Τι ισχύει σε άνοδο και υποβιβασμό

15/03/2013 - 13:51

Anodos_ypovivasmos_epslΜε τα πρωταθλήματα να πλησιάζουν στο τέλος τους, το "SL" επιχειρεί να ακτινογραφήσει τις προκηρύξεις της ΕΠΣ Λέσβου, ώστε να καταγράψει κάθε πιθανό σενάριο ανάλογα με το το θα προκύψει κατά τον υποβιβασμό των ομάδων από την Α' Κατηγορία.

Βάσει της προκήρυξης πρωταθλήματος στη Β' Κατηγορία, η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση και θα κατακτήσει τον τίτλο εξασφαλίζει απ' ευθείας την άνοδό της. Δεδομένης της διεξαγωγής μπαράζ μεταξύ των ομάδων από τη 2η έως και την 5η θέση, μένει να διευκρινιστεί αν θα δοθούν τελικά ένα ή δύο επιπλέον εισιτήρια ανόδου.

Ο υποβιβασμός του Αιολικού από το Περιφερειακό στο τοπικό έχει περιπλέξει τα πράγματα, αφού στις ομάδες της Α' Κατηγορίας προστίθεται ακόμα μια. Βέβαια, αν η πρωταθλήτρια Λέσβου κερδίσει το μπαράζ με τη Λήμνο και στη συνέχεια τα επόμενα μπαράζ ανόδου για τη νέα Γ' Εθνική, θα ισοσκελιστούν οι ομάδες. Επομένως δεν προκύπτει διαφορά. Αν όμως δεν τα καταφέρει, τότε θα αρχίσουν και οι "εκπτώσεις" σε ότι αφορά τις ανόδους από τις κατώτερες κατηγορίες.

Η ΕΠΣ Λέσβου κρατά τον αριθμό "14" ως το μοναδικό ζητούμενο για το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Έτσι, ότι και να συμβεί, ο αριθμός των ομάδων δεν πρόκειται να αυξομειωθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την παρουσία του Αιολικού στο τοπικό και τον πρωταθλητή Λέσβου να μην προβιβάζεται στη νέα Γ' Εθνική, μειώνονται κατά ένα τα εισιτήρια ανόδου από τη Β' Κατηγορία. Δηλαδή, τον πρωταθλητή θα ακολουθήσει μόνο μία ομάδα από τα επερχόμενα μπαράζ της Β' Κατηγορίας, μεταξύ όσων τερμάτισαν στις θέσεις 2-5. Για να μη συμβεί αυτό και να ανέβουν συνολικά τρεις ομάδες από τη Β' Κατηγορία, θα πρέπει οπσωδήποτε η ΕΠΣ Λέσβου να εκπροσωπηθεί με ομάδα του νησιού μας, στη νέα Γ' Εθνική.

Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, η ΕΠΣΛ δεν έχει "στεγανά" για τη Β' Κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ακόμα κι αν προκύψει μονός αριθμός ομάδων, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά με ρεπό. Έτσι δεν επηρεάζονται ανάλογα με τις θέσεις ανόδου, οι θέσεις υποβιβασμού, οι οποίες θα είναι συνολικά δύο. Αντίστοιχα, δύο θα είναι -ότι και να γίνει- οι ομάδες που θα προβιβαστούν από τη Β1' Κατηγορία, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να προκύψει κάποιο έξτρα εισιτήριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey