Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής

26/07/2013 - 12:02 Τελευταία τροποποίηση στις 29/07/2013 - 11:26

Anagennisi_Geras_Diagoras_3-2_3Μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λέσβου, για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, οι οποίες έκαναν λόγο για αδυναμία κάποιων ομάδων να κατέβουν φέτος στο γήπεδο, το ρεπορτάζ του "SL" φανερώνει πληρότητα σε κάθε κατηγορία. Μοναδική εξαίρεση η Θύελλα Πηγής, για την οποία εκτιμάται πως ίσως να μην καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή φέτος στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας, μετά τον υποβιβασμό της και ίσως του Έφηβου Παμφίλων, που κάνερι ωστόσο προσπάθειες για να κατέβει.

Με τον Αιολικό στο τοπικό πλέον, το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας θα έχει σίγουρα 16 ομάδες. Σε αυτό θα λάβουν μέρος, οι ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι μέχρι τη 13η θέση και οι δύο που προβιβάστηκαν από τη Β'. Πιο συγκεκριμένα: Αιολικός, Αναγέννηση Γέρας, Όλυμπος Αγιάσου, Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας, Διαγόρας Αγίας Παρασκευής, Άναξος, Αιγέας Πλωμαρίου, Αετός Λουτρών, Βύρων Μόριας, Κεραυνός Αφάλωνα, Προοδευτική Σκάλας Καλλονής, Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους, Παπανικολής Ερεσού, Λιονταράκια, Οδυσσέας Ελύτης, Ατρόμητος Ανεμώτιας.

klirwseis_epsl_2012-13_1Στη Β' Κατηγορία, μένει να διαφανεί η πρόθεση της διοίκησης της ΕΠΣ Λέσβου αν δεν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα η Θύελλα Πηγής, δεδομένου ότι ο αριθμός των ομάδων θα είναι μονός. Το πιθανότερο είναι η κατηγορία να διεξαχθεί με αγωνιστικό ρεπό, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προβιβαστεί ακόμα μία ομάδα από τη Β1 Κατηγορία, δηλαδή ο Αίας Μυτιλήνης, που είναι πρώτος επιλαχόντας. Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας είναι: Θύελλα Πηγής (;), Καραβαγγέλης Στύψης, Αστέρας Ιππείου, Πολιχνίτος, Αρίων Μήθυμνας, Δόξα Πλαγιάς, Παλλεσβιακός, Αχιλλέας Πέτρας, Ορφέας Κεραμειών, Ερμής Παμφίλων, Ανδρονικάς Παρακοίλων, Φίλια.

Αναφορικά με το πρωτάθλημα της Β1 Κατηγορίας, ενδιαφέρον εκδήλωσε η ερασιτεχνική ΑΕΛΚ, επιθυμώντας τη δημιουργία μιας ομάδας που θα βασίζεται σε νεαρούς παίκτες, αντισταθμίζοντας έτσι πιθανότατα τις σκέψεις για μη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Κ14 της Super League, όπου η δήλωση είναι προαιρετική. Από την ΕΠΣΛ επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν, ζητώντας διευκρινίσεις από την ΕΠΟ αν μπορεί να γίνει δεκτή η αίτηση της ΑΕΛΚ. Σε κάθε περίπτωση, δικαίωμα να αγωνιστούν στη Β1 Κατηγορία έχουν οι: Αρίων Παλαιοκήπου, Αίας Μυτιλήνης, Μεσότοπος, Ταξιάρχης Μανταμάδου, Εθνικός Θερμής, Ισσαϊκός Σκαλοχωρίου, Αίγειρος Μυστεγνών, Μακαρέας Άγρας, Ειρήνη Νέων Κυδωνιών, Έφηβος Παμφίλων (;), Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ (;).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey