Ενδιαφέρουσα ημερίδα του ΛΟΙΑΘ

04/05/2011 - 11:09

Επιμορφωτική ομιλία με θέμα τη μελέτη και πρόγνωση των καιρικών φαινομένων έχει προγραμματισει ο ΛΟΙΑΘ, για το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 18:00, στην αίθουσα του ΦΟΜ "Θεόφιλος".

Ο Δρ. Τακβόρ Σουκισιάν, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (Κύριος Ερευνητής Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ, με ειδικότητα στη Θαλάσσια Υδροδυναμική) θα είναι ο κύριος ομιλητής γύρω από τις διαδικασίες γένεσης, ανάπτυξης και απόσβεσης των θαλάσσιων ανεμογενών κυματισμών, καθώς και του τρόπου με τον οποίο αυτοί αλληλεπιδρούν με τα σκάφη.

Θα παρουσιαστούν γενικά και χρήσιμα στοιχεία Ναυτικής Μετεωρολογίας και στη συνέχεια θα εξεταστούν, αναλυτικά, οι επικρατούσες κυματικές και ανεμολογικές συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές του ελληνικού θαλάσσιου χώρου.

Τέλος, θα παρουσιαστεί η εμπειρία που αποκτήθηκε από τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004".

Η εκδήλωση γινέται στο πλαίσιο των ανοιχτών στο κοινό επιμορφωτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης με θέματα τα οποία εκτός από τους ιστιοπλόους, απευθύνονται και προς όλους όσοι ασχολούνται με τη θάλασσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey