Έφτασαν στις Οινούσσες

20/08/2012 - 11:25 Τελευταία τροποποίηση στις 20/08/2012 - 13:42

Με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, τα πρώτα σκάφη (ORCΙ) ολοκλήρωσαν την 1η ιστιοδρομία από τη Μυτιλήνη στις Οινούσσες σε χρόνο λίγο πάνω από τις πέντε ώρες, ενώ μέσα στις επόμενες τρεις ώρες είχαν τερματίσει όλα τα πληρώματα σε κάθε κατηγορία.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές στο πρώτο σκέλος της διαδρομής, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις στους ιστιοπλόους, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν σε κάθε αγώνα της Ρεγκάτας του Αιγαίου.

Στην κατηγορία ORC Ιnternational, πρώτο μπήκε στο λιμάνι των Οινουσσών το MELITTI IV του Ν.Ο.Ε. με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη, ενώ με διαφορά λίγων λεπτών το ακολούθησαν τα INTEGRALE (ΝΑΟΚΘ, Σωτήρης Ζαμπέτογλου) και ARISTOTELIS (Α.U.Th, Γιώργος Κώστας). Συνολικά 21 σκάφη συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Από πλευράς ΛΟΙΑΘ, το CALEXICO του Μπάμπη Ανιτσάκη τερμάτισε στη 19η θέση.

Στα ORC International over 680, πρώτο έκοψε το νήμα το FATA MORGANA του I.O.B.A.Θ. με κυβερνήτη τον Κώστα Αθανασόπουλο. Αμέσως μετά, με διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού τερμάτισε το ΝΕΦΕΛΗ (Ν.Ο.Τ.Κ., Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος) και τρίτο το ZEFYROS (Ν.Ο. Λίμνης Ευβοίας, Δημήτρης Χρυσομάλλης). Στη συγκεκριμένη κατηγορία αγωνίζονται συνολικά οκτώ σκάφη. Από πλευράς ΛΟΙΑΘ, το NELLI του Γιάννη Ζερδελλή τερμάτισε στην 4η θέση.

Στα ORC Club, έγινε μεγάλη μάχη με το IPSIPILI του Ι.Ο. Καβάλας με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτση να τερματίζει στην 1η θέση, αφήνοντας πίσω του το CALYPSO (Ν.Ο.Κ., Χριστόφορος Γκριτζελάκης) και το SAMIA (Ν.Ο. Σάμου, Θανάσης Λημνιός). Στη συγκεκριμένη κατηγορία λαμβάνουν μέρος τα περισσότερα σκάφη, 54 συνολικά. Από πλευράς ΛΟΙΑΘ, το SWAN του Άλκη Γιαννόπουλου τερμάτισε στην 21η θέση, το SUN FIZZ του Στρατή Πάλλη στην 25η θέση, το PHEVOS του Κωνσταντίνου Φερβέλη στην 33η θέση το THALASSA του Γιώργου Μαλακού στην 42η θέση, το ELISAVET του Νίκου Τάλλα δε συνέχισε.

Στα IRC τέλος, πρώτο μπήκε στις Οινούσσες το JINETERA του NOTK με κυβερνήτη τον Γιάννη Κοψίδα. Ακολούθησαν το MELX II - ΕΨΑ (ΝΟΕ, Σταύρος Παπαγιαννόπουλος) και OXYGONON (ΝΟΘ, Άκης Τσαλίκης).

Χαρακτηριστικό της απήχησης που έχει η Aegean Regatta στους ιστιοπλόους, είναι το γεγονός ότι με το σκάφος MELX II EΨΑ αγωνίζεται ο Παναγιώτης Καμπουρίδης, ελάχιστες ημέρες μετά την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στα 470, ενώ στο σκάφος JINETERA συγκυβερνήτης είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με σκάφη 470, Παναγιώτης Μάντης!

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας

ORC International --- ORC International over 680 --- ORC Club --- IRC

Δείτε το φωτορεπορτάζ

 















ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey