Διεθνείς αγώνες δρόμου βουνού για έβδομη φορά στην Λέσβο

12/03/2024 - 14:56 Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2024 - 15:00

Φέτος για μία ακόμα φορά, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου επιδιώκοντας να αναδείξει τη μοναδικότητα του νησιού, στο πλαίσιο του περιπατητικού και αθλητικού τουρισμού, διοργανώνει τον αγώνα δρόμου βουνού «7ο Lesvos Trail», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου στο χωριό Λεπέτυμνος, σε καταπληκτικές διαδρομές μέσα από τα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου- Συκαμιάς, στη Βόρεια Λέσβο. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και μία συλλογική προσπάθεια φορέων του νησιού για την ανάδειξη του αθλητισμού στην μοναδική Λέσβο!!!

Στόχος είναι αυτή η γιορτή της Φύσης και του Αθλητισμού να αναδείξει τη θετική εικόνα της Λέσβου ως προορισμός και την εναλλακτική προσέγγισή της στον τουρισμό. Η διοργάνωση αποτελεί θεσμό, που δείχνει στον κόσμο όλο την μοναδικότητα της Λέσβου εισάγοντάς την ως ένα νέο προορισμό στους Αγώνες Δρόμου-Βουνού προσεκλύοντας όσο δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Ο κορυφαίος αγώνας της διοργάνωσης είναι το LESVOS TRAIL 15km, που απευθύνεται στους αθλητές και τους λάτρεις του δρόμου βουνού, οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία σε ανυπέρβλητης ομορφιάς φυσικά τοπία και στα μονοπάτια που διατρέχουν τον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου.

Ακολουθούν σε ένταση αλλά μικρότερης διάρκειας, το LEPETYMNOS RUN 6km και ο παιδικός αγώνας LEPETYMNOS RUN KIDS 1km, όπου δημιουργούν διαφορετικές και αξέχαστες αναμνήσεις για όλη την οικογένεια. Οι διαδρομές με πολύ θέα προς το γαλάζιο στενό μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας προσφέρουν στους αθλητές φυσικές και γεωλογικές εναλλαγές. Πλατάνια, καρυδιές, ελιές, βελανιδιές ολοκληρώνουν το τοπίο. Καλά διατηρημένα πλακόστρωτα, μονοπάτια, πηγές όλα συνθέτουν μια μοναδική εμπειρεία που θα μείνει αξέχαστη.

Η πύλη αφετηρίας και τερματισμού του αγώνα θα στηθεί στην πλατεία του Λεπετύμνου. Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων www.lesvostrail.eu

Διοργανωτής των αγώνων είναι ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και έχει την υποστήριξη και την συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Δημοτικής Κοινότητας Λεπετύμνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεπετύμνου, ενώ πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς. Τεχνικός Σύμβουλος των αγώνων είναι το Lesvos Ride.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey