Στις 76 οι συμμετοχές, 4 σκάφη από τη Λέσβο

08/08/2014 - 16:41 Τελευταία τροποποίηση στις 11/08/2014 - 13:26

aegean_regatta_2013_sailing1Ο 14ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, «Aegean Regatta», συνεπής στο ραντεβού του με την ιστιοπλοϊκή κοινότητα, ανοίγει πανιά και αυτόν τον Αύγουστο, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον αγώνα να επισκέπτεται ακριτικά νησιά του Αιγαίου, καταπλέοντας φέτος στην Κω, τη Λέρο, την Τήλο και τη Ρόδο.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή συνολικά 76 σκάφη, στην πλειοψηφία τους από την Ελλάδα και μεταξύ αυτών έξι σκάφη από την Τουρκία και τέσσερα από την Κύπρο. Οι συμμετοχές βέβαια συνεχίζονται μέχρι και το απόγευμα της 15ης Αυγούστου (17:00).

Εκπροσώπηση έχει και η Λέσβος με τέσσερα προς το παρόν σκάφη. Πρόκειται για το SUN FIZZ (ΛΟΙΑΘ) με κυβερνήτη τον Ιγνάτιο Πάλλη, το ELISAVET (ΛΟΙΑΘ) του Νίκου Τάλλα, το PHEVOS (ΛΟΙΑΘ) του Κωνσταντίνου Φερβέλη και το CALEXICO (ΙΟ Μυτιλήνης) των Μπάμπη Ανιτσάκη και Κώστα Αθηνιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στη φετινή Aegean Regatta θα έχουν την τύχη και τη χαρά να πλεύσουν στα γαλανά νερά του Αιγαίου πλάι στο 122 ετών ιστιοπλοϊκό σκάφος «Vesta», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως σκάφος της Επιτροπής Αγώνα. Πρόκειται για σκαρί ναυπηγημένο το 1892, για λογαριασμό του Βασιλιά της Δανίας στην Κοπεγχάγη, στο Ναυπηγείο Lautrup, σε σχέδια του περίφημου Νορβηγού σχεδιαστή Colin Archer και ήταν η ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού Ομίλου της Δανίας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey