Η ανασκόπηση της φετινής Β ΕΠΣ Λέσβου

23/12/2023 - 14:21 Τελευταία τροποποίηση στις 23/12/2023 - 15:14

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και στους δύο ομίλους της Β ΕΠΣ Λέσβου και την παύση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων λόγω των εορτών, το sportlesvos προχωράει σε μία μίνι ανάλυση του πρωταθλήματος. Η υπόθεση του τίτλου και στους δύο ομίλους παραμένει ανοιχτή, καθώς είναι ακόμη είναι αρκετά νωρίς, ενώ υπενθυμίζουμε ότι ακολουθεί και ο τρίτος γύρος που μπορεί να κρίνει πολλά.

Στον βόρειο όμιλο μαθηματικά δεν έχει κριθεί κάτι μετά την πρεμιέρα του Β γύρου, υπάρχει ωστόσο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η νεοσύστατη ομάδα της Καλλονής, η οποία διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές και με έντονο ταυτόχρονα το νεανικό στοιχείο, φλερτάρει από τώρα με την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας αποκτήσει ήδη προβάδισμα 9 βαθμών. Εκτός από την αγωνιστική της απόδοση, η ομάδα του Σταύρου Μόλβαλη είναι έως τώρα καλύτερη και βάσει αριθμών, με διπλάσια τέρματα στην επίθεση από την δεύτερη στη βαθμολογία ομάδα της Ανάξου αλλά και στο αμυντικό κομμάτι με μόλις 8 τέρματα. Επίσης, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στον όμιλο, με οκτώ νίκες και μία ισοπαλία. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος είναι ξεκάθαρα στο χέρι της.

Η Άναξος τις πρώτες αγωνιστικές προπορευόταν μαζί με την Καλλονή στην κορυφή, όμως στη συνέχεια υποχώρησε παραμένοντας σταθερά στην δεύτερη θέση. ‘Ένα δυνατό επίσης σύνολο, με κάποιες σημαντικές προσθήκες το καλοκαίρι που αν δεν αλλάξει κάτι έως το φινάλε του πρωταθλήματος θα τερματίσει στις πρώτες θέσεις και είναι από τις ελάχιστες ομάδες που ίσως μπορέσουν να απειλήσουν την πρωτοπόρο Καλλονή.

Ο περυσινός πρωταθλητής  Καραβαγγέλης Στύψης έχει διατηρήσει τον περυσινό κορμό, είναι σίγουρα μια από τις πιο ισχυρές ομάδες με ανοδικές τάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως του έχει στοιχίσει η αφαίρεση των πέντε βαθμών. Οι παίκτες της ομάδας έχουν «βρεθεί» πια μέσα στο γήπεδο, αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και μένει να φανεί αν έχουν τη δύναμη να καλύψουν την μεγάλη απόσταση και να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Από κει και μετά, η ομάδα του Μεσοτόπου δεν είχε καλό ξεκίνημα, όμως στην πορεία βρήκε τα πατήματα της και πλέον αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο για όλες τις ομάδες. Βασίζεται σε ντόπιους παίκτες και σε κάποιους πιο έμπειρους που έχουν προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική. Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί και ο Παπανικολής, ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά στην εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Στην έναρξη του πρωταθλήματος είχε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, όμως στη συνέχεια έδωσε σκληρές μάχες και πήρε βαθμούς που του χάρισαν καλή ψυχολογία και βαθμούς.

Για άλλη μια χρονιά ο Αχιλλέας βασίζεται σε ντόπιο έμψυχο δυναμικό, ενώ υπήρξαν και αποχωρήσεις το καλοκαίρι. Μια αξιόλογη προσπάθεια από μια ομάδα που αν βρεθεί στην καλή του μέρα, δύσκολα θα καταφέρει ο αντίπαλος να τον λυγίσει.

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Ορφέα Άντισσας με τρεις σερί νίκες, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Παραμένει ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για όλες τις ομάδες και συνεχίζει να καταβάλει φιλότιμη προσπάθεια, διεκδικώντας έως το τέλος τα περισσότερα παιχνίδια. Θετικό ξανά το γεγονός ότι το σύνολο της Άντισσας απαρτίζεται ως επί το πλείστον από ντόπιους παίκτες.

Άλλη μια ομάδα της Λέσβου με μακρόχρονη πορεία, μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνθρωποι του συλλόγου. Ο Μακαρέας Άγρας στη μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα, κατάφερε να πάρει μόνο έναν βαθμό (2-2 με Αχιλλέα Πέτρας). Δικαιολογημένα βρέθηκε στην τελευταία θέση με 8 τέρματα στην επίθεση και 32 παθητικό.

kalloni-karavaggelis-2023-24.jpg (1170×610)

Στο νότιο όμιλο η υπόθεση τίτλου είναι πιο περίπλοκη, με δύο μνηστήρες σίγουρα, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τις ομάδες που ακολουθούν μέχρι την τέταρτη θέση, καθώς βαθμολογικά βρίσκονται μέσα στο «κόλπο».

Ο Οδυσσέας Ελύτης που συμμετέχει οικειοθελώς στην Β κατηγορία βρίσκεται με τη λήξη του πρώτου γύρου στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς σημαντικό πλεονέκτημα. Το ροστερ είναι ποιοτικό σίγουρα και στελεχώνεται ξανά με νεαρούς και πιο έμπειρους παίκτες. Επιθετικά βρίσκεται στην πρώτη θέση με 25 γκολ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην άμυνα. Μέχρι το φινάλε θα είναι σίγουρα μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ο Αστέρας Νίκης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Οδυσσέα Ελύτη (-1) και είναι επίσης μια από τις ομάδες που έχει ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Έχει την εμπειρία της κατηγορίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στον νότιο όμιλο. Αναμφίβολα υποψήφια επίσης για την πρωτιά.

Ο νέα ομάδα του Αιολικού συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Λέσβου. Ντόπιοι παίκτες που στελεχώνουν ταυτόχρονα και την Κ19, γνώστες του Λεσβιακού ποδοσφαίρου αλλά και παίκτες εκτός νησιού. Μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι δημιουργήθηκε αυτή ομάδα του Ερασιτέχνη Αιολικού που λαμβάνει μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα και ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία οι παίκτες να παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Κ19. Στον αγωνιστικό μέρος είναι αξιόμαχη ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση με έναν αγώνα λιγότερο και σίγουρα στους περισσότερους αγώνες αποτελεί το φαβορί.

Ο Παλλεσβιακός ήρθε με φόρα από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Μια ομάδα που τις τελευταίες αγωνιστικές τα σάρωσε όλα στο πέρασμα του, έτσι και στον πρώτο γύρο φέτος παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια, μετρώντας σημαντικές νίκες. Βρίσκεται στην τρίτη θέση με έναν αγώνα λιγότερο και με απόσταση πέντε βαθμών από την πρώτη θέση. Ένα δεμένο και καλά δουλεμένο σύνολο, με παίκτες μαχητές που παλεύουν μέσα στο γήπεδο Μάλιστα, για πρώτη φορά ηττήθηκε στον τελευταίο αγώνα από τον πρωτοπόρο Οδυσσέα Ελύτη.

Για πρώτη φορά δήλωσε συμμετοχή σε ανδρικό πρωτάθλημα η Δόξα Λέσβου η οποία αποτελείται από νεαρούς παίκτες που προέρχονται κυρίως από την ακαδημία αλλά και από άλλες ακαδημίες του νησιού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτή την εξίσου αξιόλογη προσπάθεια, με την ομάδα να παρουσιάζεται ανταγωνιστική.

Ο Ταξιάρχης Μανταμάδου μετράει 12 πόντους μαζί με τη Δόξα Λέσβου. Και εκείνος διαθέτει κάποιους έμπειρους παίκτες που έχουν καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και μπορούν να κάνουν τη ζημιά εύκολα απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο ΑΟ Βασιλικών ενισχύθηκε σημαντικά, ωστόσο έχει παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων, με μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι η έλλειψη αγωνιστικού χώρου στην περιοχή που θα μπορέσει να φιλοξενήσει την ομάδα αλλά και τις προπονήσεις των παικτών.

Ένα νέο εγχείρημα για την ομάδα του Αετού, με τη δημιουργία του Αετού Λουτρών Β σε συνεργασία με την ακαδημία του Απόλλωνα Βουναρακίου. Η ομάδα αποτελείται από  παίκτες της ακαδημίας του Απόλλωνα, πολλοί εκ των οποίων πήραν το βάπτισμα του πυρός φέτος σε ανδρικό πρωτάθλημα. Ουσιαστικά αυτός είναι ο σκοπός του Αετού Β, ο οποίος μελλοντικά μπορεί να «τροφοδοτήσει» την πρώτη ομάδα, έχοντας αποκτήσει σταδιακά οι παίκτες εμπειρίες από την Β κατηγορία.

Ο Αστέρας(Ορφέας) άλλαξε πορεία τη φετινή σεζόν και δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, έχοντας στη συγκομιδή του μόλις έναν βαθμό. Έχει δεχθεί τα περισσότερα τέρματα 32 και έχει σκοράρει εννέα φορές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey