Κατέβασε πανιά η Ρεγκάτα στη Σάμο

27/08/2018 - 13:00 Τελευταία τροποποίηση στις 27/08/2018 - 13:55

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2018, η οποία ξεκίνησε από τη Σκύρο και ακολουθούσε τη διαδρομή προς Χίο και Σάμο, με σταθμούς σε Βολισσό, Βαθύ και Πυθαγόρειο, ξεκινώντας δηλαδή από τις Σποράδες και καταλήγοντας ξανά στο ανατολικό Αιγαίο.

Τα σκάφη που συμμετείχαν στη Ρεγκάτα του Αιγαίου ολοκλήρωσαν τους αγώνες το πρωί του Σαββάτου 25 Αυγούστου, στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Διοργανωτές ήταν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι οι ναυτικές διαδρομές των σκαφών της Aegean Regatta 2018 στην περιοχή της Σάμου συνέπεσαν με τη διοργάνωση των «Γιορτών Κρασιού», που πραγματοποιούνται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, προσδίδοντας ένα εορταστικό χαρακτήρα σε αυτές.

H αυλαία της Aegean Regatta έπεσε με την Τελετή Λήξης που έγινε στο Βαθύ, ενώ ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος αφού ευχαρίστησε όσους στήριξαν και βοήθησαν στη διοργάνωση, αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα που έχει για τη Σάμο η διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων. Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης κήρυξε τη λήξη των αγώνων και ακολούθησε η απονομή των επάθλων, δίνοντας συγχαρητήρια στους εξαίρετους ναυταθλητές της Aegean Regatta.

Στο αγωνιστικό σκέλος, για ακόμα μία χρονιά ξεχώρισε το SUN FIZZ του ΛΟΙΑΘ, με κυβερνήτη τον Ιγνάτη Πάλλη, κατακτώντας την 1η θέση στη Division 2 των ORC Club και την 5η στη συνολική κατάταξη. Ωστόσο, το σκάφος αντιμετώπισε πάρα πολλές ατυχίες στη διάρκεια των ιστιοδρομιών και θα μπορούσε να τα έχει πάει ακόμα καλύτερα, αλλά πολλές εξ' αυτών ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά εν πλω. Στη 13η θέση της ίδιας κατηγορίας τερμάτισε το CALECIXO του ΙΟΜ, με κυβερνήτη τον Μπάμπη Ανιτσάκη, στην 33η θέση το PHEVOS του ΛΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον Κωσνταντίνο Φερβελή, στην 38η θέση το CORRENTE του ΛΟΑΙΘ με κυβερνήτη τον Ιάκωβο Μούρα και στην 39η θέση το NELLI του ΛΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον Γιάννη Ζερδελλή.

Τα τρία πρώτα σκάφη κάθε κατηγορίας, αλλά και η κατάταξη των συμμετεχόντων από τη Λέσβο, ήταν:

ORCi

1. ANATELOUSSA AFRODITI (GIORGOS AVGERINOS - NCTh)

2. CODE ZERO-MASTIHASHOP (MIHALIS BELEGRIS - NO CHIOU)

3. ERYTOS II-COSMOTE (KOSTAS MANTHOS - STAVROS TSAVALOS NOPF)

ORC Club (Overall)

1. DRAGON (IOANNIS MITAKIDIS - NO CHIOU)

2. AFRODITI - SOLARIS (VASILIS MILIOTIS - NASPOR)

3. IPSIPILI (DIMITRIS SOFITSIS - OThAK)

-----------------------------------------------

5. SUN FIZZ (IGNATIOS PALLIS - LOIATh)

13. CALEXICO (HARALAMBOS ANITSAKIS - IOM)

33. PHEVOS (KONSTANTINOS FERVELIS - LOIATh)

38. CORRENTE (IAKOVOS MOURAS - LOIATh)

39. NELLI (GIANNIS ZERDELIS - LOIATh)

ORC Club (Division 1)

1. Courrier du Coeur (Andrey ARBUZOV - Russian Navy)

2. St. ANNA (Ivan KADETOV)

3. TRINITY (Walter KRAHER YC ZELL - AM SEE)

ORC Club (Division 2)

1. SUN FIZZ (IGNATIOS PALLIS - LOIATh)

2. AFRODITI - SOLARIS (VASILIS MILIOTIS - NASPOR)

3. IPSIPILI (DIMITRIS SOFITSIS - OThAK)

ORC Club (Division 3)

1. DRAGON (IOANNIS MITAKIDIS - NO CHIOU)

2. NELA-CAFFEINE ROASTERY SUPERFOODS (NASSOS DIDASKALOU - OFTh ALEXANDROUPOLIS)

3. NIKI (NIKOLAOS LEVENTIS - NOAM)


Η Aegean Regatta διοργανώθηκε για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου. Xορηγός της είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey