Όταν η... ιστορία ξαναζωντάνεψε! [pics]

06/02/2013 - 16:33 Τελευταία τροποποίηση στις 06/02/2013 - 19:34

Palaimaxoi_pita_2013_1Με μία μοναδική εκδήλωση που πραγματικά κατέδειξε με τα μηνύματά της, το περιεχόμενο της και την όλη άψογη διοργάνωσή της τη μεγάλη σημασία της ιστορίας του λεσβιακού ποδοσφαίρου και κέρδισε τις εντυπώσεις όλων όσοι παρευρέθηκαν μαζικά στη σάλα του ξενοδοχείου «Λασία», ο Σύλλογος Παλαιμάχων Λέσβου έκοψε χθες το απόγευμα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και βράβευσε ποδοσφαιριστές που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα λεσβιακά και όχι μόνο γήπεδα και ανθρώπους που προσέφεραν όσο λίγοι στο λεσβιακό ποδόσφαιρο.

Ξεχωριστή η στιγμή όπως ήταν φυσικό η στιγμή της βράβευσης του Μιχάλη Παυλή, του Μυτιληνιού άσου της ΑΕΚ που συγκλονίζει με την ιστορία της σταδιοδρομίας του και όπως ήταν φυσικό αποτέλεσε πόλο έλξης για τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση και ήθελε να σφίξει το χέρι του νεαρού και να φωτογραφηθεί μαζί του.

Βραβεύτηκε ακόμη και το έτερο μεγάλο κεφάλαιο του μέλλοντος του λεσβιακού μας ποδοσφαίρου, ο Πραξιτέλλης Βούρος που φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφήνει υποσχέσεις για μία σπουδαία πορεία!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος επωνύμων φίλων του ποδοσφαίρου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όλη η «αφρόκρεμα» των πρωταθλημάτων της Λέσβου, παλιές δόξες του Αιολικού, φίλαθλοι εκπρόσωποι της ΕΠΣΛ, του Συνδέσμου Διαιτητών της Λέσβου αλλά και πολλοί παράγοντες τους παρελθόντος αλλά και του παρόντος.    

Palaimaxoi_pita_plaketesΟ Πρόεδρος των Παλαιμάχων της Λέσβου Δημήτρης Φωταρέλλης, στο σύντομο χαιρετισμό του, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η εκδήλωση έτυχε της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης των ανθρώπων του λεσβιακού ποδοσφαίρου και αναφέρθηκε ακολούθως στη δράση του Συνδέσμου στα χρόνια της λειτουργίας του, με αξιοσημείωτες προσφορές στην τοπική κοινωνία μέσω της διοργάνωσης φιλικών αγώνων με αντίστοιχους συνδέσμους αλλά και σωματεία της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει δημοσίως και μερικούς από τους ανθρώπους που συνέβαλλαν καθοριστικά στο να διευκολυνθεί και να γιγαντωθεί τον τελευταίο χρόνο, η δράση του Συνδέσμου των Παλαιμάχων της Λέσβου.

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις ανθρώπων που προσέφεραν ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στο λεσβιακό ποδόσφαιρο. Απονεμήθηκαν λοιπόν κατά σειρά τιμητικές πλακέτες:
Palaimaxoi_pita_2013_varsanis1Στον παλαίμαχο διαιτητή Αχιλλέα Βαρσάνη για τη σπουδαία διαδρομή του, αποτελώντας έναν από τους πρώτους διακριθέντες Λέσβιους διαιτητές.
Στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρο Ψαρρόπουλο για την πολυετή προσφορά του στο λεσβιακό ποδόσφαιρο, που αγωνίστηκε και στο παρελθόν με τη φανέλα του Αιολικού.
Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αθανάσιο Κόπανο που διακρίθηκε με τις φανέλες της Μυτιλήνης και του Απόλλωνα Μυτιλήνης στη συνέχεια.
Στον Γενικό Αρχηγό της «χρυσής» ομάδας του Αιολικού Δημήτρη Καυλακώνη.
Στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή για την προσφορά του στο λεσβιακό ποδόσφαιρο, ο οποίος διατέλεσε και Πρόεδρος του Αιολικού.
Στον δημοτικό σύμβουλο Παντελή Πατερέλλη για την προσφορά του στο λεσβιακό ποδόσφαιρο και την παρουσία του επί σειρά ετών στην Προεδρία του Αιολικού.
Στον πρώην Δήμαρχο Μυτιλήνης Άρη Χατζηκομνηνό για την προσφορά του στο λεσβιακό ποδόσφαιρο, διατελώντας και εκείνος Πρόεδρος του Αιολικού την περίοδο 2004-2006.
Στον αειθαλή ποδοσφαιριστή του Αιγέα Πλωμαρίου Γιάννη Χιωτέλλη, για το ήθος και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του στα τόσα χρόνια που αγωνίζεται στα λεσβιακά πρωταθλήματα.
Palaimaxoi_pita_2013_psaropoulosΣτον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Αιολικού Βαγγέλη Κροτσίδα, που συνέδεσε το όνομά του με τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της ομάδας της Μυτιλήνης.
Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Αιολικού Γιάννη Μανούσο για την σπουδαία καριέρα του σε Αιολικό και Πανιώνιο, αλλά και για το γεγονός ότι αποτέλεσε (σ.σ και αποτελεί) τον πρώτο διαχρονικά Λέσβιο σκόρερ όλων των εποχών!
Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Αιολικού, μία ακόμη «σημαία» της ιστορικής ομάδας και Γενικό Αρχηγό της σήμερα, Στέλιο Ματζουράνη, για την προσφορά του στην ομάδα και στο λεσβιακό ποδόσφαιρο.
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον «Πράξι» του Ολυμπιακού, που αναδείχθηκε από την ομάδα του Αιολικού και σήμερα ανοίγει τα φτερά του κάνοντας υπερήφανους όλους τους Μυτιληνιούς με τις εμφανίσεις του στην ομάδα Νέων του Πειραϊκού σωματείου, την οποία και παρέλαβε συγκινημένη η μητέρα του.
Στο τέλος τιμήθηκε το ξεχωριστό πρόσωπο της βραδιάς, ο Μιχάλης Παυλής.

Ας σημειωθεί πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου των παλαιμάχων και από τις ένδοξες στιγμές τους όταν ακόμη αγωνιζόταν, αλλά και βίντεο. Πιο συγκεκριμένα προβλήθηκαν βίντεο με τα γκολ των ιστορικών αγώνων του Αιολικού με το Φωστήρα στον Ταύρο (2-3), αλλά και στην Καβάλα κόντρα στην ομώνυμα ομάδα (0-1), καθώς και η συνέντευξη του Γιάννη Μανούσου στην ΕΡΤ τη χρονιά που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη χώρα με τη φανέλα του ΑΙΟ, αφήνοντας πίσω του τεράστιες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Αναστόπουλος και Νεστορίδης!

Δείτε το φωτορεπορτάζ του "SL" από την εκδήλωση

Palaimaxoi_pita_2013_kopanos1Palaimaxoi_pita_2013_matzouranis1

Palaimaxoi_pita_2013_manousosPalaimaxoi_pita_2013_krotsidas

Palaimaxoi_pita_2013_kavlakonisPalaimaxoi_pita_2013_spartalis

Palaimaxoi_pita_2013_giakalisPalaimaxoi_pita_2013_paterellis

Palaimaxoi_pita_2013_xatzikomninosPalaimaxoi_pita_2013_xiotellis

Palaimaxoi_pita_2013_vourosPalaimaxoi_pita_2013_pavlis

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey