"Ειρήνη και φιλία στο Αιγαίο" με υψηλούς προσκεκλημένους

26/06/2013 - 12:07 Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2013 - 12:45

tour_eirinis_kai_filias_enarksi1Το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου "Ειρήνη και Φιλία στο Αιγαίο" θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά φέτος στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή έξι ομάδων, ανάμεσα τους και δύο από τη γειτονική Τουρκία.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Olympico στη Νεάπολη, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου και αφορά την κατηγορία παίδων, γεννηθέντες δηλαδή τα έτη 1996, 1997 και νεότεροι. Το τουρνουά στηρίζεται εξ' ολοκλήρου από την οικογένεια Τρύφων, η οποία έχει δεσμούς με το ακριτικό νησί της Λέσβου και υποστηρίζει τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Στους αγώνες δόθηκε η ονομασία «Τουρνουά Ειρήνης και Φιλίας στο Αιγαίο», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καλλιεργηθεί πνεύμα καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς επίσης η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των παιδιών και ο αθλητικός πολιτισμός, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι με ειρήνη στη θάλασσα του Αιγαίου μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά οι δύο λαοί, Ελλάδας και Τουρκίας.

Βασισμένησ το συγκεκριμένο πνεύμα άλλωστε, η οικογένεια Τρύφων καλύπτει τα έξοδα φιλοξενίας των δύο ομάδων, της τουρκικής και του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού Πειραιά, ενώ προσκαλεί να συμμετάσχει στους αγώνες το Κολλέγιο Αθηνών, το οποίο διαθέτει μεγάλη ιστορία στο χώρο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. Από το 1925 που ιδρύθηκε ως σήμερα έχουν αποφοιτήσει σημαντικοί Έλληνες, που διαπρέπουν σε πολλούς τομείς της χώρας μας και η παρουσία παιδιών αυτού του ιδρύματος θα κοσμήσει τη διοργάνωση και τους αγώνες.

Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι η κάτοχος του τίτλου του 1ου Τουρνουά "Ειρήνης και Φιλίας στο Αιγαίο", ενώ και φέτος αναμένεται να προσδώσει μεγάλη αίγλη στη διοργάνωση μιας και οι φίλοι των πρωταθλητών ετοιμάζουν από τώρα μεγάλη υποδοχή και στήριξη σε όλους τους αγώνες.

Xatzinikolaou_Djole_NiniadisΆξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως το τουρνουά θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Ανδρέας Νινιάδης, καθώς και ο συνεργάτης στο αθλητικό management, συμπατριώτης μας, Αχιλλέας Χατζηνικολάου, οι οποίοι αμφότεροι θα κάνουν και την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Στη διάρκεια αυτής, εκτός των άλλων τιμητικών βραβεύσεων, ο διοργανωτής Παλλεσβιακός και η οικογένεια Τρύφων θα τιμήσουν έναν ποδοσφαιριστή παράδειγμα προς μίμηση από την ακριτική Λέσβο, τον Πραξιτέλη Βούρο, ο οποίος αγωνίζεται υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, έχοντας πολλές συμμετοχές με την U-20 των Πειραιωτών και την Εθνική παίδων.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τα "Λιονταράκια", την Ακαδημία του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη, έπαιξε στις Μικτές ΕΠΣ Λέσβου, στον Αιολικό, στην Εθνική παίδων και φέτος είχε βασικές συμμετοχές με τους πρωταθλητές Ελλάδας στην ευρωπαϊκή περιπέτεια του NextGen Series. Ο Βούρος θα βρεθεί ανάμεσα στις δύο αθλητικές οικογένειές του, τα Λιονταράκια που τον ανακάλυψαν και τον Ολυμπιακό που τον μεγαλώνει «ποδοσφαιρικά» μέρα με τη μέρα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα εκτός των αγώνων προβλέπει και αγωνιστικά τεστ, όπου οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα δείξουν τα χαρίσματά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey