Σαρωτική νίκη Ψαρρόπουλου στις εκλογές

13/06/2013 - 10:47 Τελευταία τροποποίηση στις 14/06/2013 - 10:32

Psaropoulos_Synenteyksi_Typou_ekloges_2013Με μια καθαρή νίκη υπέρ της παράταξης του Σταύρου Ψαρρόπουλου, ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι εκλογικές διαδικασίες της ΕΠΣ Λέσβου, στο ξενοδοχείο "Silver Bay".

Παρά το γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα, η μάχη ήταν σκληρή μεταξύ των δύο παρατάξεων που διεκδίκησαν την προεδρεία της Ένωσης, τελικώς η πλάστιγγα έγειρε χαρακτηριστικά προς την πλευρά Ψαρρόπουλου, ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του για μια ακόμα τετραετία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν ξεκάθαρα, αφού η παράταξη του Δημήτρη Βαρβαγιάννη, η οποία υποτηριζόταν από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα σύμβουλο στο 11μελες σχήμα, με την αντίστοιχη του Σταύρου Ψαρρόπουλου να κερδίζει με 11-0 στους τακτικούς, εκλέγοντας παράλληλα τους 8 αναπληρωματικούς της συμβούλους και επίσης τους 3 υποψήφιους της για την εξελεγκτική επιτροπή.

Συμφωνα με τα αποτελέσματα, τα οποία δεν έχουν καθαρογραφεί ακόμα επισήμως από τη δικαστική αντιπρόσωπο, ψήφισαν συνολικά 53 ποδοσφαιρικά σωματεία εκ των οποίων καταγράφηκαν 6 άκυρα, μοιρασμένα και στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "SL", η παράταξη Ψαρρόπουλου φαίνεται πως εξασφάλισε την υποστήριξη 28 (ή 31) συλλόγων από τη Λέσβο και 10 από τη Λήμνο, με τους υποψηφίους της παράταξης Βαρβαγιάννη να κερδίζουν την εμπιστοσύνη 10 (ή 7) συλλόγων από τη Λέσβο και 5 από τη Λήμνο.

Στη σταυροδοσία, πρώτος εξελέγη ο Σταύρος Ψαρρόπουλος (46), και ακολούθησαν οι Χάρης Καλλίας (42), Δημήτρης Ντουνιάς (40), Παναγιώτης Σάλτας (39), Παναγιώτης Βάλεσης (38), Λάμπρος Σταθάκης (37), Βασίλης Τσαγκάρης (37), Κυριάκος Πετρέλλης (37), Παναγιώτης Ανδριώτης (36), Λεωνίδας Σταυρινός (35) και Αριστείδης Χατζηκομνηνός (35). Οι συγκεκριμένοι 11 σύμβουλοι αποτελούν και το νέο ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου.

Αντίστοιχα, στην αντίπαλη παράταξη ο Παναγιώτης Μιχαλάκης συγκέντρωσε 20 ψήφους και ακολούθησαν οι Δημήτρης Βαρβαγιάννης (19), Νίκος Μαραγκός (19), Παναγιώτης Παπάζογλου (19), Στέλιος Αρχοντής (18), Σταύρος Μαριγλής (18), Βασίλης Ματεμτζής (18) και Τριανταφύλλου (17).

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Νίκος Χρόνης (31), Ιορδάνης Θωμαΐδης (29), Άγγελος-Λαμπρινός Βλάττας (27), Γιώργος Τραντάλης (26), Νίκος Καρασάββας (23), Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος (22), Ηλίας Καστρινέλλης (22), όλοι από την παράταξη Ψαρρόπουλου. Να σημειωθεί ότι η παράταξη του Δημήτρη Βαρβαγιάννη δεν κατέβασε υποψήφιους.

Ως εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Βασίλης Παπασωτηρίου (47), Γρηγόρης Σιμιτζής (47) και Μιχάλης Καζάζης (47) από την πράταξη Ψαρρόπουλου. Επίσης, σε αυτή την επιτροπή η παράταξη του Δημήτρη Βαρβαγιάννη δεν κατέβασε υποψήφιους.

epsl_gs_11_1άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το κλίμα ήταν ήρεμο καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Πριν αρχίσουν οι εκλογές, πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα. Ακολούθησαν επίσης τοποθετήσεις σωματείων, με πιο χαρακτηριστική αυτή των Λημνιών, που ζήτησαν να στήνονται κάλπες και στο γειτονικό νησί, κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ (το ίδιο συμβαίνει και σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες κτλ).

Επίσης, ο επί σειρά ετών παράγοντας του Αιγέα Πλωμαρίου Στέφανος Σανιδάς ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις υποδομές, όμως σε αυτό αντέδρασαν -αδίκως- κάποια σωματεία.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν ξεκάθαρα τη νίκη του Σταύρου Ψρρόπουλου, για τον οποίο ξεκινά η πέμπτη θητεία του στο τιμόνι της ΕΠΣ Λέσβου. Περίπου στο 80% των καταμετρημένων ψήφων, η παράταξη του Δημήτρη Βαρβαγιάννη αποχώρησε εμφανώς απογοητευμένη από το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, παρά το "σκληρό ροκ" που προηγήθηκε των εκλογών σε επίπεδο δηλώσεων, από τους χαμηλούς τόνους της χθεσινής διαδικασίας κερδισμένο βγαίνει πρωτίστως το λεσβιακό ποδόσφαιρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey