"Ταρσανάδες και σκαριά" από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

13/12/2012 - 12:34 Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2012 - 14:22

Tarsanades_Skaria_Ekthesi_Foreas1Παράλληλα με τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2013, η οποία θα ξεκινήσει από το Μόλυβο στις 17 Αυγούστου, o Φορέας Τουρισμού Μολύβου με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα πραγματοποιήσει εικαστική έκθεση.

Αυτή θα έχει θέμα τη ναυτική παράδοση στο Αιγαίο και με την επωνυμία "Ταρσανάδες και σκαριά" και θα λάβει χώρα στη Στέγη Τεχνών "Τρύφων", στο λιμάνι του Μολύβου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εντυπωσιακά ομοιώματα πλοίων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και μεταφορικές τους ανάγκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τεκμήρια της ναυτικής παράδοσης του Αιγαίου. Παράλληλα, ενημερωτικές μακέτες και επεξηγηματικά κείμενα αποκαλύπτουν πληροφορίες για τα πλοία, τις μεθόδους κατασκευής τους και τις καθημερινές εργασίες στους χώρους κατασκευής των σκαριών.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο και ο Πρόεδρος του ΔΣ στο Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκος Μόλβαλης, ευελπιστεί πως θα συνδυαστεί αρμονικά με την τελετή έναρξη της Aegean Regatta 2013, προσφέροντας στους Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τη ναυτική παράδοση των Αιγαιοπελαγιτών.

Λίγα λόγια για το Φορέα και το "τοπικό σύμφωνο"

Foreas_Logo_Molivos_grΟ Φορέας Τουρισμού Μολύβου δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και δημότες της Μήθυμνας, με σκοπό να βελτιώσει τις υπάρχουσες τουριστικές δομές του Μολύβου και της ευρύτερης περιοχής του, να αναδείξει τους περιβαλλοντικούς και πολιτισμικούς πόρους της περιοχής που είναι μοναδικοί, να προσφέρει στον επισκέπτη -περιηγητή ανεπανάληπτες διακοπές και να ανατάξει τις οικονομικές δυνατότητες του τόπου και της κοινωνίας του. Να προσφέρει στο φίλο του Μολύβου διακοπές με ποιοτική εξυπηρέτηση, με ποικιλία ενδιαφερόντων, με φιλόξενη ανθρωπιά.

Φέτος, ο Φορέας προχωρά στη δημιουργία τοπικού συμφώνου. Πρόκειται για μια κοινή συμφωνία μεταξύ των μελών του, ανά κατηγορία επιχειρήσεων, που έχει ως στόχο την εξασφάλιση ορισμένων βασικών κριτηρίων σχετικών με τις συνθήκες λειτουργίας, την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη διαμόρφωση ενός προτύπου λειτουργίας των επιχειρήσεων και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προβολή της περιοχής της βόρειας Λέσβου.

Το τοπικό σύμφωνο αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα αναπτύξει νέες ιδέες ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής, αναβαθμίζοντας κατά πολύ το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Μόλυβο κατά την τουριστική περίοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey