Ποδηλατικός Γύρος στο Αμπελικό

02/08/2015 - 18:04

Το Lesvos Ride, το Lesvos MTB, το Σωματείο εθελοντισμού και αλληλεγγύης η ''Αμπελος' και η τοπική κοινότητα Αμπελικού συνδιοργανώνουν τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Αμπελικού, την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Μια συναρπαστική ποδηλατοδρομία με μαγευτική διαδρομή, κατά την οποία οι ποδηλάτες θα διασχίσουν το καταπράσινο ποτάμι, τα μονοπάτια της φύσης, καθώς και τα πλακόστρωτα σοκάκια με τις πολύχρωμες αυλές του παραδοσιακού χωριού. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 το πρωί, ωστόσο οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας τουλάχιστον μία ώρα πριν.

Για την ασφάλεια των ποδηλατών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορευτεί μέσα στο χωριό κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου. Η εκκίνηση θα δοθεί, φτάνοντας στο Αμπελικό και στρίβοντας δεξιά προς την εκκλησία του χωριού. Συνολικά οι ποδηλάτε θα διανύσουν 1,6 χιλιόμετρα μια πλήρους σηματοδοτημένης πορείας, που θα περάσει από τον πλάτανο της εκκλησίας, το ποτάμι, το αθλητικό κέντρο, τον οικισμό Αμπελικού και θα καταλήξει ξανά στον πλάτανο.

Θα πραγματοποιηθούν πέντε διαφορετικές κατηγορίες αγώνων:

α) Παίδων (10 - 14 ετών)
β) Εφήβων (15 - 18 ετών)
γ) Ανδρών (19 - 40 ετών)
δ) Βετεράνων (40 και άνω)
ε) Γυναικών (όλες οι ηλικίες)

Μετά το τέλος του ποδηλατικού γύρου και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει η κατηγορία των παίδων σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή. Το κόστος συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες, πλην των παίδων, είναι 10€ ανά άτομο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παίδων είναι η η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης των γονέων τους. Το κράνος είναι υποχρεωτικό για όλους τους ποδηλάτες στη διάρκεια του αγώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey