Με σύμμαχο τα μελτέμια!

19/08/2012 - 13:06

Ξεκίνησε το πρωί η Aegean Regatta 2012, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Συνολικά, 100 σκάφη απέπλευσαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό της πρώτης ιστιοδρομίας τις Οινούσσες. Τα μελτέμια που φυσάνε δυνατά από προχθές αποτελούν σύμμαχο για όλους τους ιστιοπλόους.

Ωστόσο, το μυαλό των συμμετεχόντων βρίσκεται στη δοκιμασμένη Χίο από τη μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών, η καταστροφική μανία της οποίας έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 65.000 στρέμματα γης, με την ευχή το πύρινο μέτωπο να περιοριστεί το συντομότερο δυνατό.

Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα σκάφη στις Οινούσσες, ενώ ο τερματισμός των υπολοίπων θα γινόταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Εναρξης στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης (αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ), παρουσία των τοπικών φορέων της Λέσβου, των πληρωμάτων αλλά και πολλών κατοίκων του νησιού.

Την Αegean Regatta συνδιοργανώνουν και οι Ομιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται επίσης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια και από ιδιώτες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey