί σε ένα Champions League, ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η απόφασή μας είναι ότι πρέπει να το χτίσουμε εμείς οι ίδιοι και πιστεύουμε ότι σε 2 με 4 χρόνια τα αποτελέσματα θα είναι πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι ένα όνειρο δικό μου και των συνεργατών μας, πιστεύουμε ότι με καθημερινή προσπάθεια θα πετύχουμε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που όλα αυτά τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους από όλη την Ελλάδα, μαζεύτηκαν εδώ και άκουσαν επαγγελματίες του χώρου, τις συμβουλές, τις οδηγίες τους και γυμνάστηκαν σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο.

Πιστεύουμε ότι και στις ακαδημίες και στις σχολές του Ολυμπιακού με τις αλλαγές που έχουμε κάνει και με ορισμένες προσθήκες για τη φετινή περίοδο θα δούμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, στο καλύτερο διάστημα να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Από πέρσι, και ονόματα φέραμε και έργο υποδομής κάναμε. Για μένα, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι όταν σχεδιάζουμε την ομάδα να αγοράζουμε παίκτες οι οποίοι θα δείχνουν την αξία τους μέσα στο γήπεδο και όχι στο αεροδρόμιο".

Για τη διοργάνωση αυτή μας μίλησε ο κ. Βαγγέλης Σπανός, υπεύθυνος της Σχολής Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη: "Είχαμε την ευκαιρία, όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτή την 1η Συνάντηση των Σχολών του Ολυμπιακού στο Σοφικό, να ζήσουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα δέκα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τον Ολυμπιακό. Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής οι εκπρόσωποι της Ακαδημίας και των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις με τον κ. Παύλου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ποδοσφαίρου, να παρακολουθήσουν διαλέξεις με θέματα που αφορούν την οργανωμένη αθλητική υποστήριξη νεαρών αθλητών.

Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, γνώρισαν και άλλα αθλήματα, συναντήθηκαν με τα στελέχη της Διεύθυνσης Ακαδημίας, με ποδοσφαιριστές της Α ομάδας και στο αποκορύφωμα συνάντησαν και φωτογραφήθηκαν με τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Η παρουσία του κ. Μαρινάκη έδειξε πόσο μεγάλη βάση και έμφαση δίνει στο δίκτυο των σχολών, γιατί πιστεύει ότι μπορούν να βγουν αθλητές που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται συχνή επαφή των στελεχών της Ακαδημίας με τις Σχολές, τους προπονητές και ανταλλαγή απόψεων καθώς και παρακολούθηση της προόδου των παιδιών και ανίχνευση των ταλέντων. Εμείς πήραμε το μήνυμα και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του Προέδρου και των συνεργατών του.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί οι υπεύθυνοι του τμήματος scouting ξεχώρισαν στη διοργάνωση δύο ταλέντα και αυτά προέρχονται από τη σχολή μας, κάτι που μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που κάνουμε. Ευχαριστώ τον κ. Παύλου, τον κ. Ζελενίτσα, τον κ. Αμανατίδη, τον κ. Νάνο για την άψογη συνεργασία που έχουμε και πιστεύω ότι από το Σεπτέμβριο θα είμαστε πολύ δυνατοί".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey