Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Optimist

04/07/2018 - 16:26 Τελευταία τροποποίηση στις 04/07/2018 - 19:23

Μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση ξεκινά αύριο στο νησί μας, αυτή τη φορά στην ιστιοπλοΐα, με την πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Optimist κάτω των 16 ετών. Η διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διεξάγεται με το συντονισμό του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης θα λάβει χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Πέτρας και ήδη από προχθές αρκετές αποστολές έχουν φτάσει στο νησί μας και έχουν καταλύσει στη βόρεια Λέσβο.

Χθες το πρωί, στα γραφεία του ΙΟΜ στη Μαρίνα Μυτιλήνης παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές, παρουσία του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλου, του προέδρου του ΙΟΜ, Χαράλαμπου Ανιτσάκη, του Αντιδημάρχου Λέσβου Νίκου Καρασάββα και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου, Αγγελικής Σαραντινού και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Πέτρας, Αντώνη Κελαϊδίτη.

Περισσότεροι από 300 αθλητές από 58 Ομίλους θα βρεθούν στο νησί μας για πέντε ημέρες, από την Ελλάδα και την Κύπρο, που μαζί με 200 επιπλέον άτομα, προπονητές και συνοδούς, θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία κατά την παραμονή τους, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες συμμετοχές έχουν μόνο αγώνες στην Αττική, ωστόσο εκείνο που φάνταζε ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, οι δυσκολίες δηλαδή στη μετακίνηση αθλητών και σκαφών, ξεπεράστηκε με τις συντονισμένες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των χορηγών.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, θα διεξαχθούν συνολικά 11 ιστιοδρομίες στη διάρκεια των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist, όχι περισσότερες από τέσσερις ανά ημέρα. Μάλιστα, οι διοργανωτές έχουν έρθει σε συνεννόηση με το «OXY», ώστε να ανοίξει τις πρωινές ώρες, φιλοξενώντας γονείς και συνοδούς που θα μπορούν από εκεί ψηλά να παρακολουθούν τις προσπάθειες των μικρών ιστιοπλόων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey