Ο απολογισμός της Ε.Δ.ΙΛ για την συμμετοχή της σε αγώνα enduro στη Γαλλία

10/10/2022 - 13:41

Η Ένωση Δικυκλιστών Λέσβου έκανε τον απολογισμό της για την συμμέτοχη της στο isde 2022 στο le puy en valey της Γαλλίας.

Το ISDE (International six days enduro) είναι ένας εξαήμερος αγώνας enduro που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού σε διαφορετική χώρα και είναι η κορωνίδα των αγώνων enduro. H φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα στην Γαλλία με την επόμενη να έχει προγραμματιστεί για την Αργεντινή.

Ο αγώνας γίνεται σε επίπεδο εθνικών ομάδων (ανδρών, γυναικών και νέων), αλλά και με ιδιωτικές ομάδες. Η χώρα μας έλαβε μέρος με εθνική ομάδα, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα και μια ιδιωτική αποτελούμενη από τρία άτομα. Το τοπικό σωματείο Ε.ΔΙ.Λ. συμμετείχε με δυο αθλητές, έναν στην εθνική, τον Χασάπη Ιωάννη και με μια συμμετοχή σε ιδιωτική ομάδα τον Ζβιντερίκο Απόστολο. Η αποστολή της Ελλάδας είχε δυο μηχανικούς και έναν team manager. Η απόδοση των αθλητών της εθνικής ομάδας μας έφερε στην δέκατη τρίτη θέση, στην δεύτερη καλύτερη της ιστορίας.

Η Ε.ΔΙ.Λ. εκτός τους δυο παραπάνω αθλητές, διέθεσε και έναν από τους δυο μηχανικούς, τον Ιορδάνη Σταματάκη. Από την πανελλήνια ομοσπονδία επιλέχθηκε ο πρόεδρος του σωματείου μας Τρίκος Κώστας για την θέση του team manager στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η παρουσία τεσσάρων ατόμων από την Λέσβο στην δεκαμελή αποστολή της Ελλάδας στην σημαντικότερη διοργάνωση enduro είναι μια επιβεβαίωση για το υψηλότατο επίπεδο του αθλητικού μας σωματείου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν τρία δεδομένα. Η σωστή προετοιμασία και το υψηλό επίπεδο των αθλητών. Η σοβαρότητα και η εμπειρία όλου του σωματείου, με μεγάλη ιστορία σε συμμετοχές ανάλογων διοργανώσεων. Τελευταίο αλλά όχι ύστατο η οικονομική υποστήριξη χορηγών και φορέων.

Η Ε.Δ.ΙΛ ευχαριστεί τον πρόεδρο, το συμβούλιο και τα μέλη στον χορηγό μας equipment next, μια εταιρία μηχανήματων έργου και τον Μπάμπη Γαβριήλ που από την αρχή της χρονιάς μας στήριξε οικονομικά.

Τέλος, ευχαριστεί τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τον δήμαρχο προσωπικά για την οικονομική στήριξη στα εισιτήρια των δυο αθλητών και των δυο συνοδών μέχρι την Γαλλία και πίσω. Τον Δήμο Μυτιλήνης για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μυτιλήνης Πειραιά Μυτιλήνης των δυο αθλητών. Τους αδελφούς Κόρακα στην Παγανή. Την μεταφορική Ταστάνης από την Άγρα και τον κύριο Γούλα, έναν παραγωγό τριφυλλιού από τις Σέρρες. Τον Ευστράτιο Μυρογιάννη για την παραχώρηση του αυτοκίνητου του ώστε να μεταφερθούν οι δυο αθλητές μας στην Γαλλία.

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και σε όλους όσους εργάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στον τόπο μας να χαίρει της εκτίμησης πανελλαδικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey