Νίκη ΑΕΛΚ Κ20 επί Αιολικού με... γκρίνιες [pics]

05/08/2013 - 11:53 Τελευταία τροποποίηση στις 05/08/2013 - 13:57

Aiolikos_AELK_K20_2-3_4Αιολικός και ΑΕΛΚ Κ20 έπαιξαν ένα φιλικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και αν κρίνει κάποιος από την προσέλευση του κόσμου, ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να βλέπουν πιο συχνά τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται μεταξύ τους, κάτι που σίγουρα στερήθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, από την αναλγησία ορισμένων παραγόντων.

Περισσότεροι από 300 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, που έληξε με νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Γαβαλά και σκορ 3-2 σε ένα χορταστικό ματς από κάθε άποψη, που εκτός από τα πέντε γκολ, είχε αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, σκληρά μαρκαρίσματα, νεύρα, εντάσεις και πολλές... γκρίνιες από την πλευρά του Αιολικού, όχι με το διαιτητή Κουλουδή ή με τον αντίπαλο, αλλά μεταξύ παικτών και προπονητή!

Dimitriadis_odigies_Aiolikos_AELK_K20_2-3Ο Θανάσης Δημητριάδης, στην πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο του Αιολικού σε αγωνιστικό 90λεπτο, ήταν συνεχώς όρθιος, δίνοντας οδηγίες στους ποδοσφαιριστές, όμως μετά το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου υπέρ της ΑΕΛΚ Κ20 από τα γκολ των Χατζηκλειδαρά (11') και Κίστα (35'), ο εκνευρισμός του ήταν εμφανής και οι παρατηρήσεις του σε κάθε σωστό ή λάθος εντός αγωνιστικού χώρου, λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε... φασαρία.

Ο "Δάσκαλος" τα έβαλε αρχικά με τον Μιχαλάκη για κάποιο λάθος στη μεσαία γραμμή, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να αποχωρεί... οικειοθελώς από το γήπεδο στο 55', αφήνοντας -κακώς πάντως- την ομάδα του με 10 παίκτες προσωρινά.

Aiolikos_AELK_K20_2-3_3Ο Μιχαλάκης έφυγε μάλιστα κατευθείαν προς τα αποδυτήρια και δε σήκωνε...  κουβέντα, ούτε από τον Γιώργο Κομνηνό, αλλά ούτε κι από τον Στέλιο Ματζουράνη, οι οποίοι προσπάθησαν -μάταια- να ηρεμήσουν τα πνεύματα, την ίδια ώρα που ο κόουτς έδειχνε την απόλυτη δυσαρέσκεια του για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, στο "στόχαστρο" του Δημητριάδη μπήκε ο Βαγγέλης Σεραφίγκος, ακολούθησε ο Γκιάτα, μετά από λίγη ώρα ο Βουργουτζής και στο τέλος υπήρξε και ένας έντονος... μονόλογος του κόουτς ακόμα και με τον Σαμιακό, που δεν αγωνίστηκε λεπτό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, απέναντι στην ΑΕΛΚ Κ20.

Aiolikos_AELK_K20_2-3_1Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της Καλλονής ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, βγαίνοντας ταχύτατα από τα άκρα, έχοντας καλή ανάπτυξη και παίζοντας εξαιρετικά την κόντρα επίθεση. Οι παίκτες του Γαβαλά ήταν βέβαια περισσότερο φρέσκοι, αφού έχουν ήδη συμπληρώσει τέσσερις βδομάδες προετοιμασίας και διέθεταν την απαραίτητη εκρηκτικότητα, σε αντίθεση με τους ομολόγους του στον Αιολικό, των οποίων τα πόδια είναι ακόμα βαριά, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες προπονήσεων.

Στην επανάληψη, ο τεχνικός των Καλλονιατών χρησιμοποίησε σταδιακά όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, αφήνοντας μόνο τον Πέτρο Γόμο να παίξει όλο το ματς κάτω από τα δοκάρια. Ο ρυθμός της ΑΕΛΚ Κ20 έπεσε από τις συνεχείς αλλαγές και σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Αιολικός έπαιρνε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο, άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Οι Μυτιληνιοί μείωσαν με όμορφο βολέ του Συβρή στην κίνηση και πίεσαν για την ισοφάριση. Ωστόσο σε μια από τις ξαφνικές, πλην όμως οργανωμένες αντεπιθέσεις της ΑΕΛΚ Κ20, ο Κλάους Σεφουλάι έκανε το 3-1 με ψύχραιμο πλασέ.

Aiolikos_AELK_K20_2-3_2Ο Αιολικός μείωσε εκ νέου σε 3-2 με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαλά, από πολύ πλάγια θέση, με τον σκόρερ να αφιερώνει το τέρμα στην κερκίδα των φίλων του Αιολικού. Στις καθυστερήσεις, η ομάδα της Μυτιλήνης έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, σε αντεπίθεση των Λαλά και Μαλακού.

Ο αγώνας ήταν πολύ καλός σε γενικές γραμμές και η νίκη της ΑΕΛΚ Κ20 κρίνεται δίκαιη, με τον Δημήτρη Γαβαλά να αποχωρεί ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του. Από την άλλη μεριά, για τον Αιολικό έχει ελάχιστη σημασία το αποτέλεσμα στο πρώτο φιλικό. Αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο, με τον πλέον πειστικό τρόπο, πως η διοίκηση οφείλει πρωτίστως να λύσει άλλα, πιο βασικά, ζητήματα εντός του τμήματος, για να μη βιώσει ο σύλλογος όσα και πέρυσι κατά το ίδιο διάστημα. Κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις του Θανάση Δημητριάδη στην προπονητική, όμως για να μπορέσει ο "Δάσκαλος" να επιβληθεί εντός των αποδυτηρίων, θα πρέπει να κερδίσει το σεβασμό των ποδοσφαιριστών του. Και κάτι τέτοιο θέλει τρόπο, όχι κόπο...

Συνθέσεις

Gavalas_Pelekis_AELK_K20ΑΕΛΚ Κ20: Γόμος, Ευαγγελιδάκης, Ζωάννου, Πιπεράς, Μαγκανάς, Σοφιάνης, Καραμπάς, Κροτσίδας, Κίστα, Χατζηκλειδαράς, Τριλιανός
Έπαιξαν και οι: Καρακλάς, Φωκιανός, Μητρακούσης, Λίμα, Γκιάλης, αραγεωργίου, Αγριμάκης, Μούτσα, Τριανταφύλλου, Μαραγκός, Λαμπράκης, Άντονι, Γιακαλής, Φιούλης, Κλάους, Ζαγούδης, Τσακίρης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Τσιγγενές, Μουτζούρης, Γκιάτα, Ν. Μπαράκης, Καπταγιάννης, Καδής, Διονυσάτος, Λαλάς, Σεραφίγκος, Σαμπάνης, Μιχαλάκης
Έπαιξαν και οι: Μαλακός, Συβρής, Βερβέρης, Βαξεβάνης, Βουργουτζής, Κανόγκας, Κάμπερ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey