Από τα στρινγκ στους... σφουγγοκωλάριους!

17/11/2011 - 17:20 Τελευταία τροποποίηση στις 17/11/2011 - 19:24

Τα μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα λαμβάνουν χώρα πολλές φορές εκτός γηπέδων. Τις περισσότερες μάλιστα η έκβασή τους κρίνεται από την επικοινωνιακή στρατηγική που επιστρατεύει ο μηχανισμός κάθε αντιπάλου, δηλαδή πριν καν μπουν οι ομάδες να παίξουν…

Πανελλαδικά έχουμε να σχολιάσουμε σε επίπεδο «ατάκας» το αλησμόνητο κρασί «Παράγκα» που προσέφερε παραμονές ντέρμπι αιωνίων ο Τζίγκερ στον Κόκκαλη, για να απαντήσει ο τελευταίος μετά το 3-2 υπέρ της ομάδας του με το κρασί «Da pippa». Λίγο παλιότερα το επίσης αξέχαστο «κότες» του Κόκκαλη ως χαρακτηρισμός των παικτών του Παναθηναϊκού είχε προς στιγμήν σοκάρει.

Πέρυσι πάλι είχαμε τα «fat man» του Σισέ προς τον Μαρινάκη, ή το μεταφρασμένο «με βιάσανε» πάλι του Γάλλου στράικερ…

Για να φτάσουμε και στα ντέρμπι της πολιτικής και να ακούσουμε το εμπνευσμένο «Αρχολίπαρος» και «Σπουδαρχίδης» του Καρατζαφέρη προς τους Παπανδρέου και Σαμαρά… Σας άρεσαν αυτά; Μάλλον είναι πολύ light για τα γούστα μας…

Εμείς εδώ στη Λέσβο είμαστε προνομιούχοι. Γιατί αυτά που έχουμε διαβάσει από επίσημες ανακοινώσεις των δικών μας ομάδων ή τοποθετήσεις παραγόντων (που υποτίθεται ότι διοικούν ομάδες οι οποίες δεν είναι καν εχθρικές μεταξύ τους, αλλά μάθημα ηθικής δεν έχουμε κουράγιο να κάνουμε πια…), πιστεύουμε πως είναι πάντα ένα level πιο πάνω από όλη την Ελλάδα.

Μιλάμε για φοβερή έμπνευση, υπέρμετρο πάθος που ξεπερνά ορισμένες φορές τα όρια της γραφικότητας, αλλά και ατάκες για να γράψεις… βιβλίο! Από τα στριγκάκια που πέταξε κάποτε ο τότε Αντιπρόεδρος της ΑΕΛΚ και σημερινός παράγοντας του Αιολικού Παναγιώτης Δουνιάς ή την κότα που εκτόξευσε ο ίδιος στα αποδυτήρια και το «γαλιαντζί Πρόεδρο» του Νίκου Μιχαλάκη προς τον Ταξιάρχη Βέρρο, φτάσαμε στο χθεσινό αποκορύφωμα με τον «διπλοθεσίτη(;)» και τα «δημητράκια» της ΠΑΕ ΑΕΛΚ ως τους «σφουγγοκωλάριους», τα «σκοτεινά μορφώματα» και τους «άτιτλους καραμπόλες» του Ταξιάρχη Βέρρου… Και ενδιάμεσα

Ας κάνουμε ένα flash back, για να τα δούμε λίγο πιο εξειδικευμένα:

Οι... κότες του Δουνιά

Ήταν η εποχή που η ΑΕΛΚ βρίσκονταν στο Περιφερειακό και έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Ωστόσο οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους διέρχονταν κρίση, με αφορμή κάποιες προστριβές για το… αντίθετο φύλλο, που είχαν σαν αποτέλεσμα ακόμη και να φτάσουν στο σημείο δύο εξ αυτών (λίγο πολύ θυμάστε ποιοι) να πιαστούν στα χέρια!

Τότε η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της ομάδας, Παναγιώτη Δουνιά ήταν άμεση. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια, εκτόξευσε μία... ψόφια κότα προς τους ποδοσφαιριστές καλώντας τους αν τολμούσαν να τσακωθούν μπροστά του!

Τα... στριγκ και ο... "Αρβανίτης"

Ο Παναγιώτης Δουνιάς λίγο αργότερα παραιτήθηκε από την ομάδα, διαφωνώντας με τους Μαλλή και Βέρρο πάνω σε αρκετά θέματα, στέλνοντας ωστόσο στους αγαπημένους του παίκτες από ένα... στρινγκ για ενθύμιο! Η είδηση της κίνησής του αυτής, έκανε τότε το γύρο της Ελλάδας, με τον Τύπο σε Πανελλήνιο επίπεδο να τιτλοφορεί την είδηση «Αντίο με στρινγκ» του Δουνιά, σε πολλά από τα πρωτοσέλιδά του.

Ο Παναγιώτης Δουνιάς βέβαια είχε κι άλλες πολλές πετυχημένες ατάκες στην διαδρομή του στην ΑΕΛΚ. Πώς να ξεχάσει άλλωστε κανείς, ότι σε ανακοίνωσή του είχε χαρακτηρίσει «άτομο με ειδικές ανάγκες» τον (δικό μας) Μαρίνο Ορφανό και τότε δημοσιογράφο της εφημερίδας «Εμπρός».

Ή τις αναφορές γύρω από τον... «Αρβανίτη Σωτήρη Αντωνίου, που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης», μετά τον κατάπτυστο τρόπο με τον οποίο είχε νωρίτερα προκαλέσει ο Λαρισαίος τεχνικός τον Δουνιά, αφήνοντάς του... μήνυμα στις τουαλέτες του Αεροδρομίου "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η ΑΕΛΚ να διώξει τον προπονητή κλωτσηδόν και να τον επαναπροσλάβει πέντε μήνες αργότερα;

Ο κύριος... "Τίποτα"

Βέβαια και στον Αιολικό τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα στο εσωτερικό του, προς το τέλος της πρώτης σεζόν επί εποχής Φλωρίδη στην Προεδρία. Ο Γενικός Γραμματέας τότε της ομάδας της Μυτιλήνης και νυν Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Κώστας Παπαδόπουλος, έρχεται σε ρήξη με τον Φλωρίδη και αποχωρεί με εκκωφαντικό τρόπο.

Οι αιτιάσεις του στο θέμα της αποχώρησής του από τη διοίκηση, προκαλούν τους οργανωμένους του ΣΦΑΑ, που τότε τον είχαν χαρακτηρίσει σε ανακοίνωσή τους ως «Κύριο Τίποτα», με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος να φτάσει μία ανάσα από το να προβεί ακόμη και σε αγωγές.

Τελικά με την καλή διάθεση όλων οι τόνοι έπεσαν, αλλά έμεινε να υποβόσκει η αντιπάθεια της μίας πλευράς για την άλλη.

Ο "Γιαλαντζί Πρόεδρος" και τα... "ποντίκια"

Προχωρώντας το ημερολόγιο, συνατάμε την περίφημη «Καλλονιάδα». Δε θα σταθούμε όμως σε χαρακτηρισμούς μεταξύ των πρωταγωνιστών του "εμφύλιου σπαραγμού", διότι οι περισσότεροι δεν ειπώθηκαν δημόσια, άσχετα αν διέρρευσαν στην πιάτσα. Η απόλυση του Μιχάλη Κασάπη από τον ανερχόμενο τότε στην "εξουσία" της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκο Μιχαλάκη, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Κάποια στιγμή βγήκαν τα "τσεκούρια του πολέμου", που βρήκαν στόχο μερίδα του τοπικού Τύπου και για να ακριβολογούμε, ημών των υπογραφόντων του sportlesvos.gr. Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης, χαρακτηρίζει τους Μαρίνο Ορφανό και Βαγγέλη Παπαντώνη ως «ποντικούς της δημοσιογραφίας»… 

Λίγο αργότερα ο κ. Μιχαλάκης σε μία αποστροφή του λόγου του στην ίδια συνέντευξη χαρακτηρίζει τον Ταξιάρχη Βέρρο, που εν τω μεταξύ ανέλαβε τον Αιολικό, ως «γιαλαντζί Πρόεδρο».

Ο "διπλοθεσίτης γυρολόγος"

Η κόντρα Αιολικού-ΑΕΛΚ καλά κρατεί και η είσοδος του Σαράντου Τσακιρέλλη στον Αιολικό, δίνει αφορμή στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ να προχωρήσει σε μία επίθεση προς το πρώην μέλος του συμβουλίου της ομάδας της Καλλονής, χαρακτηρίζοντάς τον ως «διπλοθεσίτη» και «γυρολόγο παράγοντα»!

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για τα τρία «δημητράκια». Εκφράσεις, που αν μήτι άλλο δεν παρέπεμπαν σε καμία περίπτωση, στο ύφος και το σοβαρό προφίλ μίας ΠΑΕ επιπέδου Β' Εθνικής.

Περί... "σφουγγοκωλάριων"

Βέβαια και η σημερινή διοίκηση του Αιολικού δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Με τη χθεσινή ανακοίνωση - απάντηση ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Οι συντάκτες της τοποθέτησης της ομάδας της Μυτιλήνης κάλυψαν με χαρακτηρισμούς όλους τους συντελεστές της ΠΑΕ ΑΕΛΚ…

Από τους «αποτυχημένους μαυρογιαλούρους» της μικρής μας κοινωνίας, φτάσαμε στους «επαγγελματίες σφουγγοκωλάριους» και στον «Πρόεδρο καραμπόλα», όπως βαφτίστηκε ο Νίκος Μιχαλάκης, για να ολοκληρωθεί το έργο με το χαρακτηρισμό της ΠΑΕ ΑΕΛΚ ως «σκοτεινού μορφώματος»…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey