Χωρίς γήπεδο και ο Αιολικός!

04/09/2013 - 15:06 Τελευταία τροποποίηση στις 04/09/2013 - 15:33

GeorgiosSkoufos12Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λέσβου παραπέμπει την "καυτή πατάτα"  του "γηπεδικού" ζητήματος (και) του Αιολικού η ΕΠΣ Λέσβου, προτάσσοντας την ακαταλληλότητα του γηπέδου των ΤΕΛ να φιλοξενήσουν αγώνες τοπικού πρωταθλήματος και την αδυναμία τους ως εκ τούτου να δηλωθούν ως έδρα της ομάδας της Μυτιλήνης, με χθεσινή της απόφαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της.

Παράλληλα η ΕΠΣ Λέσβου κάνει γνωστό πως ο Αιολικός δεν... χωράει να αγωνιστεί ούτε στο Ενωσιακό γήπεδο της Θερμής, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί ήδη τέσσερις ομάδες και φέρνει προ των ευθυνών της τη Δημοτική Αρχή για να βρει γήπεδο διαθέσιμο, που θα δηλωθεί ως έδρα του Αιολικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αιολικός με έγγραφό του στο Δήμο Λέσβου είχε ζητήσει ως έδρα το γήπεδο "Γεώργιος Σκούφος", δεδομένου ότι ο Ταρλάς θα είναι προς χρήση από την ΑΕΛΚ στην 'Α Εθνική και πως η Αγία Μαρίνα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Ο Δήμος Λέσβου μέσω του Κώστα Αστυρακάκη είχε κάνει δεκτό το αίτημα του Αιολικού, αν και γνώριζε πως στην πράξη ήταν πολύ πιθανό να βρει σκόπελο στην άρνηση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ να παραχωρήσει το γήπεδο που έχει μετατρέψει με δικά της έξοδα σε προπονητικό της κέντρο. 

Ωστόσο η αφορμή για να ανάψει "κόκκινο" στη φιλοξενία του Αιολικού στα ΤΕΛ, προήλθε από το γεγονός πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η εγκατάσταση του "Γεώργιος Σκούφος", δεν υπάρχει χώρος αποδυτηρίων για την ομάδα των φιλοξενούμενων, καθώς και άλλες ελλείψεις που αποτελούν βασικά προαπαιτούμενα για τη διεξαγωγή αγώνων.

Το θέμα όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αρχίζει και διαμορφώνεται ως μία ιδιάζουσα προβληματική κατάσταση για τον Αιολικό και το Δήμο Λέσβου και ανοίγει ξανά την κουβέντα για τη συνολική αντιμετώπιση των ερασιτεχνικών σωματείων. Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και απαιτεί αποφασιστική λύση...

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΣ Λέσβου: "Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ακαταλληλότητα του γηπέδου των ΤΕΛ και την αδυναμία του Αιολικού να αγωνιστεί μέσα σ' αυτό, το Δ.Σ. απεφάσισε να ζητήσει την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιου. Τα Μυτιληνιά Σωματεία Αιολικός, Παλλεσβιακός, Αίας, Λιονταράκια και Οδ. Ελύτης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα προπονήσεων και διεξαγωγής των αγώνων τους και είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες και θα ανακουφίσουν τα συγκεκριμένα σωματεία."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey