Αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το επετειακό «40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

29/09/2022 - 11:22 Τελευταία τροποποίηση στις 29/09/2022 - 11:41

Την τελευταία ημέρα του μήνα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση το 40ο επετειακού «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», το οποίο φέτος έχει την τιμητική του.

Το παρών στον ιστορικότερο αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο, θα δώσουν, 400 αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων προερχόμενοι από 54 χώρες του κόσμου. Η εκκίνηση του επετειακού 40ου Σπάρταθλον θα δοθεί, μπροστά από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού, και κάτω από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι νικητής αναδείχθηκε ο Έλληνας Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με χρόνο 21:57:37” αγκαλιάζοντας το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα, ισοφαρίζοντας μάλιστα ένα από τα ρεκόρ του Κούρου, που είχε κάνει το 1986. Φτάνοντας μάλιστα ο Αγρινιώτης αθλητής λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα, επευφημήθηκε από τους πολίτες της πόλης της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας την άφιξη του.

spatathlon-2022.jpg (500×713)

Μεγάλη η συμμετοχή αθλητών

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συμμετοχή δρομέων από όλα τα σημεία του πλανήτη, καθώς οι αιτήσεις προς την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνδέσμου έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Έτσι μετά από κλήρωση που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, στην γραμμή αφετηρίας της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται 400 δρομείς από 54 χώρες του πλανήτη. Μεταξύ τους και 51 Έλληνες δρομείς, 45 άνδρες, και 6 γυναίκες, οι οποίοι, θα δώσουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα των 245 χιλιομέτρων, τρέχοντας επάνω στα ίδια μονοπάτια που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης.

Σύμφωνα με τη σελίδα του Σπάρταθλον, εκτός από τους 400 δρομείς του αγώνα, τις ανάγκες τους σε υποστήριξη δίνουν και 400 εθελοντές οι οποίοι επανδρώνουν τα σημεία ελέγχου και άλλες ανάγκες των αγωνιζόμενων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται αρκετοί γιατροί και φυσιοθεραπευτές, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια όλων.

Επίσης 450 είναι και οι συνοδοί των αθλητών που θα έχουν σκοπό τη συνεχή ψυχολογική και υλική υποστήριξη των δρομέων, στα σημεία ελέγχου που επιτρέπεται απο τον κανονισμό, οι οποίοι και θα δώσουν την δική τους μάχη με την κόπωση και τον χρόνο, προκειμένου να φθάσουν οι αθλητές τους, στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη.

Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey