"Όρτσα - Πρίμα", ο ΛΟΙΑΘ

29/09/2011 - 10:09

Συνεχίστηκαν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου οι αγώνες ιστιοπλοΐας που διοργανώνει ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ  με τον αγώνα «Όρτσα-Πρίμα», που περιλάμβανε μια παράκτια διαδρομή μέχρι το νησάκι «Βενιζέλος» στο κόλπο Θερμής συνολικής απόστασης 14 ναυτικών μιλίων.

Στον αγώνα συμμετείχαν 8 σκάφη. Μεταξύ των πληρωμάτων ήταν και αρκετοί νέοι μαθητές του φθινοπωρινού τμήματος της σχολής Ανοιχτής Θαλάσσης του ΛΟΙΑΘ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έχουν τη πρώτη τους εμπειρία αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.  

Ο δυνατός βορειοανατολικός άνεμος που έπνεε βόρεια της Μυτιλήνης πρόσφερε μια σχετικά γρήγορη ιστιοδρομία μέχρι τη Θερμή, η έντασή του όμως δεν διατηρήθηκε και κατά την επιστροφή στη Μυτιλήνη, με αποτέλεσμα η πρόσκαιρη άπνοια να μειώσει την ταχύτητα των προπορευόμενων σκαφών που έχασαν πολύτιμο χρόνο και να δείξει το δρόμο της νίκης στα σκάφη που επέλεξαν είτε να ταξιδέψουν πολύ κοντά στην ακτή είτε να εκμεταλλευτούν τον άνεμο που άρχισε να δυναμώνει και πάλι από τα ανοιχτά.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε το σκάφος ΒΙΔΑ με κυβερνήτη τον Στέλιο Μπράτο. Στη 2η θέση τερμάτισε το σκάφος SWAN με κυβερνήτη τον Άλκη Γιαννόπουλο, ενώ στη 3η θέση το σκάφος ΦΟΙΒΟΣ με κυβερνήτη τον Κώστα Φερβελή.


Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με τη συμμετοχή του Λ.Ο.Ι.Α.Θ. στον αγώνα «Περίπλους Οινουσσών», τον οποίο διοργανώνουν ο Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου και ο Ναυτικός Όμιλος Χίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey