Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό

10/04/2012 - 10:57

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των ενεργειών της για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, και με την ευκαιρία της διοργάνωσης «Aegean Regatta 2012» της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που φέτος έχει εκκίνησή της το λιμάνι της Μυτιλήνης, διοργανώνει σήμερα Μεγάλη Τρίτη, στις 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (Κουντουριώτη 1), ημερίδα με θέμα: «Aegean Regatta: Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό».

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αποστολίας Λύκου και τη συνεργασία του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ).

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι:
> Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας: «Aegean Regatta: από τη θεωρία στην πράξη»

> Γιάννης Ζερδελής, Πρόεδρος του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης: «Οι αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του Αιγαίου ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης του ναυταθλητικού τουρισμού»

> Γιάννης Σπιλάνης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Θαλάσσιος τουρισμός και οι επιπτώσεις του στην ανάπτυξη των νησιών».

Η ημερίδα στοχεύει αφενός στην ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού για τα οφέλη από την ανάδειξη της Λέσβου ως προορισμού θαλάσσιου τουρισμού, αφετέρου στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, για τα οφέλη που απορρέουν από την επένδυση στον τομέα αυτό. Παράλληλα, στόχος είναι να αναδειχθούν πιθανές συνεργασίες και προοπτικές δικτύωσης που θα ενισχύσουν την προσπάθεια ανάδειξης της Λέσβου ως προορισμού θαλάσσιου τουρισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey