Εισήγηση Καλογήρου για χρηματοδότηση των Αιγαιοπελαγίτικων!

27/01/2016 - 17:13 Τελευταία τροποποίηση στις 27/01/2016 - 17:29

Έχοντας χαθεί ήδη μια ολόκληρη χρονιά, θα ήταν αδιανόητο να χαθεί και δεύτερη. Και απ' ότι φαίνεται, οι εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται ως προς τη διοργάνωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στην Καλλονή, το φθινόπωρο.

Ο ΣΕΓΑΣ είχε ενσωματώσει τους αγώνες στο αγωνιστικό του καλεντάρι, με την υποσημείωση ότι δεν έχουν πάρει ακόμη την έγκριση της Ομοσπονδίας, όμως μια τελευταία εξέλιξη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έρχεται να "σπρώξει" τη σπουδαία αυτή διοργάνωση προς την οριστικοποίησή της. Συγκεκριμένα, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου ζήτησε από την Περιφέρεια να ενισχύσει οικονομικά τους αγώνες με το ποσό των 20.000€ και με εισήγηση της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Πλέον, σειρά παίρνει ο Δήμος Λέσβου και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού για την ομαλή πραγματοποίηση των αγώνων εκκρεμούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού, με το οποίο θα γίνει η αποκατάσταση των φθορών του ταρτάν, στο Στάδιο "Κ. Κεντέρης" του Λεκανοπεδίου, αλλά και η αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Ως ημερομηνία τέλεσης των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων έχει αποφασιστεί το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, με την ελπίδα ότι πολύ πιο σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό "κάζο" με τη ματαίωσή τους, για τρίτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης, από το 1986 έως σήμερα (δεν έγιναν επίσης το 1993 και το 2009).

Πηγή εγγράφου: kalloninews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey