H επιστροφή του Κεραυνού Αφάλωνα!

14/05/2012 - 12:46 Τελευταία τροποποίηση στις 14/05/2012 - 13:56

Κατά την περσινή χρονιά ο Κεραυνός Αφάλωνα έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του. Η αδυναμία συμμετοχής του στο πρωτάθλημα, τον έφερε για μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο μακριά από τα γήπεδα της Λέσβου, όμως όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, κάθε εμπόδιο για καλό.

Το καλοκαίρι, οι άνθρωποι του Κεραυνού πάλεψαν σκληρά για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την επιστροφή της στην Α' Κατηγορία.

Με υπομονή και επιμονή, η ομάδα του Αφάλωνα πρωταγωνίστησε στην κανονική διάρκεια του νοτίου ομίλου στη Β' Κατηγορία, όπου τερμάτισε στη 2η θέση έχοντας απολογισμό 17 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Το ένα από τα τρία αυτά χαμένα ματς ήταν κόντρα στα Λιονταράκια (3-0), που τερμάτισαν τότε στην κορυφή του νοτίου ομίλου και μπήκαν στα μπαράζ ανόδου με ένα ελαφρύ βαθμολογικό προβάδισμα.

Στη διαδικασία των μπαράζ όμως, η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος βρήκε τον Κεραυνό να παίρνει εκδίκηση, κερδίζοντας τα Λιονταράκια (3-2) και παίρνοντας την τιμητική πρωτιά ακριβώς πάνω στο νήμα.

Το ματς είχε άγρια ομορφιά, με την ομάδα του Αφάλωνα να προηγείται με γκολ του Γκάγκα (12') και τους παίκτες του Λάκη Σπανού να ισοφαρίζουν σε 1-1 πριν την ανάπαυλα, με σουτ του Κουτσανίτη (40'). Στην επανάληψη, ο Χαρατσιάρης με κεφαλιά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Κεραυνό (58'), όμως δέκα λεπτά αργότερα ο Γονιδέλλης έφερε ξανά το ματς στα ίσα (68'). Το γκολ της νίκης που έκρινε και τον τίτλο, σκόραρε με σουτ ο Γιαννακάς στο 80ο λεπτό, χαρίζοντας στον Κεραυνό το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αφάλωνα, όχι μόνο κατάφερε τελικά να δημιουργήσει ένα αναταγωνιστικό σύνολο, όπως ήταν ο στόχος στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά στέφθηκε και πρωταθλήτρια Β' Κατηγορίας προσθέτοντας ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή της. Αήττητη στον όμιλο ανόδου, είχε απολογισμό τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, αρκετές για να καλύψουν το βαθμολογικό μειονέκτημα με το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία.

Μαζί με τον Κεραυνό, την άνοδο στην Α' Κατηγορία κατέκτησαν τα Λιονταράκια, που οδήγησαν δικαίως κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα την κούρσα, αλλά και ο Παπανικολής Ερεσού που κατέθεσε ψυχή στα μπαράζ και "πέταξε" έξω το μεγάλο φαβορί, Ατρόμητο Ανεμώτιας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey