Κ. Αθηνιώτης: Σκοπός μας η εκπαίδευση των μικρών παιδιών για να συμμετέχουν σε μεγαλύτερους αγώνες

26/10/2022 - 20:11 Τελευταία τροποποίηση στις 26/10/2022 - 20:28

Ο έφορος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης Κώστας Αθηνιώτης σε συνέντευξη του την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο «Ν» 99 fm και στην αθλητική εκπομπή "Μπάλα στον Αέρα", μίλησε για τους αγώνα που διοργανώνεται από τον όμιλο για τρίτη χρονιά, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του «Νίκου Κουκλέλη».

Όπως ανέφερε το τριήμερο 28-30/10, θα γίνει αγώνας για τα μικρά παιδιά με σκάφη τύπου optimist  και laser εξωτερικά του λιμανιού, ενώ πριν από τον πρώτο αγώνα τν Παρασκευή θα μικρά σκάφη θα κάνουν την δική τους "παρέλαση" μέσα στο λιμάνι.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος 3 όμιλοι από τη Χίο και συνολικά θα συμμετέχουν 41 σκάφη. Ο όμιλος απαρτίζεται από δύο τμήματα, το παιδικό που περιλαμβάνει τις ακαδημίες και το τμήμα ανοιχτής θαλάσσης, ενώ συμμετέχει κάθε χρόνο και στην Aegean Regatta στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του πρόσθεσε ότι, σκοπός του ομίλου η εκπαίδευση των μικρών παιδιών, ώστε μετέπειτα να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες διοργανώσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο. Γενικότερα υπάρχει ανταπόκριση στον όμιλο από την ίδρυση του ομίλου εδώ και δέκα χρόνια, καθώς κάνουν ιστιοπλοΐα όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Επιπλέον, είναι ένα άθλημα που έχει κόστος αφού καθώς απαιτείται συντήρηση των σκαφών που ανήκουν όλα στον όμιλο, όπως και τα καύσιμα που είναι ένα μεγάλο έξοδο, ενώ δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια από την κεντρική ομοσπονδία. Οι επόμενοι αγώνες που θα συμμετέχουν, θα είναι κοντά στο Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται και το περιφερειακό πρωτάθλημα των νήσων Αιγαίου.

Τέλος, σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται στην μαρίνα Μυτιλήνης, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους φορείς που συνδράμουν για την διεξαγωγή του αγώνα κάθε χρόνο αλλά και για την γενικότερη υποστήριξη τους στον όμιλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey