Στο Λίβερπουλ ο Βαγγέλης Σπανός

23/09/2011 - 13:25 Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2011 - 13:42

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι στο Λίβερπουλ για τον υπεύθυνο της σχολής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη, Βαγγέλη Σπανό.

Ο Μυτιληνιός καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής με δίπλωμα UEFA B, συνεχίζοντας την επιμόρφωσή του, επισκέφτηκε από τις 7 ως τις 11 Σεπτεμβρίου την ακαδημία της Λίβερπουλ στο Kirkby και παρακολούθησε σεμινάριο προπονητικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το Θρυλικό Άνφιλντ. Εκεί πραγματοποίησε το Anfield & Museum Tour, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και κάθισε στα αποδυτήρια της ομάδας, είδε τους χώρους στο εσωτερικό του γηπέδου και το περίφημο "Kop", την εξέδρα των φανατικών. Έπειτα πήγε στο μουσείο και θαύμασε τα 5 ευρωπαϊκά κύπελλα που έχει κατακτήσει η Λίβερπουλ και είχε την ευκαιρία μάλιστα να πάρει στα χέρια του το τελευταίο και αυθεντικό κύπελλο του CHAMPIONS LEAGUE του 2005.

Σε δηλώσεις του στο sportlesvos.gr, ο Βαγγέλης Σπανός τόνισε: «Το ταξίδι στο Liverpool και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας της στο Kirkby, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η ευκαιρία που μου δόθηκε να γνωρίσω από κοντά εγκαταστάσεις και στελέχη της Liverpool και οι εμπειρίες που απέκτησα ήταν πολύ σημαντικές. Το να μπει κάποιος μέσα στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Liverpool FC, να παρακολουθήσει σεμινάριο, να παρακολουθήσει προπονήσεις και να συνεργασθεί με τους Άγγλους προπονητές της Λίβερπουλ, νομίζω ότι δε συμβαίνει και πολύ συχνά.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα αυτά είναι ότι γνώρισα την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας αυτής της ομάδας και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά. Είχα την ευκαιρία λίγες μέρες πριν το Λίβερπουλ να παρακολουθήσω σεμινάριο στο Ρέντη και ειλικρινά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία που έχω με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου για ενδέκατη χρονιά φέτος, αφού το επίπεδο των εργασιών και των παροχών προς τις Σχολές είναι πολύ υψηλό. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή, είναι ένα παιχνίδι. Και παίζουμε για να χαρούμε. Αυτό το μήνυμα πρέπει να κρατήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και πρέπει να προσεγγίζουν το ποδόσφαιρο, ειδικά στις ακαδημίες, με το σωστό θετικό τρόπο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey