Με άπνοια ο "Barbarossa"

28/07/2011 - 15:22

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ιστιοπλοΐας του Λ.Ο.Ι.Α.Θ συνεχίστηκε με τον αγώνα «Barbarossa», που περιλάμβανε τρεις ιστιοδρομίες στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Γέρας.

Στην πρώτη διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης Μυτιλήνη-Πέραμα, η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ανοιχτά της Μυτιλήνης. Τα σκάφη εκμεταλλεύτηκαν τον ασθενή ανατολικό άνεμο για να φτάσουν στο στόμιο του κόλπου της Γέρας, όπου όμως η σχετική άπνοια που επικρατούσε δεν επέτρεψε στα περισσότερα σκάφη να τερματίσουν στα χρονικά περιθώρια του αγώνα. Νικητής αναδείχθηκε το σκάφος Φοίβος με κυβερνήτη τον Κώστα Φερβελή.

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου με μια διαδρομή όρτσα-πρίμα μέσα στο κόλπο της Γέρας, συνολικής απόστασης 8 ναυτικών μιλίων και με σημείο εκκίνησης το Πέραμα. Και πάλι οι ασθενείς άνεμοι, που κατά τη διάρκεια του αγώνα εξασθένισαν ακόμη περισσότερο, εμπόδισαν τα περισσότερα σκάφη να τερματίσουν κανονικά. Νικητής της δεύτερης διαδρομής ήταν το σκάφος ΚΑΛΥΨΩ με κυβερνήτη τον Γιώργο Πιττό.

Στο τέλος της 2ης ιστιοδρομίας ένας διαφορετικός αγώνας ξεκίνησε για τα πληρώματα των σκαφών. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν στη μαγειρική τους τέχνη και με φαντασία και δημιουργικότητα παρουσίασαν από ένα πιάτο, το οποίο ετοίμασαν μέσα στα σκάφη. Ακολούθησε η απονομή επάθλων για τη 2η ιστιοδρομία αλλά και για τους καλύτερους «σεφ».

Η βαθμολόγησή των πιάτων έγινε από τριμελή κριτική επιτροπ, η οποία αξιολόγησε τα πιάτα ως προς τη γεύση, την εμφάνιση αλλά και την πρωτοτυπία του ονόματος της συνταγής. Νικητές του διαγωνισμού μαγειρικής ήταν κατά σειρά κατάταξης τα σκάφη ΘΑΛΑΣΣΑ του Γιώργου Μαλακού, ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ του Γιώτη Προβέτζα και ΒΕΡΕΝΙΚΗ του Γιάννη Τσαμπάνη.

Στην τρίτη ιστιοδρομία ανοιχτής θαλάσσης με τελικό προορισμό τη Μυτιλήνη και εκκίνηση από τον Άγιο Ερμογένη, νικητής αναδείχθηκε το σκάφος ΒΙΔΑ με κυβερνήτη το Στέλιο Μπράτο, που κατάφερε να «πάρει» τον βορειοδυτικό άνεμο που επικράτησε προς το βράδυ και να «κόψει το νήμα του τερματισμού» εγκαίρως.

Δείτε πλάνα από τη διαδρομή Άγιος Ερμογένης - Μυτιλήνη (Πηγή: Γιώργος Παπαδόπουλος)

{youtube}NjMluwiCa1U{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey