Κέρασε... βαθμό ο Βαρνάς στο ντέρμπι!

07/01/2018 - 13:09 Τελευταία τροποποίηση στις 08/01/2018 - 15:30

Συνέχεια στη 12η Αγωνιστική της Β' ΕΠΣ Λέσβου με δύο πρωινές αναμετρήσεις, μία σε κάθε όμιλο. Στο νότιο, Παλλεσβιακός και Ορφέας Κεραμειών αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο ντέρμπι, ενώ στο βόρειο ο Απόλλων Δαφίων δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει τη νίκη κόντρα στη Φίλια, επικρατώντας με 4-2. Τα αναλυτικά ρεπορτάζ των αγώνων του Σαββάτου ΕΔΩ. Η αυλαία πέφτει στις 3 το μεσημέρι, στο «Καραβογιάννειο» της Ερεσού, εκεί όπου ο Παπανικολής υποδέχεται την Προοδευτική Σκ. Καλλονής.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

12η Αγωνιστική

Νότιος Όμιλος

Παλλεσβιακός-Ορφέας Κεραμειών 1-1 (0-0)
Γήπεδο Λουτρών
Παντελαίων, Οικονόμου, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Ψάνης

Ντέρμπι με λιγοστές φάσεις στο πρώτο μέρος, ένα καλό φάουλ του Τσαϊρη (3') που απέκρουσε ο Φαράκλας και ένα σουτ του Νεοφυτίδη, που απομάκρυνε ο Κανλής. Στο 43΄ο Ορφέας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Βαρνά, αλλά ο Παντελαίων έδωσε συνέχεια στο ματς. Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε και στο 53' σε διαδοχικά σουτ του Νεοφυτίδη ο Κανλής παραχώρησε εντυπωσιακά κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η άμυνα του Ορφέα μπλόκαρε και ο Παπαγεωργίου από κοντά έδωσε το προβάδισμα στον Παλλεσβιακό με 1-0.

Στο 66' ο Τζόνι Ντίμα σούταρε ελάχιστα άουτ, αγγίζοντας την ισοφάριση. Στο 71' οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Παπαγεωργίου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Παλλεσβιακός έμεινε με 10 παίκτες. Η ομάδα των Κεραμειών βγήκε μπροστά και κατόρθωσε στο 91', έπειτα από ασίστ του Αντωνιάδη, να ισοφαρίσει με τον εορτάζοντα Γιάννη Βαρνά που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. 

Ρεπό: ΑΟ Βασιλικών

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΝΟΤΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

Βόρειος Όμιλος

Απόλλων Δαφίων-Φίλια 4-2 (3-1)
Στάδιο «Κ. Κεντέρης» Καλλονής
Δουκάκης, Πούλος, Χατζμωϋσής
Παρατηρητής: Πελέκος

Χορταστικό ματς με έξι γκολ στο Στάδιο «Κ. Κεντέρης» της Καλλονής και τη νίκη να καταλήγει στον Απόλλωνα Δαφίων. Προηγήθηκε πάντως η Φίλια με εκτέλεση φάουλ του Κριστίν Καλούλι στο 15ο λεπτό. Αμέσως μετά όμως ο Πλουμής με ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους και στο 35' ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και πάλι με σουτ. Στο 39' ο Απόλλων Δαφίων ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 με γκολ του Δημήτρη Βαμβουκλή. Στην επανάληψη, η Φίλια μείωσε στο 55' σε 3-2 με εκτέλεση πέναλτι του Κριστίν Καλούλι, έπειτα από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή Πούλου για χέρι εντός περιοχής. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι ξέμειναν από δυνάμεις και ο Απόλλων έφτασε στο τελικό 4-2 με σκόρερ τον πολύπειρο Αντώνη Γκιάτα. Δυνατά μαρκαρίσματα στο ματς, είχαν ως αποτέλεσμα να «κιτρινιστούν» συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές, τέσσερις από κάθε ομάδα.

Παπανικολής Ερεσού-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-3 (0-1)
«Καραβογιάννειο» Ερεσού
Λέκκας, Συκάς, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Βρατσάνος

Ευκολα κέρδισε η Προοδευτική, που προηγήθηκε με γκολ του Ιγνάτη Νανίδη στο πρώτο μέρος. Στο 50' ο Γιαννακός με πλασέ έκανε το 0-2 και ο Καραγιάννης λίγο αργότερα έκανε το 0-3. Το γκολ της τιμής του Παπανικολή πέτυχε ο Βουτσιώτης με φάουλ από πολύ μακριά. Δοκάρι με τον Νανίδη είχε η ομάδα της Σκάλας Καλλονής, στο ντεμπούτο του Μιχάλη Σγουρέλλη εν όψει και του επερχόμενου ντέρμπι με τον Απόλλωνα Δαφίων. 

Ρεπό: Γερμανός Καραβαγγέλης Στύψης

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΒΟΡΕΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey