Κανένα προβλημα (και) με τον Ταρλά...

06/10/2011 - 13:10

Κανένα απολύτως πρόβλημα στατικότητας δεν υπάρχει στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης ενώ τηρούνται οι περισσότερες απο τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΕΠΟ για να δοθεί άδεια διεξαγωγής αγώνων. Αυτό ήταν το συμπέρασμα και το αποτέλεσμα που προέκυψε απο την χτεσινή  επίσκεψη του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ Λευτέρη Γενεράλλη, παρουσία των μελών της Επιτροπής Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων.

Ο κ. Γενεράλλης αφού πραγματοποίησε σύσκεψη στην οποία ενημέρωσε αλλά και ενημερώθηκε απο τους παρευρισκομένους για τα θέματα του Σταδίου, έκανε επιτόπια μακροσκοπική αυτοψία στον χώρο κάτω απο τις κερκίδες, διαπιστώνοντας οτι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και δίνοντας ουσιαστικά την θετική του εισήγηση για να παραχωρηθεί το Στάδιο και να διεξάγονται σε αυτό αγώνες της Football League.

Την εισήγηση του αυτή μαζί με τις υπόλοιπες παρατηρήσεις για κάποιες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στον χώρο, άσχετες με τις κερκίδες( δημοσιογραφικά θεωρεία, ιατρείο, τουαλέτες κ.τ.λ) θα αποστείλει μέσα στις επόμενες ημέρες ανάβοντας και τυπικά το πράσινο φως για την κανονική λειτουργία του Σταδίου.

Έτσι μετά την παραπάνω εξέλιξη μπαίνει τέλος σε μια ιστορία που από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει μέσα από τα ρεπορτάζ μας, ότι ξεκίνησε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα πέρα από δυο ανώνυμες καταγγελίες που είχαν γίνει στις αρχές καλοκαιριού και ανακαίνισαν το όλο ζήτημα.

Απολύτως ενημερωμένος
Με αφορμή της προγραμματισμένη επίσκεψη του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ Λευτέρη Γενεράλλη , η οποία είναι και η αρμόδια για να δώσει την άδεια λειτουργίας προκειμένου να φιλοξενηθούν αγώνες της Football League, πραγματοποιήθηκε χτες  στα γραφεία  Σταδίου σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Παρών ήταν ο Πρόεδρος Χρήστος Βαθρακούλης και τα μέλη της Επιτροπής Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Αστυρακάκης και ο υπεύθυνος του Σταδίου κ. Κυπαρίσσης. Ο κ. Γενεράλλης είχε ζητήσει και από την υπεύθυνη της πολεοδομίας κ. Ζαφειρίου (η οποία είχε συντάξει και το πόρισμα για τις κερκίδες προ ημερών) να είναι παρών ωστόσο αυτό δεν συνέβη καθώς η ίδια απουσίαζε εκτός Μυτιλήνης, αν και είχε ειδοποιηθεί.

Ο κ. Γενεράλλης  ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα θέμα με την αδειοδότηση του Σταδίου: Ξέρω πολύ καλά το Στάδιο της Μυτιλήνης καθώς το έχω επισκεφτεί πάρα πολλές φορές. Φυσικά δεν διαθέτει οικοδομική άδεια όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα 2100 γήπεδα σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τα 1400 τα έχω επισκεφτεί. Για τον λόγο αυτό και η Επιτροπή Καταλληλότητας θα δώσει αρνητική εισήγηση για την άδεια λειτουργίας όπως οφείλει να κάνει. Εμείς όμως ως Τεχνική Υπηρεσία της ΕΠΟ λόγω του ότι λειτουργούμε βάση νόμου με διαφορετικά  κριτήρια δεν λαμβάνουμε υπόψη το θέμα  της οικοδομικής άδειας και άρα η εισήγηση μας σε αυτό το κομμάτι θα είναι διαφορετική.

Επειδή έχω ενημερωθεί για κάποιες ανώνυμες καταγγελίες θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτές βάση νόμου δεν μπορούν να λαμβάνονται υπόψη και κακώς δόθηκε τόση έκταση στο θέμα. Αν υιοθετηθούν οι καταγγελίες θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι στατικότητας οι οποίες μπορεί να κοστίσουν ακόμη και 60.000 ευρώ. Αυτά ποιος θα πληρώσει? Ο καταγγέλλων που είναι ανύπαρκτο πρόσωπο ή ο Δήμος? Και φυσικά αν διαπιστωθεί ότι στις κερκίδες υπάρχει πρόβλημα αυτές θα πρέπει άμεσα να κατεδαφιστούν και ο χώρος να κλείσει» τόνισε μεταξύ άλλων  ο κ. Γενεράλλης ακούγοντας στην συνέχεια τις τοποθετήσεις και των υπολοίπων.

Η επιτόπια αυτοψία δεν έδειξε πρόβλημα
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης όπου συζητήθηκαν τα διαδικαστικά, ακολούθησε η επιτόπια αυτοψία από τον κ. Γενεράλλη και τα μέλη της Επιτροπής Καταλληλότητας. Ο κ. Γενεράλλης επισκέφτηκε τους χώρους κάτω από τις κερκίδες διαπιστώνοντας μικρής σημασίας προβλήματα και σε καμία περίπτωση θέματα στατικότητας. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά « δεν έχετε δει γήπεδο με πραγματικά προβλήματα στατικότητας» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης.

Στην συνέχεια ενημέρωσε ατύπως  τους αρμοδίους τι θα περιλαμβάνει η έκθεση που θα αποστείλει « Καταρχήν το Στάδιο σε γενικές γραμμές είναι εντάξει και δεν θα έχει πρόβλημα αδειοδότησης. Και τα κιγκλιδώματα και τα καθίσματα αλλά και τα αποδυτήρια είναι εντάξει. Χρειάζονται ωστόσο παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, στο ιατρείο του Σταδίου, αλλά και στους χώρους υγιεινής όπου για κάθε 1000 άτομα απαιτείται ένας συγκεκριμένος αριθμός τουαλετών . Επίσης τα Δημοσιογραφικά Θεωρεία δεν καλύπτουν τις ανάγκες της ΕΠΟ. Θα πρέπει να διαμορφωθούν και να υπάρχουν 10 θέσεις για τον γραπτό και 5 θέσεις για τον ηλεκτρονικό τύπο.

Παράλληλα η αίθουσα Τύπου θα πρέπει να έχει απαραιτήτως 8 θέσεις δημοσιογράφων ενώ οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να βρίσκονται σε χώρο εκτός των θεωρείων» επεσήμανε ο κ. Γενεράλλης. Από την μεριά του ο κ. Αστυρακάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής καθώς από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει το Στάδιο.

(Πηγή: "Τα Νέα της Λέσβου")

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey