Τεράστια επιτυχία στην Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023 - Lesvos Relay 2023 (vid)

04/09/2023 - 11:49 Τελευταία τροποποίηση στις 04/09/2023 - 12:32

Για πέμπτη χρονιά οι Lesvos Runners, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Region of North Aegean, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, αρκετούς επιπλέον χορηγούς, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023 -Lesvos Relay 2023.

Ένας αγώνας με καθαρά κοινωνικό και γιορτινή ατμόσφαιρα, προσέλκυσε ξανά δεκάδες δρομείς και απλούς πολίτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λέσβου, με έναν ιδιαίτερο τερματισμό από τα άτομα του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. η «ΚΥΨΕΛΗ» και την Μυτιληνιά πρωταθλήτρια στίβου Μαρία Κάσσου που έχει καταγράψει τεράστιες διακρίσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε το Σάββατο 2/9 το πρωί από το κέντρο της πόλης, την Πλατεία Σαπφούς και με πορεία από το βόρειο τμήμα του νησιού, κινήθηκε περιμετρικά, επιστρέφοντας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο ίδιο σημείο του τερματισμού.

Πάνω από 100 δρομείς μετέφεραν τη σκυτάλη αρχικά από το βόρειο τμήμα, φτάνοντας Μανταμάδο, Μόλυβο και στη συνέχεια φτάνοντας Σίγρι, Ερεσό. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Καλλονή και από εκεί προς Πολιχνίτο, Πλωμάρι, Γέρα, Λουτρά και από το αεροδρόμιο επέστρεψε στη βάση. Ενδιάμεσα σε όλες αυτές τις περιοχές η σκυτάλη πέρασε από πολλά χωριά, οι κάτοικοι των οποίων περίμεναν τους δρομείς προσφέροντας δώρα και εδέσματα. 

kipseli-skitalodromia-2023.jpg (770×513)

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το τέλος της διαδρομής, με τη σκυτάλη να παραλαμβάνουν στην προκυμαία, άτομα του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. η «ΚΥΨΕΛΗ», τα οποία την παρέδωσαν στη Μαρία Κάσσου. Με τη σειρά της η Κάσσου τοποθέτησε τη σκυτάλη στο άγαλμα της Σαπφούς.

kassou-termatismos-skitalodromia-2023.jpg (770×513)

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησαν βραβεύσεις σε μέλη που συμμετείχαν στον αγώνα. Ας σημειωθεί ότι σε όλη τη διαδρομή υπήρχε εποπτεία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Τέλος, χορηγός της εκδήλωσης ήταν και η ραδιοφωνική εκπομπή ΕΥ ΖΗΝ 99fm  στο ΝΗΣΙ. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey